Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
czarnulka77
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 11:47 am Temat postu: *Zastanawiam sie czy jest mozliwosc ze jestem w ciazy* |
|
|
Witam forumowiczki.
Mialam okres 1-go maja. Cykle mam zazwyczaj regularne ok 28-30 dni. Okres powinnam byla dostac 28-maja i nic... Dodam ze od 6-ciu lat sie staralam o dziecko i nic. Juz myslalam ze nie moge miec dzieci.
Zastanawiam sie nad zrobieniem testu, tylko nie chcialabym sie zdolowac jesli wyjdzie negatywny i zastanawiam sie czu juz (po 5 dniach spózniania sie okresu) warto robic test czy lepiej jeszcze poczekac.
Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
Dodano po 2 minutach:
Zapomnialam dodac ze mam lekkie bóle brzucha raz na jakis czas, nie wiem czy to objawy pojawienia sie miesiaczki czy moge byc w ciazy i mimo tego miec takie bóle?
---Przede wszystkim przeczytaj REGULAMIN! Nie zakładaj nowych tematów tylko pisz w już istniejących ---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 9:14 pm Temat postu: |
|
|
czarnulka77 bol brzucha moze byc objawem ciazy - moja rada zrob test ciazowy bedziesz miala jasnosc wynik powinien juz byc wiarygodny. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 9:31 pm Temat postu: |
|
|
Ból brzucha podobny do miesiączkowego występuję na początku ciąży. Po terminie miesiączki test już wyjdzie wiarygodny. NIe ma co się bac tylko zrób test. Ja bym niewytrzymała _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 11:13 pm Temat postu: |
|
|
czarnulka 6 lat to bardzo duzo. juz po roku czasu mowi sie o niepłodnosci.
powinnas dawno temu wykonac podst.badania, i meza tez nalezałoby zbadac. czemu jeszcze tego nie zrobiliscie ?
a korzystałas z testow owulacyjnych?
kurde zyjemy w XXI wieku. 6 lat staran i nic.. i nic nie zrobiliscie z tym? to na co czekac? az 40stka Wam stuknie? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
bartek19
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 11:22 pm Temat postu: |
|
|
No moja partnerka też czasami ma ostatnio ból brzucha co jakiś czas jak na okres ale nie dostała dzisiaj;/ zobaczymy jutro...dobrze ze teraz jest troche wolnego bo nie moge nic konkretnego zrobić z tych emocji. Jeśli chodzi o test raczej nie da się jej namówć i nie zrobi. Niestety trzeba czekać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 12:43 am Temat postu: |
|
|
bartek19 sory ze to powiem ale widac jak twoja partnerka jest dojrzała do pieszczot, seksu i tych spraw sie garnie ale do odpowiedzialnego zachowania, ponoszenia konsekwencji pewnych spraw to u niej ciezko chocby mowiac o takim tescie ciazowym. Glupota _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
bartek19
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 1:05 am Temat postu: |
|
|
Dlatego te sprawy planujemy odłożyć, bo w przeciwnym razie psycha siądzie. Po prostu za wcześnie i teraz jest co żałować. No niestety. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
czarnulka77
|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 9:26 am Temat postu: mdlosci |
|
|
wind_of_hope napisał: | czarnulka 6 lat to bardzo duzo. juz po roku czasu mowi sie o niepłodnosci.
powinnas dawno temu wykonac podst.badania, i meza tez nalezałoby zbadac. czemu jeszcze tego nie zrobiliscie ?
a korzystałas z testow owulacyjnych?
kurde zyjemy w XXI wieku. 6 lat staran i nic.. i nic nie zrobiliscie z tym? to na co czekac? az 40stka Wam stuknie? |
Dziekuje za odpowiedzi.
Badalam sie jakis czas temu i lekarz stwierdzil ze u mnie jest wszystko ok. Meza nie byl, mialam dlugoletniego partnera po tym wszystkim sie rozstalismy, wiec nic nie robilam. Teraz od roku jestem w nowym zwiazku.
Jesli chodzi o testy owulacyjne to szczerze mówiac nawet nie wiem jakie to testy.
Jutro mija 8 dzien jak spóznia mi sie miesiaczka, wiec w sobote rano zrobie test bo czytalam ze najlepiej z porannego moczu, czy moze po 8-miu dniach pora dnia nie ma znaczenia?
Dodano po 7 minutach:
Dodam jeszcze ze wydaje mi sie ze mam mdlosci, nie jestem do konca pewna bo nie zdarzylo mi sie zwracac (przepraszam za wyrazenie) oraz zauwazylam ze jestem przewrazliwiona na zapachy i papierosy jakby mniej mi smakuja.
Ale pewnie to przewrazliwienie poniewaz duzo sie przez ostatnie dni na ten temat naczytalam.
No nic poczekam do soboty rano, chociaz juz ciekawosc strasznie mnie zzera. Bardzo bym chciala aby byl pozytywny...
Pozdrawiam wszystkie mamusie i starajace sie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 11:21 am Temat postu: |
|
|
czarnulka77 na jakiej podstawie lekarz stwierdził,że jest ok? Robił badanie hormonów, monitoring cyklu? Miesiączka spóźniona o tyle czasu daje dwie opcje
- ciąża
- zwykłe przesunięcie hormonalne
Test możesz wykonać w dowolnej porze dnia. Taki czas jest wystarczający aby hormon ciążowy był już na poziomie wysokim więc z łatwością wychwytywanym przez test .
Pozwodzenia _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
czarnulka77
|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 12:53 pm Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | czarnulka77 na jakiej podstawie lekarz stwierdził,że jest ok? Robił badanie hormonów, monitoring cyklu? Miesiączka spóźniona o tyle czasu daje dwie opcje
- ciąża
- zwykłe przesunięcie hormonalne
Test możesz wykonać w dowolnej porze dnia. Taki czas jest wystarczający aby hormon ciążowy był już na poziomie wysokim więc z łatwością wychwytywanym przez test .
Pozwodzenia |
Wlasciwie to robil podstawowe tylko badania w tym cytologia, zadnych specjalistycznych.
Chyba jednak jutro zrobie test bo zwiariuje jesli poczekam jeszcze dluzej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|