Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 10:07 am Temat postu: |
|
|
ona1234
Cytat: | Często nie mam okresu po kilka miesięcy |
No to już pierwsza sprawa: DO DOBREGO GINEKOLOGA MARSZ- TO NIE JEST NORMALNE!
Dziwie sie ze bylas u lekarza i lekarz nic nie zrobil z tymi nieregularnymi miesiączkami.
Nie doszlo do wytrysku - ciaza niemozliwa. Preejekulat nie zawiera plemnikow, jedynie na krotko przed wytryskiem moga tam sie pojawic plemniki w wyniku zjawiska tzw kropelkowania.
Taaa... po 3 dniach objawy ciazy - moje gratulacje - poczytaj ksiazke do biologi. Po 3 dniach jeszczze nie mozna w ogole mowic o czyms takim jak ciaza Brak elementarnej wiedzy ;/ Ile ty masz dziewcyzno lat?!
Sama piszesz ze masz nieregularne miesiaczki a piszesz Cytat: | Okres powinnam dostać 15lipca... Mamy już 24 |
Przy nieregularych miesiaczkach NIE DA SIE PRZEWIDZIEC miesiaczki,
Dzieci dzieci, nie ma wytrysku nie ma ciazy. Zapamiętajcie raz na zawsze. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 10:34 am Temat postu: |
|
|
No cóż . Nieregularne miesiączki to sprawa do zbadania. Nie nasz okresu po kilka miesięcy więc podstawą jest zbadanie hormonów i określenie w jakim stanie są jajniki ( PCO). Ale z takimi pytaniami to do innego działu zapraszam. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ona1234
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 10:55 am Temat postu: |
|
|
mala_mi napisał: | ona1234
Cytat: | Często nie mam okresu po kilka miesięcy |
No to już pierwsza sprawa: DO DOBREGO GINEKOLOGA MARSZ- TO NIE JEST NORMALNE!
Dziwie sie ze bylas u lekarza i lekarz nic nie zrobil z tymi nieregularnymi miesiączkami.
Nie doszlo do wytrysku - ciaza niemozliwa. Preejekulat nie zawiera plemnikow, jedynie na krotko przed wytryskiem moga tam sie pojawic plemniki w wyniku zjawiska tzw kropelkowania.
Taaa... po 3 dniach objawy ciazy - moje gratulacje - poczytaj ksiazke do biologi. Po 3 dniach jeszczze nie mozna w ogole mowic o czyms takim jak ciaza Brak elementarnej wiedzy ;/ Ile ty masz dziewcyzno lat?!
Sama piszesz ze masz nieregularne miesiaczki a piszesz Cytat: | Okres powinnam dostać 15lipca... Mamy już 24 |
Przy nieregularych miesiaczkach NIE DA SIE PRZEWIDZIEC miesiaczki,
Dzieci dzieci, nie ma wytrysku nie ma ciazy. Zapamiętajcie raz na zawsze. |
Po pierwsze...byłam już u wielu lekarzy i miałam różne tabletki hormonalne, jednakże brak pozytywnego efektu.
Po drugie..wiem, że po trzech dniach nie może być objawów tylko po prostu zaskoczyła mnie szybka reakcja organizmu i przedewszystkim te mdłości, które towarzyszą mi do teraz.
Po trzecie, wiedzę mam, ale to jest wątek odnośnie mojego problemu, a nie odnośnie mojej wiedzy czy jej braków
Napisałam, że okres powinnam dostać 15, bo biorę castagnus, na jego regulację, więc myślałam, że już powinien zacząć działać.
A poza tym robiłam badania i wszystko miałam w normie. Lekarze sami nie wiedzą tak na prawdę co mi jest. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 3:31 pm Temat postu: |
|
|
Nie jest w normie skoro dzieję się co się dzieję. Przede wszystkim badania hormonów jeśli wyszły dobrze to czy stosunek ich wzajemny do siebie jest ok? A miałaś robione usg macicy, jajników? Lekarz nie jest ok skoro faszeruję hormonami bez wyraźnej diagnozy ale to juz nie moja sprawa i przede wszystkim NIE TEN TEMAT i proszę nie rób offika .
Jeśli obawiasz się ciązy to zrób test ciązowy i tyle, dlaczego miałby być niewiarygodny? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ona1234
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 4:04 pm Temat postu: |
|
|
Kuracja castagnusem..dlatego niewiarygodny.
Miałam robione usg i również nic nie wykazały. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 4:14 pm Temat postu: |
|
|
Krótko zwięźle i na temat:
W tem sposob w sposob nie zajdziesz. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 4:24 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim castagnus obniża prolaktynę i musisz wiedzieć czy jesteś w ciąży czy nie bo jeśli tak to należy przerwać kurację . Nie bedę się wgłębiała dlaczeo to bierzesz i kto Ci zlecił bo jeśli lekarz to widocznie nie miałaś wszystkich hormonów ok.Ale powtarzam TO NIE TEN TEMAT i kolejne tego typu posty usunę.
ten lek nie fałszuję wyniku testu ciązowego więc nie wiem w czym problem _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ona1234
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 6:04 pm Temat postu: |
|
|
No to, mam ostatnie pytanie: od czego mogą brać się te mdłości, które trwają od 2-3 tygodni z przerwami? Czy może być to wina castagnusa, choć w ulotce nie ma mowy o mdłościach(jedynie w pierwszym tygodniu, a wtedy było wszystko dobrze). Oraz pytanie odnośnie powiększonego brzucha. Czy to świadczy o tym, że mogę dostać w przeciągu x dni okres ? (Brzuch jest raz większy raz mniejszy). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Powiekszenie brzucha - czesto powieksza sie przed miesiaczka jest to wynik zatrzymywani awody w organizmie przed okresem.
Co do samych mdłosci - jak wpiszesz w wyszukiwarce castagnus + mdłości wyswietli sie wiele postow, wiec to chyba dosyc "popularny" skutek uboczny _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 7:55 pm Temat postu: |
|
|
ona1234 no cóż w ciazy nie jesteś moim zdaniem bo przez pocieranie nie ma szans na zapłodnienie. NIe było wytrysku itd...ale testu zrobić nie zaszkodzi tak dla własnego spokoju. Troszkę sobie namotałaś w cyklu biorąc duphaston bo teraz nie wiadomo nawet kiedy były dni płodne itd. No ale nie ważne.
Objawy takie jak mdłości, słabość itp mogą być skutkiem zażywania castagnusu i nie ważne ,że wcześniej ich nie miałaś. Może tak być ale nie musi. Powiększony brzuch jest przed okresem , może być w połowie cyklu . Może też świadczyć o wzdęciach itd. w ciązy brzuch nie rośnie tak szybko;) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|