Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 2:03 pm Temat postu: |
|
|
mada:) nikt Ci na to pytanie nie odpowie. Szanse są ale nie koniecznie musisz zajść w ciąże. Ból brzucha nie świadczy o zapłodnieniu. Tym bardziej ,że współżyłaś niedawno. To nie jest objaw zapłodnienia. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 3:57 pm Temat postu: |
|
|
czasem bol moze swidczyc o tym ze doszlo do zaplodnienia ;]/ ale nie musi:) zrobisz test i wszystko bedzie wiadome _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
isztar
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 4:14 pm Temat postu: witajcie |
|
|
hej mam spory problem
okres mi sie spoznia 20 dni (
bardzo sie boje ciazy
robilam juz 2 testy ciazowe oba wyszly negatywnie kochalam sie z facetem w dni plodne ale mielismy zabezpieczeniem (gumka) moj facet ogolenie mial male problemu nie bardz chcial mu stanac wytrusku tez prawie wcale nie bylo
czy to moze byc ciaza??
byl to nasz pierwszy stosunek od ostatniej miesiaczki ktora byla na poczatku sierpnia i do teraz nic
i ogolnie pojawil sie u mnie sluz bylo go bardzo duzo jest on taki mleczny ale z kazdym dniem zanika
czy to moze byc ciaza?? czy te testy klamia?? robilam je pozno bo dopiero w dzien spodziewanej miesiaczki czylu jakies 13dni po stosunku i 20 dni po nim wiec powinny byc wiarygodne prawda??
dlaczego nie mam miesiaczki??
mam 18 lat i raczej juz wszystko mialam wyregulowane
pomozcie blagam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 4:48 pm Temat postu: |
|
|
CO rozumiesz przez slowo wytrysku prawie wcale nie bylo... bo wg mnie albo wytrysk jest albo go nie ma....
Jezeli bylo zabezpieczenie, ktore nie peklo, nie zsunelo sie ani nic to ciaza wykluczona.
Z tego co piszesz testy byly juz wiarygodne. Mozesz zrobic test z krwi BHCG dla 100% pewności.
Jeśli nie wyjeżdzałaś na wakacje, zmieniałaś klimat, nie brałaś antybiotyków czy też nie bylas narazona na stres (bo to wszystko moze opoznic miesiaczke) - to radze udac sie do lekarza ginekologa jesli miesiaczka sie do tygodnia czasu nie pojawi... gdyz moze to byc objaw jakis problemow hormonalnych. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kiinga
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 5:23 pm Temat postu: |
|
|
rozumiem oburzenia ale do wytrysku doszło zaraz po wyciąnieciu z pochwy wiec w płynie ejakulacyjnym również są plemniki. a dla 'uspokojenia' osób które uważają że na seks jest za wczęsniej mówie że z niego rezygnujemy a to było dla sprawdzenia 'czy bedzie bolało' . Współżyć zaczniemy jak bedziemy dobrze zabezpiczeni i starsi jednak troche xd |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 5:55 pm Temat postu: |
|
|
isztar okres może się opóźniać z wielu powodów. Dokładnie tak jak pisze mala_mi . Jeśli było zabezpieczenie , zrobiłaś testy i wyszły negatywnie to ciąży nie ma. Jeśli chcesz sie uspokoić to zrób test z krwi beta hcg. Problemy z regularnością miesiączek sie zdarzają, choćby teraz kiedy stresujesz sie samym faktem ciąży czy jej braku ...to może zaburzać cały cykl. Jeśli jednak okresu nadal nie będzie to proponuje wizytę u ginekologa. Pewnie da coś na wywołanie np.luteinkę _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
isztar
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 6:31 pm Temat postu: |
|
|
wytrysk byl ale bardzo bardzo malo bylo spermy
stresu troche mam wlasnie przez ten okres i troche innych problemow
ale chyba faktycznie przejde sie do ginekologa bo ostatnia miesiaczka tez byla jakas dziwna byla opozniona o tydzien bardzo obfita normalnie mam 4 dni krwawienia a wtedy mialam 8 dni
a wogole zauwarzylam ze ostatnio mam male problemy z nadmiernym owlosieniem tam gdzie przedtem nie mialam np wokol pepka czy sutkow chyba to wian hormonow:((
kurcze jeszcze nie bylam u ginekologa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 6:56 pm Temat postu: |
|
|
Nie ważne ile było spermy. Plemniki są nawet w najmniejszej ilości.
Przejdź się do ginekologa. Jeśli zaczęłaś współżyć to konieczne jest rozpoczęcie badań cytologicznych itd ...ale to juz inny temat.
o opóźniającym sie okresie możesz sobie poczytac tu http://www.biomedical.pl/forum/-vp90141.html#90141 _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
aannkkaa91
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Jestem strasznie wystraszona i potrzebuje rady, bo juz sama nie wiem co mam robic. Z soboty na niedziele w nocy kochałam sie z moim chlopakiem, mial zalozona prezerwatywe ale przed wytryskiem wyszedl ze mnie, sciagnal prezerwatywe i wytrysk nastapil na zewnatrz, ale niestety pewne krople spermy polecialy mi dokaldnie na wejscie do pochwy co prawda odsunelam sie szyko i wytarlam chyba to ale boje sie ze plemniki mogly dostac sie do srodka.. a wtedy mialam pierwszy dzien plodny i boje sie czy moglo dojsc do zaplodnienia? Bo po tym stosunku odczuwam straszne bole calego brzucha i jajnikow.. Prosze o sensowne rady.
Dodano po 2 godzinach 40 minutach:
czy nikt mi nie moze pomoc ?
----nie pisz tych samych postów w rożnych tematach ----tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mgm
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
|