Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży part.26

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adusia1208

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sie 04, 2010 5:10 pm    Temat postu: Ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Otóż chciałam się Was zapytać, być może któraś z Was tak miała, czy to może być ciąża? Okres spóźnia mi się 4 dni, kochałam się z chłopakiem prawdopodobnie w ostatni mój płodny dzień
. Do wytrysku nie doszło, był we mnie tylko chwilę.Jedynie co mogło zapłodnić to plemniki znajdujące się w preejakulacie, lecz nie wiem, czy są one zdolne do zapłodnienia. Temperatura ciała cały czas wynosi u mnie 36,8. Przed owulacją wynosiła około 36,3. Piersi bolą mnie, ale tak inaczej niż zawsze przed @. Bolą tylko wtedy jak je dotknę, tak bardziej u góry. Co to może oznaczać?

--- NIe czytałaś REGULAMINU!!! Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne.---tosia81
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Sie 04, 2010 7:08 pm    Temat postu: Re: Dziwne plamienie po stosunku.. ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moniawwa napisał:

Otóż mam 20 lat, około 3 tygodni temu straciłam dziewictwo ze swoim chłopakiem.
Heh wiem, trochę późno ale lepiej późno niż wcale.. ;p

Wcale nie późno. Lepiej teraz niż w wieku 15 lat Wink)
moniawwa napisał:
wszystko było ok.. oprócz tego, że bardzo bolało. Ale nie było żadnej krwi jak się mówi, że być powinna po przebiciu błonki.
Więc może nie straciłam dziewictwa ale to był mój pierwszy raz..

Nie zawsze przebiciu błony dziewiczej towarzyszy krew

moniawwa napisał:
Dwa tygodnie później dostałam normalnie okresu, trwał 4-5 dni.

Normalny okres = brak ciązy
moniawwa napisał:
Ale od jakiegoś czasu odczuwam dziwny ból w okolicy hmm jajników,
a od 2 dni wystąpiło u mnie jakieś dziwne plamienie.. Takie brązowe plamy z odrobiną krwi
.
A czy przypadkiem nie jesteś w środku cyklu??
moniawwa napisał:
A i nigdy nie byłam u ginekologa bo uważałam, że to mnie nie dotyczy
..
Nie byłaś u ginekologa?? Czas najwyższy . Rozpoczęłaś współzycie więc jak najbardziej czas odpowiedni

Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sro Sie 04, 2010 7:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

adusia1208 - jeśli nie chcesz zajśc z ciążę to nie podejmuj współżycia bez zabezpieczenia w dni płodne .. moim zdaniem nie ma szans na ciążę .. brak wytrysku = brak ciąży .. plemniki znajdujące się w preejakulacie są zdolne do zapłodnienia tuż przed wytryskiem, a te w początkowej fazie są upośledzone, czyli niezdolne, więc moim zdaniem ciąży nie ma, miałam podobną sytuację .. Wink nie wiem czy Ci dobrze doradziłam, zapewne doradzą Ci bardziej doświadczone tutaj moderatorki Smile

pozdrawiam Wink
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Sie 04, 2010 8:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

adusia1208 No tak jeśli do wytrysku nie doszło to ciązy nie bedzie. Plemniki zdolne do zapłodnienia mogą być tylko w płynie tuż przed wytryskiem więc jeśli partner był "daleko" to nie ma obawy. Okres Ci się spóźnia więc zrób test ciązowy dla uspokojenia swoich nerwów. Temperaturą ciała nie sugeruj się bo ważna jest tempka mierzona w pochwie, odbycie lub ustach i to mierzona rano przed wstaniem z łóżka. Piersi bolą bo je pewnie ciagle dotykasz Wink

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Sie 04, 2010 8:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

adusia1208 nie bylo wytrysku, to mysle ze nie ma co panikowac.
Jednak na przyszlosc zalecam ostroznosc, lepiej dmuchac na zimne.

temperature jak mierzysz? codziennie rano przed wstaniem z lozka o tej samej porze?:>

PostWysłany: Sro Sie 04, 2010 8:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi napisał:
adusia1208 nie bylo wytrysku, to mysle ze nie ma co panikowac.
Jednak na przyszlosc zalecam ostroznosc, lepiej dmuchac na zimne.

temperature jak mierzysz? codziennie rano przed wstaniem z lozka o tej samej porze?:>

Tak, codziennie przed wstaniem z łóżka o tej samej porze. Mierzę ją w ustach.

Dodano po 5 minutach:

Dodam jeszcze, że dosyć często się zabawiamy, a podobno plemniki dojrzewają 48h więc wtedy były niedojrzałe. Niedojrzałe chyba nie mogą zapłodnić, prawda? Jeju już sama nie wiem co mi jest... Sad
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Sie 04, 2010 8:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plemników jest cała masa i nie wszystkie "wylatują " podczas wytrysku więc to,że dojrzewają tyle ile dojrzewają nie ma nic do rzeczy .
Zrób test ciążowy

Powrót do góry
adusia1208

PostWysłany: Sro Sie 04, 2010 8:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrobię. Tylko kurcze skoro piszecie, że raczej nie powinno dojść do zapłodnienia to dlaczego mam podniesioną temperaturę? Confused
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Sie 04, 2010 8:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam sie 100% z Tosia - czestostotliwosc wlasciwie nie ma tutaj nic do rzeczy.

Zrob test ciazowy bedziesz miala jasnosc.
Moderator

PostWysłany: Czw Sie 05, 2010 11:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

adusia1208 no jeju dlaczego nie zrobisz testu ciążowego tylko drążysz i drążysz ...Temperatura wysoka jest :
- w ciązy
- do wystapienia okresu
Wysoka tempka świadczy o drugiej fazie tzw.lutealnej która kończy sie wraz z okresem .
To tak w mega uproszczeniu

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 32 z 41