Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KoffanaAgoosia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 1:48 pm Temat postu: |
|
|
karina02 test zostal zrobiony stanowczo za wczesnie!! choc pozatym kochalas sie w dni nieplodne wiec sadze ze nie powinnas sie denerwowac mozliwe ze to przez antybiotyki jesli chcesz byc spokojniejsza test powinnas zrobic teraz a nie 22stycznia:)
raffi sadze ze spokojnie:))))
zzzz czegos tu nie rozumiem 25 stycznia sie kochalas a 28 stycznia okres czyli kochalas sie w dni nieplodne i jeszcze z zabezpieczeniem nie rozumie tego "a teraz mi sie spoznia" a przeciez z Twojego postu wynika ze okres dostalas wczoraj....? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
opcja
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 1:55 pm Temat postu: |
|
|
Witam, mam nie tyle problem co pytanie, kilka miesięcy brałam tabletki antykoncepcyjne,odstawiłam je 19 stycznia, krwawienie miałam bardzo krótkie, dzisiaj mam 7 dzień cyklu, śluzu baardzo mało, gęsty biały, ostatni raz z mężem kochałam sie 5 dnia cyklu, wiem że w I fazie cyklu temperatura ciała utrzymuje się na niższym poziomie a moja temp. to - wczoraj wieczorem 37'15 a dzisiaj rano 36'9 no i moje pytanie brzmi skąd taka wysoka temperatura, dodam że nie jestem przeziębiona i nic nie mogło zakłócić normalnego rytmu(nie piłam, spałam normalnie, nie biorę lekarstw) no i chcemy dzidziusia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KoffanaAgoosia
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 2:04 pm Temat postu: |
|
|
opcja sadze ze temperature powinno sie mierzyc tylko rano przed wstaniem jeszcze z łóżka wiec ta wysoka tempka wieczorem to normalka tym bardziej ze sie ruszasz itp a ta z dzisiaj rana to sadze ze jest w normie z tego co wiem to tempka podwyzsza sie przed owulacja. A moze jest troszke wyzsza tez przez odstawienie tabletek... chcialabym CI bardziej pomóc ale nie orientuje sie b. dobrze na temperaturach:) pozdrawiam i powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
opcja
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 2:53 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie ja wyczytałam że w I fazie temp. jest na nizszym poziomie czyli teraz powinnam mieć niższą a dopiero w II fazie na wyższym, no i żeby mierzyć przed wstaniem , przed zaśnieciem i w raz w ciągu dnia, ale za bardzo nie brać tej w ciagu dnia pod uwagę, temp podwynosi sie jak dochodzi do zapłdnienia tyle ze ja miałam wtedy dni nie płodne, moze to faktynie przez tabletki...achhhh żeby tak mozna było podłączyć sobie jakiś kabelek i na monitorku przeczytać wszystko co się w srodku dzieje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KoffanaAgoosia
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 3:25 pm Temat postu: |
|
|
a no szkoda ze sie nie da.. ja tez czekam na werdykt z neicierpliwoscia i sama nie wiem co myslec a jesli mowisz ze jak dochodzi do zaplodnienia to temp wzrasta to dobrze by bylo bo z moich wyliczen tak sie zdarzylo kto wie.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 5:20 pm Temat postu: |
|
|
dziewczynki jest na forum wątek o tempkach. W zasadzie to jest tak :tempke mierzymy zawsze rano przed wstaniem z łóżka o względnie stałej porze w pochwie ( bo najpewniejszy wynik) . Nie ma sensu mierzyć w trakcie dnia lub wieczorem bo tempka zawsze będzie podwyższona.
Najpierw jest faza niższych tempek później skok o minimum 2 kreski i poziom wyższych temperatur które utrzymują sie minimum 10 dni . W ciąży podwyższona temperatura utrzymuje sie przez około 3 miesiące. Dlatego jeśli ktoś monitoruje swój cykl i ma powiedzmy juz 13 dzień wyższą temperaturę spokojnie może zrobić test ciążowy;). Powodzenia _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
marlena01
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 6:24 pm Temat postu: |
|
|
mam problem ostatnio piescilam sie z chlopakiem mial na reku sperme wytarl reke i po godz penetrowal mnie palcami czy moge zajsc w ciąze????????? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KoffanaAgoosia
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 6:31 pm Temat postu: |
|
|
godzine temu pytalas o to samo w innym watku poraz kolejny powtarzam ze nie ma mozliwosci tym bardziej ze to byl ostatni dzien okresu wbrew pozorom w ciaze nie jest tak latwo zajsc jak sie komus wydaje nie panikuj! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaa18
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 8:33 pm Temat postu: |
|
|
witam mam pytanie kochałam się z chłopakiem a gdy już skączylismy to krótkiej chwili krwawiłam co to może być?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KoffanaAgoosia
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 8:39 pm Temat postu: |
|
|
jesli to byl mniej wiecej czas na Twoj kres to poprosyu mogliscie go pospieszyc a jesli nie to poprostu jakies zadrapanie lub cos w tym stylu np pękło Ci naczynko krwionośne:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|