Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 16)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 41, 42, 43  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
smutna 19

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 11:16 am    Temat postu: brak okresu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miesiąc temu miałam okres przez jeden dzień a w tym miesiącu mi się spóźnia,robiłam już test.... Sad boję się zrobić kolejny i iść do lekarza...proszę,pomocy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sasharre

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 2:11 pm    Temat postu: czy mogę zajść w ciążę? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No więc tak... Czy możliwe jest, że zajdę w ciążę, jeśli kochałam się z chłopakiem w pierwszy dzień miesiączki (cykle trwają u mnie około 30 dni, jednak są nieregularne), a partner "nie dokończył"? To był mój pierwszy raz... No cóż, daliśmy się ponieść chwili, a teraz się denerwuję... Myślę, że niepotrzebnie, ale wolałabym się upewnić.
Z góry dzięki za odpowiedź.

---edited by karioka---
Temat przyłączyłam do specjalnie do tego przeznaczonego.
Powrót do góry
RennaxD

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 4:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ale w ten sposob sie nie dowiesz czy jestes w ciazy czy tez nie co ma byc to bedziesz czasu juz nie odwrocisz w ten sposob tylko sie zadreczasz wez sie do kupy badz silna i udaj sie do lekarza
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 5:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli cykl nie skaraca Ci się drastycznie np raz masz 30 dni a raz 23 to nie ma szans na ciaze. Przy cyklach ok 30 dniowych napewno w ciaze nie zajdziesz kochajac sie w 1 dniu miesiaczki.
A skoro piszesz ze wytrysku nie bylo to ciaze wykluczam.
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 5:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Smutna 19 - a jaki jest wynik testu? Jak sie domyslam to pozytywny? Co sie stalo to sie nie odstanie i chyba pomoc nie mozemy.... Jesli wynik jest pozytywny MUSISZ koniecznie isc do lekarza, bo powinnas lykac witaminy i kwas foliowy. Jesli jestes w ciazy to musisz o siebie dbac bo pamietaj ze nie jestes sama ...

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 5:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

odpowie mi ktos??
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 6:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tomek17 napisał:
witam. w sylwestra z dziewczyną kochaliśmy się. brała ona tabletki anty (kontracept) dla pewnosci zabespieczylismy się jeszcze prezerwatywą.podczas stosunku nasienie wydostało sie jakos dołem z pod prezerwatywy... moim zdaniem to nie mozliwe zeby nasienie sie dostało...
w niedziele powinna miec okres, nie dostała go. w poniedziałek wieczorem dopiero dostała ale póżniej już zniknął.... zaczął ja bardzo bolec brzuch i dostała krwotoku. czy to ciąża??? prosze o szybką pomoc

Koniecznie idzcie do lekarza. Jak dziewczyna dostala krwotoku to dobrze nie jest. Czy to ciaza... trudno powiedziec... jesli dziewczyna wczesniej brala tabletki (np to nie brala 1 opakowania - 1 tydzien) to powinna byc zabezpieczona. Ale koniecznie idzcie do lekarza!

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 7:01 pm    Temat postu: RATUNKU!! tik tac.... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Błagam!! nie wiem co się dzieje, współżyje z chłopakiem regularnie od prawie dziewięciu miesięcy, jednak od kilku dni zauważyłam coś na prawdę dziwnego:

* od 3miesięcy bardzo nieregularne miesiączki, trwające praktycznie 2-3 dni a kończące się przez kolejne dni kilkoma kroplami krwi (nigdy tak nie miałam)
* od tygodnia -przestałam się mieścić w niektóre ciuchy,
* od tygodnia -opuchnięcie łechtaczki (bardzo dla mnie bolesne)
* od wczoraj- bardzo dziwny śluz który wypływa bardzo intensywnie, nie taki jak zawsze, mleczno biały nie raz wygląda jak ścięta śmietana w zupie, nie przyjemnie pachnie i jest go bardzo dużo.

Jutro dzwonie do ginekologa by się zarejestrować (to moja pierwsza taka wizyta), mimo tego bardzo się boje. Nie chce robić testów jeśli na dniach wyląduje na krześle ginekologicznym. Jestem ciekawa jednak co wy o tym sądzicie bo samą mnie zżera z oczekiwania i lęku.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 7:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

współżyjesz bez zabezpieczenia?
smutna 19

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 8:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wynik był negatywny i dlatego nie wiem co mi jest....nie ma innej możliwośći?czy to możliwe że w ciąży nie jestem??bo ja nie wiem czy jest jakaś inna opcja.

Dodano po 4 minutach:

czytałam że są możliwe jakieś problemy z hormonami czy cos a skoro ten był negatywny to nie wiem co to jest...niedługo zrobię drugi a później dopiero do lekarza pójde
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 41, 42, 43  Następny
Strona 16 z 43