Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 9:37 pm Temat postu: |
|
|
jak się będzie powtarzać to mimo wszystko warto udać się do lekarza, bo może to być również nadzerka _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaa18
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 11:38 pm Temat postu: |
|
|
nadrzerka??a jak mam to rozumiec?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KoffanaAgoosia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 11:54 pm Temat postu: |
|
|
Problem z nadżerką polega na tym, że zwykle nie ma żadnych objawów. Może jednak wywoływać stany zapalne, a co za tym idzie nieprzyjemne upławy i plamienia. Mogą pojawić się także niezbyt silne bóle w dole brzucha i okolicy krzyżowej. W przypadku zaawansowanej nadżerki mogą występować także krwawienia i bóle podczas stosunku.
Nadżerką powszechnie nazywane jest schorzenie szyjki macicy w części pochwowej, polegające na ubytku tkanki nabłonkowej. Przypomina plamkę o intensywnie czerwonym kolorze i nierównej powierzchni. Może ją wykryć lekarz podczas standardowego badania ginekologicznego. Nie można jej lekceważyć, ponieważ zaniedbana może doprowadzić nawet do powstania zmian nowotworowych
jesli juz kiedys zdarzylo Ci sie krwawienie po zblizeniu lepiej nie ignorowac:) moze ta regółka nadżerki brzmi groznie ale nie ma co sie martwic na zapas...
halo! robicie offtopic. jeżeli macie ochotę porozmawiać o nadżerce, to zapraszam do odpowiedniego działu (dolegliwości intymne). emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zzzz
|
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 12:10 pm Temat postu: |
|
|
hejka jestem tak zestresowana ze pomylilam daty w poprzednich moich opisach z gory za to przepraszam jestem bardzo niespokojna i sie boje no i teraz to przezywam. ostatni raz kochalam sie z chlopakiem 25 grudnia ale to pewnie dni nieplodne bo cykl zwykle trwa 28 dni ale u mnie to roznie ztym jest ostatnio zwykle dostawalam okresu 1 dzien miesiaca ale po stosunku dostalam 28 grudnia a teraz mi sie spoznia . tamten okres byl w miare normalny bolal mnie brzuch itp ja mam mocne bolesci brzucha podczas okresu i biore leki wtedy przeciwbolowe. ale terraz to sie martwie tym ze jestem w ciazy modle sie zebym miala juz niedlugo ten okres i nie moge sie go doczekac nic mi nieleci zadnej krwi nie ma i mnie nawet brzuch nie zaboli moze troche mam male bolesci ale mozliwe ze to ze stresu narazie nie mam objawow ciazy .teraz powiem jak to bylo kiedy sie kochalismy . mielismy zabezpieczenie oczywiscie ale nie jestem pewna czy nie pekla gumka ale raczej nie bo widzialam. ale chlopak wyja go wczesniej przed wytryskiem i spuscil sie w gumce wszystko wniej zostalo.ale przed tym przed zalozeniem gumki to bez zabezpieczenia wlozyl mi od tylu penisa i tez penisem posmyral moja mysz lekko a potem wlozyl od tylu czy przez to mozna zajsc w ciaze? jak potem wlozyl jego do srodka z gumka i sluz mogl sie dostac do srodka?z tego co wie to plemniki dlugo nie zyja na powietrzu bardzo sie tym martwie pomozcie mi teraz jestem chora mam kaszel katar i od czasu goraczke czasem mam dreszcze czy to objawy ciazy? bardzo sie boje prosze kazdego o odpowiedz co o tym sadzi....
nie pisz takich samych postów w różnych działach. posta ze spraw lożkowych skasowałam. emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasia23
|
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 4:02 pm Temat postu: |
|
|
Cześć wszystkim jestem nowa i mam pytanie.2 stycznia zaczeła mi sie miesiączka a 17 był stosunek dziś jest 30 i brak miesiączki,a test negatywny.Co myślici ciążą czy nie.Strasznie się denerwuje bo bardzo chcemy mieć dziecko.Proszę odp. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
stokrotka87
|
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 5:57 pm Temat postu: jak myślicie? |
|
|
Czy to możliwe,że 2 testy wyszły negatywnie i USG dopochwowe mogło się pomylić? Spóźnia mi się miesiączka.Ostatnią miałam 22.12.08 i do teraz nic.. a nie zabezpieczaliśmy się.. może za szybko zaczęłam robić testy i USG..?
---edited by karioka---
Proszę pisać posty w przeznaczonym do tego temacie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 7:09 pm Temat postu: |
|
|
No nie wiemy czy za szybko robilas usg i testy bo nie napisalas kiedy stokrotko. Testy minimum 12-14 dni po stosunku, nie wczesniej bo wynik bedzie niewiarygodny. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
stokrotka87
|
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 7:20 pm Temat postu: |
|
|
test zrobiłam 21.01.09 i drugi 26.01.09 a na USG byłam 27.01.09 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cala ja
|
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 7:37 pm Temat postu: |
|
|
angela_jacek napisał: | kiedy mozna stwierdzic ciaze | witam mam pytanie mam cykl 32 dniowy i 5-6 dni miesiaczki mialam ostatnia 26 grudnia a 1 styczna nowy rok hahaah kochalam sie z mezem no i sie stalo do samego srodeczka a teraz jest 30 stycznia i jeszcze niemam miesiaczki czy ktos wie czy mozna zajsc w ciaze ?
Dodano po 2 minutach:
cala jacala jawitam mam pytanie mam cykl 32 dniowy i 5-6 dni miesiaczki mialam ostatnia 26 grudnia a 1 styczna nowy rok hahaah kochalam sie z mezem no i sie stalo do samego srodeczka a teraz jest 30 stycznia i jeszcze niemam miesiaczki czy ktos wie czy mozna zajsc w ciaze ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zzzz
|
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 8:29 pm Temat postu: |
|
|
ale prosze o odpowiedz:( |