Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lily55
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 10:37 pm Temat postu: |
|
|
Dzięku wielkie. Jeśli do wtorku nie dostanę okresu to tak zrobię. Dziewczyny piszcie jeszcze czy byłyście w podobnej sytuacji i jaki był wynik? A co z tą drugą kreską na pierwszym teście? Myślicie, że był wadliwy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
RennaxD
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 3:31 am Temat postu: Pomocy |
|
|
okres spoznia mi sie juz 7dni ale robilam to z moim chlopakiem 4dni temu wiec juz wtedy powinnam miec okres wczesniej nie robilismy tego tylko maly zabawy podczas nocy sylwestrowej ale nie doszlo do wytrysku tam ;/ wiec co mi jest??;( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malgorzata21
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 12:11 pm Temat postu: ciaza? |
|
|
Kochałam się z chłopakiem dzieńpo skończeniu okresu i pękła mu prezerwatywa i chciałabym wiedzieć jakie jest prawdopodobieństwo,że zaszłam, w ciążę.......???????????????? W zeszłym miesiącu okres spóżnił mi sięaż dwa tygodnie a dziś strasznie boli mnie brzuch;( CO mam o tym wszystkim myśleć..............;( Pomóż babciu
---edited by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze ze swojego działu w odp. miejsce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babcia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 1:00 pm Temat postu: |
|
|
Dzień po skończonym okresie raczej nie powinnas mieć dni płodnych, ale z tego co piszesz to masz też chyba nieregularne cykle, więc trudno powiedzieć.
Myślę, ze powinnaś poczekać, aż ktoś bardziej kompetentny da Ci odpowiedź. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
RennaxD
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 4:35 pm Temat postu: |
|
|
okres spoznia mi sie juz 7dni ale robilam to z moim chlopakiem 4dni temu wiec juz wtedy powinnam miec okres wczesniej nie robilismy tego tylko maly zabawy podczas nocy sylwestrowej ale nie doszlo do wytrysku tam ;/ wiec co mi jest??;( czy moze mi ktos wreszcie pomoc
Nie popędzaj userów! Jak ktoś będzie wiedział co odpowiedzieć to na pewno to zrobi. / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anicia_s
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 5:33 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli masz regularne cykle, to wtedy poinnaś mieć dni niepłodne. Ponadto jeżeli sperma nie dostała się do pochwy to nie powinnaś być w ciąży. Okres moze sie z wielu przyczyn spóźniać. Zawsze dla pewności możesz kupić w aptece test ciążowy.
Mi się okres 12 dni spóżnia... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 5:46 pm Temat postu: |
|
|
RennaxD Myślę że nie ma się co martwić. Jak Cie to uspokoi to zrób sobie test ciążowy po 14 dniach od stosunku.
malgorzata21 Możliwe że były to Twoje dni płodne9 dokładniej będzie można to określić jak podasz ile trwał u Ciebie najdłuższy i najkrótszy cykl w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Długość cyklu liczy się od pierwszego dnia miesiączki do dnia poprzedzającego pierwszy dzień następnej),więc szanse są dość spore. Zastanawiam się dlaczego nie poszłaś do lekarza po escapelle... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
123asia
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 6:52 pm Temat postu: Prosze o odpowiedź! |
|
|
Około dwóch tygodni temu doszło między mną a moim partnerem do zbliżenia. Od ponad 6 lat kochamy się bez jakiegokolwiek zabezpieczenia. Tak było i tym razem. Wytrysk nie nastąpił we mnie, lecz na zewnątrz, dokładniej mówiąc na brzuch mojego partnera. Potem doszło jeszcze między nami do innych pieszczot. Niektóre wymagały, bym usiadła na brzuchu partnera. Faktem jest wiec, że moje narządy rodne miały kontakt ze spermą. Moje cykle są bardzo nieregularne (28-32 dni). Ostatni okres rozpoczął się dnia 8 grudnia 2008, wiec okres już mi się trochę spóźnia. Moje pytanie brzmi, czy mogło dojść do zapłodnienia, jeśli do wytrysku nie doszło we mnie, ale miałam kontakt ze spermą, dotykając jej swoimi zewnętrznymi narządami. Czy plemniki były w stanie się przemieścić? Być może moje pytanie jest głupie, ale naprawdę nie znam na nie odpowiedzi. Z góry dziękuję za informacje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosiaw
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Mam dość wyraźne objawy wczesnej ciąży (zgaga, której wcześniej nigdy nie odczuwałam, częste oddawanie moczu, nudności, ból w podbrzuszu, ból piersi o wiele intensywniejszy niż kiedykolwiek wcześniej). 3 dni po stosunku krwawiłam, choć było to na 10 dni przed spodziewanym okresem, i było mniej obfite i krótsze, więc nie wiem czy to mógł być okres czy nie. Robiłam betę - negatywna 11 dni po stosunku, w ten sam dzień test z moczu - słaba krecha (możliwe że test był wadliwy, albo sobie za dużo wyobraziłam). Dwa kolejne testy z moczu - 13 dni po i 18 dni po przytulaniu - negatywne. Ból w podbrzuszu skłonił mnie do wizyty u ginekologa (15 dni po stosunku, i przy ewentualnej ciąży koniec 4 tygodnia od ostatniej miesiączki). Kobieta po usg dopochwowym stwierdziła 3cm cystę na lewym jajniku, określiła mój stan jako przedowulacyjny (na drugim jajniku 19mm pęcherzyk) i teoretycznie wykluczyła ciążę. Tak dużo się naczytałam o negatywnych testach i ograniczeniach usg, że schizuję dalej zwłaszcza że objawy nie ustępują. Czy wg was, jeśli gin widzi pęcherzyki i stwierdza że jest przed owulacją to to na 100% wyklucza ciążę? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tomek17
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 9:50 am Temat postu: |
|
|
witam. w sylwestra z dziewczyną kochaliśmy się. brała ona tabletki anty (kontracept) dla pewnosci zabespieczylismy się jeszcze prezerwatywą.podczas stosunku nasienie wydostało sie jakos dołem z pod prezerwatywy... moim zdaniem to nie mozliwe zeby nasienie sie dostało...
w niedziele powinna miec okres, nie dostała go. w poniedziałek wieczorem dopiero dostała ale póżniej już zniknął.... zaczął ja bardzo bolec brzuch i dostała krwotoku. czy to ciąża??? prosze o szybką pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|