Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 10:18 pm Temat postu: |
|
|
Ciężko stwierdzić...Musisz zrobić test... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karolinagp
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 12:51 pm Temat postu: jaki jest procent zajscia w ciaze |
|
|
mam pytanie czy ktos wie jakie sa szanse na zajscie w ciaze jesli stosunek odbyl sie w dni plodne i przed.staramy sie o dzidziusia i kochalismy sie kiedy mialam bardzo przezroczysty sluz jak bialko kurze i przed rowniez.
--------- pytanie przeniesione do odpowiedniego tematu ---------tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 1:11 pm Temat postu: |
|
|
Teoretycznie szanse są bardzo duże.
Współżycie w dni płodne , tuz przed , tuz po i przy sprzyjających warunkach daję duże szansę na poczęcie. Niestety nie jest tak łatwo jakby się mogło wydawać.
Nie możemy w 100% stwierdzić, kiedy występują dni płodne. Wszystko zależy od długości cyklu . Nawet u tych kobiet, u których cykle są regularne, mogą wystąpić pewne wahania. Może wystąpić również brak owulacji. Różne są przypadki.
Uściślając : Szansę są duże ale gwarancję będziesz miała dopiero po zrobieniu w odpowiednim momencie testu ciążowego;).
Trzymam kciuki _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
karolinagp
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 1:38 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje bardzo za szybka odpowiedz mam nadzieje ze sie udalo bo moj maz juz wczoraj stwierdzil ze juz nie ma sily |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 1:41 pm Temat postu: |
|
|
hihihihhi )) oj wiem co to znaczy ). _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Crispy
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 3:58 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, mam problem, a w zasadzie 'samonakręcanie się' .
Współżyjemy z chłopakiem regularnie, jesteśmy zawsze zabezpieczeni prezerwatywą i nie zdarzyło się, żeby pękła, lub zsunęła się. Jednak ja wpadam w panikę, ponieważ od mniej więcej 1,5 miesiąca mam strasznie wzdęty brzuch. Dostałam normalnie, w terminie okres, który trwał tyle co zawsze i przebiegał całkowicie standardowo. Miesiąc temu także. Często przed miesiączką mam wzdęty brzuch, jednak teraz mimo tego, że okres minął brzuch mam nadal wzdęty. Nie mam żadnych objawów ciąży, nie bolą mnie piersi, nie dzieje się nic niezwykłego, prócz tego wzdętego brzucha. Dodam, że zanim zjem rano brzuch nie jest wzdęty, dopiero po zjedzeniu chociażby małego jabłka znowu nadyma się, powodując okropny dyskomfort, któego skutkiem jest nieustanne wciąganie brzucha przeze mnie.
Czy to może być ciąża, czy jedynie panikuje i powinnam wziąść tabletki na zwdęcia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 5:36 pm Temat postu: |
|
|
Nie. Weź espumisan przez kilka dni. Jeśli dolegliwości nie miną udaj się do lekarza. Niech Cie zbada, może przepisze środki dostępne a receptę
Spokojnie _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zaniepokojonaaa
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 8:35 am Temat postu: poooomocy!! ;C |
|
|
witam mam pytanie .. od stosunku minął tydzień i 3 dni . musze zaznaczyć ze stosunek był przerywany i nie doszło do wytrysku ! ale boje sie ze moge być w ciązy ponieważ strasznie piecze mnie wara sromowa przy podcieraniu sie i dotykaniu .. i mam taki żółty sluz. czy to moze być objawem ciązy? prosze o pooomoc !! ;((
---------- pytanie przeniesione do odpowiedniego tematu ---------tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 10:10 am Temat postu: |
|
|
zaniepokojonaaa to moze byc objaw ale infekcji. Idaj sie do ginekologa, gdys prawdopodobnie złapałaś jakąś infekcję a to należy leczyć _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 10:45 am Temat postu: |
|
|
Dokładnie . Każde swędzenie, pieczenie powinno byc skonsultowane bo może to być objaw infekcji. Do tego upławy w kolorze żółtawym, zielonkawym itp też sugerować mogą problem.
Pieczenie i ból może być też spowodowane zbyt mocną penetracją pochwy podczas stosunku. Doszło do otarcia i dlatego możesz czuć takie objawy. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|