Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" (part 21)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qwertyuiop0987

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Wrz 19, 2009 12:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka okres ma co 30 dni około 7 września jej sie zaczął i trwał 4/5 dni do 11/12 września. Tak miesiączki ma regularne.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Wrz 19, 2009 12:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

qwertyuiop0987 no to miala poczatek dni plodnych, a wiec szansa na ciaze istnieje... :/ Jak zajdzie w ciaze to bedziesz mial prokuratora na glowie... wiec albo do lekarza szybko po tabletke "po" np. escapelle (nalezy ja zazyc w ciagu 72h od stosunku, pozniej juz nic nie da) albo zostaje sie modlic zeby jednak w ciaze nie zaszla...

PostWysłany: Sob Wrz 19, 2009 1:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to zostaje mi sie tylko modlić Sad jaka jest szansa ze może być w ciąży , jaki % ?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Wrz 19, 2009 2:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tutaj trudno cokolwiek szacować... jezeli sperma dostala sie do srodka to szanse sa spore... jedyne pocieszenie moze byc takie ze byl to poczatek ... nie srodek (owulacja) dni plodnych, jednak.... ryzyko jest, gdyz plemniki w drogach rodnych kobiety moga przetrwac "do owulacji".
Jednak procentowo trudno określić....
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Wrz 19, 2009 3:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

qwertyuiop0987 u tak młodej kobiety trudno w ogóle oszacować dni płodne i niepłodne ponieważ organizm dopiero się powoli reguluję. Szansę są spore, niestety ale nikt Ci procentowo nie określi . Co Ci da 78,9999%???? Nie zawsze współżycie w dni płodne kończy się ciążą. . Ponieważ jest to osoba nieletnia z tabletką "po" byłby problem bo ginekolodzy tak chętnie jej nie przepisują.
No cóż teraz pozostaje Ci tylko czekać i mieć nadzieje ,że jednak nic z tego nie będzie. Nie chcę prawić morałów ale ....pomyśl z kim idziesz do łóżka Neutral . Przecież to dziecko...

Powrót do góry
navita

PostWysłany: Sob Wrz 19, 2009 4:47 pm    Temat postu: Pytanie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie .okres dostałam 4,09 (okres trwał 6 dni )do stosunku doszło z 11 na 12 długosc cyklu wynosi tak 29 dni czasem 30 .Chciałabym sie dowiedziec czy jest mozliwosc ciazy ??? Moze to głupie pytanie ale tyle sie tego naczytałam na internecie ze mam mentlik juz w głowie,i sama nie wiem co mysleć.z gory dziekuje za odpowiedz

----Nie zakładaj nowych tematów jeśli istnieją pokrewne. Nadawaj tytuły sugerujące problem. Przyłączyłam do pokrewnego ------- tosia81
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Wrz 19, 2009 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dni płodne masz od 9 do 29 dnia cyklu. Więc sprawdź czy dzień w którym współżyłaś był dniem płodnym.

I następnym razem pisz w temacie pokrewnym, jeśli istnieje taki który odzwierciedla Twój problem. I przeczytaj regulamin forum.
kiinga

PostWysłany: Nie Wrz 20, 2009 1:04 pm    Temat postu: Pomocy. ! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam 16 lat i jestem z chłopakiem od roku.
ostatnio po raz pierwszy doszło do kontaktu płciowego i mimo że członek nie był do końca w pochwie ani nie było wytrysku zastanawiam się jaka jest możliwość zajścia w ciąże.
Miałam dni płodne lecz zastosowaliśmy prezerwatywe.
Błagam napiszcie mi wszystko o możliwości zajścia w ciąże bo obecnie dostaję obłęgu.
Po wszystkim miałam lekkie krwawienie.
Z góry dziękuje

-----Nie zakładaj nowych tematów jeśli istnieją pokrewne. Nadawaj tytuły sugerujące problem.Przyłączyłam do pokrewnego-------tosia81
Powrót do góry
klaudyna18

PostWysłany: Nie Wrz 20, 2009 1:12 pm    Temat postu: dostałam !! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich . Bardzo proszę was dziewczyny o radę. Mam problem, ponieważ przedwczoraj kochałam się z chłopakiem ( to był mój pierwszy raz, i to był 2lub3 dzień przed miesiączką) oczywiście z zabezpieczeniem(z prezerwatywą),niestety mój chłopak mial problem z dojściem do wytrysku podczas stosunku.Po stosunku jednak doszło do zbliżenia, ale już bez zabezpieczenia, ale podkreślam że nie było wytrysku (przez cały stosunek,nawet na prezerwatywie sprawdzaliśmy).Ostatnią miesiączkę miałam 22 sierpnia, teraz powinnam dostać 19 lub 20 września.To były chyba moje dni niepłodne..Boję się że mogłam zajść w ciążę.. Sad Bardzo was proszę o pomoc i radę. Podkreślam ze czasami mam nieregularne miesiączki. Jak wygląda śluz przed miesiączką?bo ja mam bardzo wodnisty i przezroczysty, podkreślam też że boli już mnie lekko brzuch i piersi. bardzo Was proszę o pomoc! Sad

Dodano po 2 minutach:

jeszcze chciałam dodać że to zbliżenie bez zabezpieczenia , nie trwało dłużej nawet niż minute.

Dodano po 5 godzinach 17 minutach:

właśnie zauważyłam że dzisiaj że dostałam okresu !! i nie wiem czy mam myśleć że jestem w ciąży czy nie ? ...czekam na odpowiedź!
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Wrz 20, 2009 2:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma szans..Żeby doszło do ciąży potrzebna jest owulacja i nasienie głęboko w pochwie...

Najpierw może się troszkę poucz. Bo widzę że na seks jest troszkę zbyt wcześnie...

Może do ginekologa się wybierz...Niech przepisze Ci tabletki...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 45 z 52