Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jolik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 9:58 am Temat postu: |
|
|
Witam ponownie, mam pytanie, o ile może opóźnić się okres po odstawieniu tabletk a dokładniej po nagłym odstawieniu ( 6 tabl. z kolejnego opakowania) , licząc od ostatniego okresu to dzisiaj wypada 36-ty dzień i nic. W ciąży chyba nie jestem 4 testy negatywne brak jakichkolwiek objawów ciąży. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alessia32
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 12:53 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie:Okres dostalam 30 grudnia kochalam sie z chlopakiem w ostatni 6 dzien okresu czyli 04 stycznia(ze skonczeniem w srodku)..dodam,ze cykle mam dlugie 33 lub czasami 38-39.Dzien po stosunku dziwnie bolal mnie brzuch w dolnych partiach...Czy mozliwe bylo zaplodnienie?Do okresu jeszcze dlugo trzeba czekac,ale ja mam zle przeczucia.Pozmozcie!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iwonka_myszka16
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 1:32 pm Temat postu: Czy jestem w ciąży |
|
|
Mam pytanie , pewnie to głupie od 3 dni powinnam dostać miesiączkę i od 3 dni strasznie mnie brzuch boli. a teraz mam upławy z krwią, a do tego bardzo mi nabrzmiały piersi. przez ponad pół roku ważyłam 48kil i nie mogłam przytyć przez ponad miesiąc przytyłam do 54 i mam większy apetyt. Czy to mogą być objawy ciąży? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 3:00 pm Temat postu: |
|
|
jolik Może trochę opóźnić, może się przyspieszyć. Ciężko powiedzieć bo to zależy od wielu czynników. Ja przeszłabym się do ginekologa.
Alessia32Szczerze mówiąc wątpię. To były jeszcze dni niepłodne.
Iwonka_myszka16 Niewykluczone. Ale równie dobrze możesz mieć jakąś infekcję, albo jest to jakby zapowiedź okresu. Bo wzrost masy ciała niekoniecznie musi mieć związek z ewentualną ciążą. Równie dobrze może to być mała huśtawka hormonalna.Możesz zrobić test ciążowy taki z apteki albo najlepiej z krwi, będziesz mieć pewność, no i dobrze byłoby iść do ginekologa. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiula0256
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 5:36 pm Temat postu: |
|
|
witam mam jedno pytanie.w dniu sylwestra wynikla taka mala sytuacja...heh i boje sie ze jestem w ciazy... bylam troche pijana moj chlopak tez ale on twierdzi ze miedzy nami nie doszlo do niczego.teraz ze mna zerwal i zostalam sama. :(wiem ze kobieta jesli byl stosunek to wie o tym ze do niego doszlo a ja nic takiego nie czulam ale strasznie sie boje...kilka dni temu mialam zle samopoczucie strasznie bolal mnie brzuch i glowa nawet zwymiotowalam teraz jednak wszystko sie ulozylo i nic mi juz nie dolega...ale nadal sie boje ze jednak moze jestem w ciazy... prosze pomozcie mi...<help>
Dodano po 10 minutach:
a i jescze dodam ze okres nialam 6 grudnia a skaczyl mi sie 11.zazwyczaj mialam je dosc regularne...Prosze o pomoc normalnie blagam... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 7:26 pm Temat postu: |
|
|
Zrób test ciążowy w terminie spodziewanej miesiączki, ewentualnie 14 dni po tamtej "sytuacji" jak to określiłaś i się wszystko okaże. Zawsze możesz iść do ginekologa. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jolik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 10:27 pm Temat postu: |
|
|
Witam po przerwie, właśnie niedawno wróciłam od ginekologa , otóż: nagłe odstawienie tabl. anty. może spowodować opóźnienie okresu nawet o cały cykl ale w takich sytuacjach kiedy ten okres się spóźnia najlepiej udać się do specjalisty w moim przypadku opóźnienie spowodowane jest torbielem jajnika. Nie ma się co stresowć , denerwować i myśleć tylko iść się skontrolować. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wsparcie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gregorsc
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 5:40 pm Temat postu: |
|
|
witam wszystkich mam pytanie i prosilbym o ewentualne porady. Czy moja dziewczyna mogla zajsc w ciaze w 3-4 dzien po okresie kochalismy sie nie dluzej jak5-7 min, nie doszlo do wytrysku ani nic z tych rzeczy. Pomozcie ona sie panicznie boji
dziekuje z gory za jakiekolwiek odpowiedzi
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 6:11 pm Temat postu: |
|
|
Nie pisz kilku identycznych postów i nie zakładaj nowego tematu jak jest na forum pokrewny. Przeczytaj regulamin
To czy były to dni płodne zależy od tego jak długie cykle ma Twoja dziewczyna.
Ale biorąc pod uwagę, że nie doszło do wytrysku szanse na ciążę są bliskie 0. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paulina_21
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Witam. kilka dni temu pisalam, obawialam sie ze jestem w ciazy. No i faktycznie bylam, mialam dzis badanie USG przez pochwe, co prawda pani ginekolog nie zauwazyla zadnego pecherzyka plodowego, ale bylo jakies echo zarodka (nie wiem czy dobrze zapamietalam) Wczoraj zaczelam krwawic, myslalam ze to spozniona @, ale mozliwe jest ze to krwawienie jest w wyniku poronienia. Zrobilam dzis badanie krwi na beta hCG, wyszlo 0.1 mIU/ml (od ostatniej @ minelo 4.5 tygodnia) a patrzac na normy to powinno byc o wiele wiecej. Czy ktos byl w podobnej sytuacji? Bo nie wiem czy faktycznie poronilam, ginekolog powiediala ze najlepiej powtorzyc badanie krwi aby sprawdzic czy ta wartosc bedzie wzrastac, czy malec |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|