Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży part.26

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czarnulka77

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 02, 2010 11:47 am    Temat postu: *Zastanawiam sie czy jest mozliwosc ze jestem w ciazy* Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam forumowiczki.
Mialam okres 1-go maja. Cykle mam zazwyczaj regularne ok 28-30 dni. Okres powinnam byla dostac 28-maja i nic... Dodam ze od 6-ciu lat sie staralam o dziecko i nic. Juz myslalam ze nie moge miec dzieci.
Zastanawiam sie nad zrobieniem testu, tylko nie chcialabym sie zdolowac jesli wyjdzie negatywny i zastanawiam sie czu juz (po 5 dniach spózniania sie okresu) warto robic test czy lepiej jeszcze poczekac.
Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

Dodano po 2 minutach:

Zapomnialam dodac ze mam lekkie bóle brzucha raz na jakis czas, nie wiem czy to objawy pojawienia sie miesiaczki czy moge byc w ciazy i mimo tego miec takie bóle?
---Przede wszystkim przeczytaj REGULAMIN! Nie zakładaj nowych tematów tylko pisz w już istniejących ---tosia81
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Cze 02, 2010 9:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czarnulka77 bol brzucha moze byc objawem ciazy - moja rada zrob test ciazowy bedziesz miala jasnosc wynik powinien juz byc wiarygodny.
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Cze 02, 2010 9:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ból brzucha podobny do miesiączkowego występuję na początku ciąży. Po terminie miesiączki test już wyjdzie wiarygodny. NIe ma co się bac tylko zrób test. Ja bym niewytrzymała Wink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Cze 02, 2010 11:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czarnulka 6 lat to bardzo duzo. juz po roku czasu mowi sie o niepłodnosci.
powinnas dawno temu wykonac podst.badania, i meza tez nalezałoby zbadac. czemu jeszcze tego nie zrobiliscie ?
a korzystałas z testow owulacyjnych?
kurde zyjemy w XXI wieku. 6 lat staran i nic.. i nic nie zrobiliscie z tym? to na co czekac? az 40stka Wam stuknie?

Powrót do góry
bartek19

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Sro Cze 02, 2010 11:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No moja partnerka też czasami ma ostatnio ból brzucha co jakiś czas jak na okres ale nie dostała dzisiaj;/ zobaczymy jutro...dobrze ze teraz jest troche wolnego bo nie moge nic konkretnego zrobić z tych emocji. Jeśli chodzi o test raczej nie da się jej namówć i nie zrobi. Niestety trzeba czekać.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Cze 03, 2010 12:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bartek19 sory ze to powiem ale widac jak twoja partnerka jest dojrzała do pieszczot, seksu i tych spraw sie garnie ale do odpowiedzialnego zachowania, ponoszenia konsekwencji pewnych spraw to u niej ciezko chocby mowiac o takim tescie ciazowym. Glupota Confused

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Czw Cze 03, 2010 1:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dlatego te sprawy planujemy odłożyć, bo w przeciwnym razie psycha siądzie. Po prostu za wcześnie i teraz jest co żałować. No niestety.
Powrót do góry
czarnulka77

PostWysłany: Czw Cze 03, 2010 9:26 am    Temat postu: mdlosci Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
czarnulka 6 lat to bardzo duzo. juz po roku czasu mowi sie o niepłodnosci.
powinnas dawno temu wykonac podst.badania, i meza tez nalezałoby zbadac. czemu jeszcze tego nie zrobiliscie ?
a korzystałas z testow owulacyjnych?
kurde zyjemy w XXI wieku. 6 lat staran i nic.. i nic nie zrobiliscie z tym? to na co czekac? az 40stka Wam stuknie?

Dziekuje za odpowiedzi.
Badalam sie jakis czas temu i lekarz stwierdzil ze u mnie jest wszystko ok. Meza nie byl, mialam dlugoletniego partnera po tym wszystkim sie rozstalismy, wiec nic nie robilam. Teraz od roku jestem w nowym zwiazku.
Jesli chodzi o testy owulacyjne to szczerze mówiac nawet nie wiem jakie to testy.

Jutro mija 8 dzien jak spóznia mi sie miesiaczka, wiec w sobote rano zrobie test bo czytalam ze najlepiej z porannego moczu, czy moze po 8-miu dniach pora dnia nie ma znaczenia?

Dodano po 7 minutach:

Dodam jeszcze ze wydaje mi sie ze mam mdlosci, nie jestem do konca pewna bo nie zdarzylo mi sie zwracac (przepraszam za wyrazenie) oraz zauwazylam ze jestem przewrazliwiona na zapachy i papierosy jakby mniej mi smakuja.
Ale pewnie to przewrazliwienie poniewaz duzo sie przez ostatnie dni na ten temat naczytalam.

No nic poczekam do soboty rano, chociaz juz ciekawosc strasznie mnie zzera. Bardzo bym chciala aby byl pozytywny...

Pozdrawiam wszystkie mamusie i starajace sie.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Cze 03, 2010 11:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czarnulka77 na jakiej podstawie lekarz stwierdził,że jest ok? Robił badanie hormonów, monitoring cyklu? Miesiączka spóźniona o tyle czasu daje dwie opcje
- ciąża
- zwykłe przesunięcie hormonalne
Test możesz wykonać w dowolnej porze dnia. Taki czas jest wystarczający aby hormon ciążowy był już na poziomie wysokim więc z łatwością wychwytywanym przez test .
Pozwodzenia

Powrót do góry
czarnulka77

PostWysłany: Czw Cze 03, 2010 12:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
czarnulka77 na jakiej podstawie lekarz stwierdził,że jest ok? Robił badanie hormonów, monitoring cyklu? Miesiączka spóźniona o tyle czasu daje dwie opcje
- ciąża
- zwykłe przesunięcie hormonalne
Test możesz wykonać w dowolnej porze dnia. Taki czas jest wystarczający aby hormon ciążowy był już na poziomie wysokim więc z łatwością wychwytywanym przez test .
Pozwodzenia

Wlasciwie to robil podstawowe tylko badania w tym cytologia, zadnych specjalistycznych.
Chyba jednak jutro zrobie test bo zwiariuje jesli poczekam jeszcze dluzej.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 5 z 41