Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 16)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 41, 42, 43  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
takasobieja001

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 3:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiedzcie mi dokladnie jakie sa objawy ciazy i kiedy sie pojawiaja... Nie jestem zbytnio tak poinformowana ale chce wszystko wiedziec... Prosze o bardzo szybko odpowiedz....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 9:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

takasobieja wystarczy poszukac.... sto razy juz bylo to pisane...

http://www.biomedical.pl/forum/przeczytaj-faq-najczestrze-pytania-w-tym-dziale-vt1128.html
Powrót do góry
anicia_s

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 6:54 pm    Temat postu: ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochałam się z chłopakiem w dni płodne. Zawsze kochaliśmy sie w prezerwatywie, ponadto przed wytryskiem chłopak konczył w prezerwatywie na zewnątrz. Okres spóźnia mi się 9 dni. Od kilku dni, boli mnie podbrzusze i mam nabrzmiałe piersi- tak jak na okres, ale okresu jak dotąd nie ma. Zrobiłam tes ciążowy, wyszedł negatywnie. CZekam , i czekam.... Dalej czekac, czy moze udać do ginekologa?
Wtrącę, ze w poprzednim miesiącu miałam problemy ze zdrowiem i brałam antybiotyki.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 11:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anicia stawiam na antybiotyk ! on jest przyczyna opoznienia okresu. ciaza jest niemozliwa w Twoim wypadku. czekaj cierpliwie. napewno @ sie pojawi. pzdr Laughing Wink

Powrót do góry
anicia_s

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 10:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj to już 10 dzien @ mi się spóźnia. Może lepiej isc do lekarza, jak sadzicie?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 10:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lekarza możesz zawsze odwiedzić...Nic Ci to nie zaszkodzi, a uspokoi Cię to. Może przepisze tabletki antykoncepcyjne?Jest to bardzo wygodne...

A na ciążę niema szans. Smile
Lily55

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 8:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Proszę o poradę. Okres miałam mieć 24.12, jeszcze go nie dostałam. Robiłam kilka dni temu 1 test pre test (z porannego moczu) i wyszła mi jedna kreska a tej drugiej to tak jakby cień, w każdym razie trzeba było wysilić się żeby ją dostrzec pod światło; tego samego dnia zrobiłam 2 testy kinder test i oba negatywne, na drugi dzień zrobiłam z porannego moczu 1 kinder test i również negatywny, dwa dni później zrobiłam bobo test po południu i negatywny. Bolą mnie sutki i brzuch od około tygodnia. Mam mdłości ale non stop się denerwuje, nie wymiotowałam. Jak myślicie jestem w ciąży? Kochałam się 20.12 z prezerwatywą, nie pękła ale nie wiem czy się troszkę nie zsunęła. Pomóżcie jest chodzącą bombą nerwów!
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 8:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie sądzę żebyś była w ciąży. Ale tak na zdrowy rozum...Nie prościej byłoby pójść zrobić betę? Pewność 100%...
Lily55

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 9:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Muszę mieć skierowanie żeby to zrobić? Studiuję w innym mieście niż mieszkam i nie mam tu swojego ginekologa a wolałabym nie iść do pierwszego lepszego. Jak potem mogłabym zinterpretować wyniki?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 9:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie nie musisz.Tylko wtedy musisz mieć ze sobą jakieś 30 zl. U mnie beta tyle kosztuje...Poza tym żeby zrobić betę idziesz do przychodni albo do laboratorium od razu. To jest badanie wykonywane z krwi...
Razem ze swoim wynikiem dostaniesz normy dla poszczególnego tygodnia ciąży. Poza tym wystarczy poszukać tu na forum...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 41, 42, 43  Następny
Strona 14 z 43