Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" (part 21)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Wrz 20, 2009 2:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie masz się czego obawiać. Tuż przed miesiączką są dni niepłodne.

Zapraszam do działu "Metody naturalne" do tematu "Jak wyliczyć dni płodne/niepłodne". Tam masz wszystko ładnie napisane.

Co do śluzu, tam też jest odpowiedni temat w którym jest to napisane Smile
klaudyna18

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Wrz 20, 2009 2:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziękuję Ci ślicznie za odpowiedź. Czyli to jest niemożliwe,że mogłabym zajść w ciążę, skoro kochałam się z piątku na sobote i dzisiaj w niedziele dostałam normalnie okres (po 30dniach) , bo czasami mam nieregularne. Mogła by byc taka sytuacja, że mogłabym nie dostać tej miesiączki i wtedy oznaczało by że jestem w ciąży ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Wrz 20, 2009 3:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kiinga zgadzam się z nowicjuszka ciaża nie jest możliwa w Twoim przypadku, skoro wytrysku nie bylo, prezerwatywa byla to nie ma szans na ciaze... bo niby co mialo by Cie zaplodnic Question

Cytat:
Błagam napiszcie mi wszystko o możliwości zajścia w ciąże bo obecnie dostaję obłęgu.

I podzielam rowniez zdanie nowicjuszki w tej kwestii jesli chodzi o seks skor jak sama piszesz dostajesz teraz obledu, to moze nie jestes na to jeszcze gotowa, moze warto poczekac... 16 lat to naprawde malo... pelna radosc z seksu mozna czerpac ale dopiero wtedy gdy czlowiek pozbedzie sie obaw... bo co to za przyjemnosc jak potem gorączkowo sie na okres?

PostWysłany: Nie Wrz 20, 2009 4:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a mi się okres spóźnia 16dni.. i co mam powiedzieć ? wystarczy jedno zdanie.. - jestem w ciąży!! lekarz to potwierdził....
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Wrz 20, 2009 5:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wykrył ciąży tylko powiedział że macica zachowuje się tak jakby się przygotowywała na przyjęcie zarodka. Sama to napisałaś w innym temacie.

A to jest różnica. Zrób test z krwi to się wszystko wyjaśni.

I przeczytaj regulamin forum...
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Wrz 20, 2009 5:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kiinga w ciąże nie zaszłaś . Na przyszłość troszkę więcej informacji z biologii Wink. Jestem tego samego zdania co dziewczyny....na sex stanowczo za wcześnie ale to Twoje życie. pamiętaj jednak ,że jeden " numerek" może zmienić całe życie. Chwilka przyjemności i zapomnienia i masz problem taki jaki masz , czyli obawy i gorączkowe wyczekiwanie na okres. Ma to sens???

klaudyna18 poczytaj troszkę w innych działach o dniach płodnych i w ogóle jakie muszą być spełnione warunki aby do ciąży doszło.
-Współżyłaś przed miesiączką więc były to dni niepłodne. Dawno po owulacji,nie było szans na zapłodnienie.No chyba ,że masz bardzo nieregularne cykle.
- było zabezpieczenie
- brak wytrysku
- dostałaś okres
Gdzie szukasz problemu??

Powrót do góry
mada:)

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 10:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam takie pytanie czy mogło by dojść do zapłodnienia kiedy kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia w prawdzie nie skończył we mnie. ostatnią miesiączke mialam 8 września kochałam sie w czwartek i wczoraj. cykl mam ok 26-27 dni wiec to były dni płodne. prosze o odpowiedz Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 10:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stosunek przerywany zawsze obarczony jest wysokim ryzykiem to żadna forma antykoncepcji ponieważ w płynie ejakulacyjnym tez bywają plemniki i niekonieczny jest wytrysk żeby doszło do zapłodnienia.

Powrót do góry
carboczar

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 11:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Włączę się do tematu ale bardziej w kierunku szczepienia(bo odnośnie ciąży to nie ma o czym mówić nie jesteś i nie zaszłaś)Kto to wymyślił że trzeba być dziewicą,jest to bzdura tyle że należy pamiętać ,że takie szczepienie przynosi efekty dopiero za minimum 10 lat(dlatego zaleca się szczepienie już u małych dziewczynek od 11 rż) więc czym starsza to ten efekt się wydłuża(pominę cenę ok 1500zł,są to 3 szczepionki)dlatego bardziej wskazane jest u kobiet wykonywanie kontrolnych badań cytologicznych(w każdym razie nie ma przeciwwskazań do szczepienia i starszych kobiet.
mada:)

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 12:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli istnieje duża szansa że mogę być w ciąży. Smile A czy jak by doszło do zapłodnienia to mogłabym odczuwać niewielki ból dołem brzucha bo utrzymuje się on od 2 dni. Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 46 z 52