Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży part.26

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 10:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ona1234

Cytat:
Często nie mam okresu po kilka miesięcy

No to już pierwsza sprawa: DO DOBREGO GINEKOLOGA MARSZ- TO NIE JEST NORMALNE!

Dziwie sie ze bylas u lekarza i lekarz nic nie zrobil z tymi nieregularnymi miesiączkami.

Nie doszlo do wytrysku - ciaza niemozliwa. Preejekulat nie zawiera plemnikow, jedynie na krotko przed wytryskiem moga tam sie pojawic plemniki w wyniku zjawiska tzw kropelkowania.

Taaa... po 3 dniach objawy ciazy - moje gratulacje - poczytaj ksiazke do biologi. Po 3 dniach jeszczze nie mozna w ogole mowic o czyms takim jak ciaza Confused Brak elementarnej wiedzy ;/ Ile ty masz dziewcyzno lat?!

Sama piszesz ze masz nieregularne miesiaczki a piszesz
Cytat:
Okres powinnam dostać 15lipca... Mamy już 24

Przy nieregularych miesiaczkach NIE DA SIE PRZEWIDZIEC miesiaczki,

Dzieci dzieci, nie ma wytrysku nie ma ciazy. Zapamiętajcie raz na zawsze. Confused
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 10:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No cóż . Nieregularne miesiączki to sprawa do zbadania. Nie nasz okresu po kilka miesięcy więc podstawą jest zbadanie hormonów i określenie w jakim stanie są jajniki ( PCO). Ale z takimi pytaniami to do innego działu zapraszam.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
ona1234

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 10:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi napisał:
ona1234

Cytat:
Często nie mam okresu po kilka miesięcy

No to już pierwsza sprawa: DO DOBREGO GINEKOLOGA MARSZ- TO NIE JEST NORMALNE!

Dziwie sie ze bylas u lekarza i lekarz nic nie zrobil z tymi nieregularnymi miesiączkami.

Nie doszlo do wytrysku - ciaza niemozliwa. Preejekulat nie zawiera plemnikow, jedynie na krotko przed wytryskiem moga tam sie pojawic plemniki w wyniku zjawiska tzw kropelkowania.

Taaa... po 3 dniach objawy ciazy - moje gratulacje - poczytaj ksiazke do biologi. Po 3 dniach jeszczze nie mozna w ogole mowic o czyms takim jak ciaza Confused Brak elementarnej wiedzy ;/ Ile ty masz dziewcyzno lat?!

Sama piszesz ze masz nieregularne miesiaczki a piszesz
Cytat:
Okres powinnam dostać 15lipca... Mamy już 24

Przy nieregularych miesiaczkach NIE DA SIE PRZEWIDZIEC miesiaczki,

Dzieci dzieci, nie ma wytrysku nie ma ciazy. Zapamiętajcie raz na zawsze. Confused

Po pierwsze...byłam już u wielu lekarzy i miałam różne tabletki hormonalne, jednakże brak pozytywnego efektu.
Po drugie..wiem, że po trzech dniach nie może być objawów tylko po prostu zaskoczyła mnie szybka reakcja organizmu i przedewszystkim te mdłości, które towarzyszą mi do teraz.
Po trzecie, wiedzę mam, ale to jest wątek odnośnie mojego problemu, a nie odnośnie mojej wiedzy czy jej braków Wink
Napisałam, że okres powinnam dostać 15, bo biorę castagnus, na jego regulację, więc myślałam, że już powinien zacząć działać.
A poza tym robiłam badania i wszystko miałam w normie. Lekarze sami nie wiedzą tak na prawdę co mi jest.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 3:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie jest w normie skoro dzieję się co się dzieję. Przede wszystkim badania hormonów jeśli wyszły dobrze to czy stosunek ich wzajemny do siebie jest ok? A miałaś robione usg macicy, jajników? Lekarz nie jest ok skoro faszeruję hormonami bez wyraźnej diagnozy ale to juz nie moja sprawa i przede wszystkim NIE TEN TEMAT i proszę nie rób offika .
Jeśli obawiasz się ciązy to zrób test ciązowy i tyle, dlaczego miałby być niewiarygodny?

Powrót do góry
ona1234

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 4:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kuracja castagnusem..dlatego niewiarygodny.
Miałam robione usg i również nic nie wykazały.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 4:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Krótko zwięźle i na temat:
W tem sposob w sposob nie zajdziesz.
Moderator

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 4:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przede wszystkim castagnus obniża prolaktynę i musisz wiedzieć czy jesteś w ciąży czy nie bo jeśli tak to należy przerwać kurację . Nie bedę się wgłębiała dlaczeo to bierzesz i kto Ci zlecił bo jeśli lekarz to widocznie nie miałaś wszystkich hormonów ok.Ale powtarzam TO NIE TEN TEMAT i kolejne tego typu posty usunę.
ten lek nie fałszuję wyniku testu ciązowego więc nie wiem w czym problem

Powrót do góry
ona1234

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 6:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to, mam ostatnie pytanie: od czego mogą brać się te mdłości, które trwają od 2-3 tygodni z przerwami? Czy może być to wina castagnusa, choć w ulotce nie ma mowy o mdłościach(jedynie w pierwszym tygodniu, a wtedy było wszystko dobrze). Oraz pytanie odnośnie powiększonego brzucha. Czy to świadczy o tym, że mogę dostać w przeciągu x dni okres ? (Brzuch jest raz większy raz mniejszy).
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 6:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiekszenie brzucha - czesto powieksza sie przed miesiaczka jest to wynik zatrzymywani awody w organizmie przed okresem.

Co do samych mdłosci - jak wpiszesz w wyszukiwarce castagnus + mdłości wyswietli sie wiele postow, wiec to chyba dosyc "popularny" skutek uboczny
Moderator

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 7:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ona1234 no cóż w ciazy nie jesteś moim zdaniem bo przez pocieranie nie ma szans na zapłodnienie. NIe było wytrysku itd...ale testu zrobić nie zaszkodzi tak dla własnego spokoju. Troszkę sobie namotałaś w cyklu biorąc duphaston bo teraz nie wiadomo nawet kiedy były dni płodne itd. No ale nie ważne.
Objawy takie jak mdłości, słabość itp mogą być skutkiem zażywania castagnusu i nie ważne ,że wcześniej ich nie miałaś. Może tak być ale nie musi. Powiększony brzuch jest przed okresem , może być w połowie cyklu . Może też świadczyć o wzdęciach itd. w ciązy brzuch nie rośnie tak szybko;)

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 26 z 41