Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
smutna 19
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 11:16 am Temat postu: brak okresu |
|
|
miesiąc temu miałam okres przez jeden dzień a w tym miesiącu mi się spóźnia,robiłam już test.... boję się zrobić kolejny i iść do lekarza...proszę,pomocy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sasharre
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 2:11 pm Temat postu: czy mogę zajść w ciążę? |
|
|
No więc tak... Czy możliwe jest, że zajdę w ciążę, jeśli kochałam się z chłopakiem w pierwszy dzień miesiączki (cykle trwają u mnie około 30 dni, jednak są nieregularne), a partner "nie dokończył"? To był mój pierwszy raz... No cóż, daliśmy się ponieść chwili, a teraz się denerwuję... Myślę, że niepotrzebnie, ale wolałabym się upewnić.
Z góry dzięki za odpowiedź.
---edited by karioka---
Temat przyłączyłam do specjalnie do tego przeznaczonego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
RennaxD
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 4:57 pm Temat postu: |
|
|
no ale w ten sposob sie nie dowiesz czy jestes w ciazy czy tez nie co ma byc to bedziesz czasu juz nie odwrocisz w ten sposob tylko sie zadreczasz wez sie do kupy badz silna i udaj sie do lekarza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 5:11 pm Temat postu: |
|
|
jesli cykl nie skaraca Ci się drastycznie np raz masz 30 dni a raz 23 to nie ma szans na ciaze. Przy cyklach ok 30 dniowych napewno w ciaze nie zajdziesz kochajac sie w 1 dniu miesiaczki.
A skoro piszesz ze wytrysku nie bylo to ciaze wykluczam. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Smutna 19 - a jaki jest wynik testu? Jak sie domyslam to pozytywny? Co sie stalo to sie nie odstanie i chyba pomoc nie mozemy.... Jesli wynik jest pozytywny MUSISZ koniecznie isc do lekarza, bo powinnas lykac witaminy i kwas foliowy. Jesli jestes w ciazy to musisz o siebie dbac bo pamietaj ze nie jestes sama ... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tomek17
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 5:47 pm Temat postu: |
|
|
odpowie mi ktos?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 6:38 pm Temat postu: |
|
|
Tomek17 napisał: | witam. w sylwestra z dziewczyną kochaliśmy się. brała ona tabletki anty (kontracept) dla pewnosci zabespieczylismy się jeszcze prezerwatywą.podczas stosunku nasienie wydostało sie jakos dołem z pod prezerwatywy... moim zdaniem to nie mozliwe zeby nasienie sie dostało...
w niedziele powinna miec okres, nie dostała go. w poniedziałek wieczorem dopiero dostała ale póżniej już zniknął.... zaczął ja bardzo bolec brzuch i dostała krwotoku. czy to ciąża??? prosze o szybką pomoc |
Koniecznie idzcie do lekarza. Jak dziewczyna dostala krwotoku to dobrze nie jest. Czy to ciaza... trudno powiedziec... jesli dziewczyna wczesniej brala tabletki (np to nie brala 1 opakowania - 1 tydzien) to powinna byc zabezpieczona. Ale koniecznie idzcie do lekarza! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kaori
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 7:01 pm Temat postu: RATUNKU!! tik tac.... |
|
|
Błagam!! nie wiem co się dzieje, współżyje z chłopakiem regularnie od prawie dziewięciu miesięcy, jednak od kilku dni zauważyłam coś na prawdę dziwnego:
* od 3miesięcy bardzo nieregularne miesiączki, trwające praktycznie 2-3 dni a kończące się przez kolejne dni kilkoma kroplami krwi (nigdy tak nie miałam)
* od tygodnia -przestałam się mieścić w niektóre ciuchy,
* od tygodnia -opuchnięcie łechtaczki (bardzo dla mnie bolesne)
* od wczoraj- bardzo dziwny śluz który wypływa bardzo intensywnie, nie taki jak zawsze, mleczno biały nie raz wygląda jak ścięta śmietana w zupie, nie przyjemnie pachnie i jest go bardzo dużo.
Jutro dzwonie do ginekologa by się zarejestrować (to moja pierwsza taka wizyta), mimo tego bardzo się boje. Nie chce robić testów jeśli na dniach wyląduje na krześle ginekologicznym. Jestem ciekawa jednak co wy o tym sądzicie bo samą mnie zżera z oczekiwania i lęku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 7:50 pm Temat postu: |
|
|
współżyjesz bez zabezpieczenia? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
smutna 19
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 8:17 pm Temat postu: |
|
|
wynik był negatywny i dlatego nie wiem co mi jest....nie ma innej możliwośći?czy to możliwe że w ciąży nie jestem??bo ja nie wiem czy jest jakaś inna opcja.
Dodano po 4 minutach:
czytałam że są możliwe jakieś problemy z hormonami czy cos a skoro ten był negatywny to nie wiem co to jest...niedługo zrobię drugi a później dopiero do lekarza pójde |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|