Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" (part 21)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mgm

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 12:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to zależy od długości cyklu.
tutaj http://www.biomedical.pl/forum/jak-wyliczyc-dni-plodne-nieplodne-vt9930.html masz wyjaśnione jak to obliczyć

no i proponuję zrobić test (najlepiej z krwi - bHCG) po min. 14-16 dniach od tego stosunku
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
poli

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 12:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam nazywam sie Paulina mam 17 lat.

Ostatnią miesiączke dostałam 10 lipca. Mam regularne cykle 28 dni... wiec okres powinnam dostac 7 (czyli w zeszly piatek).
11 lipca wyjechałam na oboz nad morze (tam byłam chora pre dni) wrocilam 1 sierpnia. Od 2 sierpnia widywalam sie z moim chlopakiem... niby seksu nie bylo tylko pieszczoty i probowalismy seksu analnego (z powodzeniem) on mimo ze w pupie to nie wytrysnal we mnie. On twierdzi ze nie bylo seksu wiec to raczej maloprawdopodobne, ze jestem w ciazy. Mowi ze to podroz dluga (teraz znow wyjechalam na wies do babci) stres itd. Ja sie boje...

Do tego wszytskiego mam poczucie winy... bo tak na prawde to ja go namawialam na ten analny stosunek (on mowi ze jakby nie chcial to by tego nie zrobil ale mimo wszytsko to ja proponowalam i nalegalam ;| )
i teraz on mowi, ze dlugo nie bedzie ze mna niczego probowal... bo mimo, ze mnie kocha to widzi ze jeszce mam czas...
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 12:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I ma rację Smile Ale o ciąży nie ma mowy Smile Spokojnie Smile
jagodka1231

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 2:32 pm    Temat postu: Czy to może być ciąża?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich,potrzebowałabym porady.

W tej chwili @ spóźnia mi się jakieś 10 dni. W czerwcu odstawiłam tabletki. Do zapłodnienia mogło dojść,bo kochaliśmy się bez zabezpieczenia. Jakie są waszym zdaniem szanse ze jestem w ciąży?

Robiłam test tydzień temu-negatywny,dzisiaj negatywny.

Co myślicie?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 2:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poczekaj aż minie 14-16 dni od stosunku i zrób test najlepiej z krwi. będziesz mieć 100% pewności.

Może to być ciąża, a może to być zaburzenie wywołane odstawieniem tabletek. Nie można jednoznacznie określić.
jagodka1231

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 3:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo dziękuję. Wizytę u lekarza mam zaplanowaną na przyszły tydzień więc pewnie w tym czasie się wszystko okaże.

Tylko to czekanie..i ta niewiadoma może wykończyć Rolling Eyes

Dodano po 14 minutach:

A gdybym zrobiła test z krwii to juz będę wiedziała?

Ostatnią @ miałam 1 lipca,a więc teraz jest 40 dzień cyklu?

Nie mam pojecia kiedy mogło dojść do ewentualnego zapłodnienia,mogę tylko domniemywać....
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 3:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mówię musi minąć minimum 14-16 dni od stosunku Smile
alex:))

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 3:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zmiana klimatu dodalas sobie do tego stres mieszanka wybuchowa.
Nie jestes w ciazy.
Hm 17 lat to 2 liceum nie?
Jabym zaczekala z podejmowaniem decyzjii takich jak seks ,zeby w miesiac po maturze nie byc mamusia....
Ale masz roztropnego chłopaka.Trzeba mu to przyznac.
Powrót do góry
zagubiona_ona

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Sie 10, 2009 8:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

byłam u pani ginekolog.
uspokoiła mnie. powiedziała, że jakbym była w ciąży to piersi dopiero by mnie zaczęły boleć hm w okolicach 4-6 tyg Wink
że jak teraz mnie bolą to widocznie mam PMS Wink i jak mam wydzieline z sutków (czyli podwyższoną prolaktynę) to tym bardziej ciężej będzie mi zajść w ciąże.
pytałam się o ten test z krwi... powiedziała mi, że go się robi przy podejrzeniu ciąży pozamacicznej ....
i zrobiła mi badanie usg. powiedziała że mam małą macice. iże to dobrze.

Poli nie za wcześnie na sex analny Shocked ?
ok wiem, analny to fajna sprawa ale nie w tak młodym wieku Wink
fajnie, że jesteś otwarta na eksperymenty ale z nimi też trzeba uważać Smile
alex ma racje odnośnie odłożenia sexu na późniejsze lata.
ja w Twoim wieku zostałabym mamusią... ale eh w sumie to co wtedy robiłam to nad tym nie panowalam (choroba Sad ). gdybym mogła to odłożyłabym pierwszy raz na późniejsze lata, poczekałabym z tym. z sexem naprawdę nie ma co się spieszyć Smile
Powrót do góry
poli

PostWysłany: Wto Sie 11, 2009 10:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki za odpowiedzi.

Pewnie macie racje z tym, ze wszystko za wczesnie, skoro tak sie denerwuje...

No dobrze wiec jestem w miare spokojna, ze to nie ciaza... (zawsze jednak niepewnosc zostanie)

ale co mi moze byc... to juz 4 dzien... (moj chlopak mowi, ze jak chce to mi zalatwi wizyte u doktora ale powtarza, ze zna dziewczyne ktorej sie przesunal o 2 tyg [ja bym umarla])

eh najgorsze, ze jestem na wsi.. najbizsza zwykla przychodnia jakies 50 km oO wszyscy chodza do jakies zielarki...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 6 z 52