Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 9:57 pm Temat postu: |
|
|
awaria bol glwoy objawem ciazy? Poczytaj podrecznik biologi..
Po drugie objawy ciazy wystepuja kolo 6-8 tygodnia ciazy a nie po niecalych 72h litosci. To sa podstawy podstaw wiedzy na ten temat, _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
awaria
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 10:02 pm Temat postu: |
|
|
wierm o tym . mam z biologi 4 . dzisiaj mam owulacje bo mnie boli jajnik ;/ a bol glowy to chyba przez stres albo przemeczenie albo zadlugo siedzialam na sloncu wczoraj |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 10:10 pm Temat postu: |
|
|
Nie panikuj dziewczyno. Odpocznij. A na nastepny raz najpierw pomysl potem rob a oszczedzisz sobie mase stresu. Bo chyba w pieluchy w twoim wieku ( skoro masz jeszcze llekcje biologii ) nie sa tym o czym teraz marzysz, ani tym o czym marza twoi rodzice zeby za ciebie wychowywac dzieci, a o to czasem bardzo latwo, i ciaza gotowa. Bo teraz umyl rece a na nastepny raz sie zagalopujecie i nie umyje rak a twoja owulacja bedzie na dniach i wtedy ryzyko bedzie znacznie wieksze.
Recepta: MYSLCIE DZiECI MYSLCIE Bo to ze robisz to i owo nie czyni cie dorosla. Tylko odpowiedzialne zachowanie to cechy DOROSLEGO czlowieka. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
awaria
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 10:19 pm Temat postu: |
|
|
ja we wrzesniu bede miala 18 on w listopadzie 25 . jest odpowiedzialny wie ze nie moge byc w ciazy teraz bo tata by mnie zabil . a po zatym moge byc nie plodna bo moja mama miala problemy z zajsciem i z donoszeniem . puzniej zlatala raka i umarla jak mialam 6 lat . moja mama w wieku 17 lat byla w ciazy i wtedy chyba urodzila sie moja siostra puzniej bylo 14 lat starania o nastepne i im sie udalo i jestem ja . wiem ja tez moge miec problemy z tym ,a idzie to jakos zbadac np?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 10:20 pm Temat postu: |
|
|
awaria... no cóż więcej pisać. No chyba ta 4 z biologi to zawyżona ocena;). Nie doszukuj u siebie żadnych objawów. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 10:20 pm Temat postu: |
|
|
no a dlaczego nie..
teraz wszystko mozesz zbadac.
jesli to genetyczne to jest ryzyko ze Ty bedziesz miała problem z zajsciem w ciaze.. mało tego jesli w rodzinie był rak..Ciebie tez moze spotkac..ale nie musi.
przebadac sie zawsze mozna _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamaa
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 10:23 pm Temat postu: |
|
|
no odpisujucie mi dziewczeta bo jestem ciekawa co wy o tym sadzicie
Dodano po 1 minutach:
ogolnie jestem ciekawa czy jak wtedy byłam to mozliwe ze usg jeszcze nic nie wykryło ??i ogo nie co wy o tym sadzicie piszcie ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 10:25 pm Temat postu: |
|
|
kamaa istnieje szansa ze mozesz byc w ciazy. nie stosujecie zabezp. stosunek do konca = ciaza.. o ile mialas dni płodne i owulacje. a te kreski.. to pokazały sie od razu po 5min czy duzo pozniej? jesli duzo pozniej to w ciazy nie jestes bo zaszła reakcja z powietrzem czy cos takiego .. i stad pojawiła sie 2ga krecha.. chyba ze tuz po 5 min były widoczne obydwie , wtedy tylko pogratulowac
mozesz dla spokoju zrobic 3ci
a co do ciazy..to moze tak byc ze jej nie widac bo jest za wczesnie.. dopiero ok.7-8 tyg usg dopochwowe powinno "złapac" obraz zarodka _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
awaria
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 10:26 pm Temat postu: |
|
|
raka przenosil moj tata . bo kobieta z ktora teraz jest tez miala raka . i ja raczej nie bede go miala . a z tego co wiem to moja siostra zaszla w ciaze jakies 5- 6 lat po slobie . nie wiem czy sie wczesniej starali o dziecko bo nie mam z nia kontaktu . a ile kosztuje takie badanie??i do kogo sie zglosic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 10:28 pm Temat postu: |
|
|
zapewne genetyk, ale musisz sie dowiedziec własnie o koszt i ile sie czeka. ja nie mam zielonego pojecia. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|