Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 16)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 41, 42, 43  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jolik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 3:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pierwszą pigułkę kolejnego opakowania wzięłam szóstego grudnia, musiałam przestać brać z powodu zakrzepicy zatoczek zylnych nogi.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
many_10

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 5:18 pm    Temat postu: Potrzebuje naprawde Waszej rady pomozcie!! Prosze Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochalemsie z moja dziewczyna w sylwestra. Njapierw kochalismy sie przy uzyciu prezerwatywy z sr plemnikobojczym. Po 30min ona chciala znowu. Uzylemjuz zwyklejgumy. Dodamze byl polmrok. nakladajac prezerwatywe przymierzyle najpierw strona zewnatrzna nz czlonka ale zkumalemze ze sienei chce rozwijac wiec juz na dobra strone zalozylem. nastepnie sie kochalismy. A tgeraz mamtyaki problem ze omalo nie oszaleje,ze jezeli cos moglo byc na tej zewnwtrznej stronie(nie sperma tylko wydzielina lubrykat) chodzby kropelka. czy moglo dojsc do ciazy??
Prosze o pomoc. porade. z gory dziekije.
czy po 5 dniach test ciazowy juz wykryje ja?
prosze o rade. bede barzdo wdzieczny Crying or Very sad

przenioslam do odpowiedniego dzialu i tematu. emilka
Powrót do góry
mala0322

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 5:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

odpowie mi ktos? chyba jednak pojde jutro rano po ten postinor ale chciała bym jeszcze usłyszec wasz zdanie...

Dodano po 28 minutach:

i czy jak wczoraj była owulacja i wczoraj doszlo by do zaplodnienia to bolał by mnie brzuch na dole jak przy owulacji i czy wystapil by dzisiaj sluz poowulacyjny bo taki własnie dzisiaj mam i juz nie jest mokro a ostatnie kilka dni miałam ciągutka przejrzystego wiec chyba jak by doszlo do zaplodnienia to ten sluz by nie wystapil znaczy ten poowulacujny???
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 5:54 pm    Temat postu: Re: co o tym myslec? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala0322, wg mnie było niebezpiecznie

many_10, uważam że zagrożenia nie ma

jolik, nie ma zagrożenia. ostatni dzień, kiedy jest się zabezpieczonym, to dzień przyjęcia ostatniej pigulki a skoro kochaliście się 8.12 a 12.12 wzięłaś ostatnią (a wybrałaś 7 tabletek z 5tego op), to wg mnie to nie ciąża. a po odstawieniu pigułek okres może się spóźniać
many_10

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 6:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Emilka pzrepraszam za namolnosc ale mozesz mi wyjasnic dlaczego?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 7:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie tak jak emilce wydaje się że zagrożenia nie ma.

Bo żeby zajść w ciąże potrzebna jest owulacja u kobiety i zwykle miliony plemników z których tylko jeden będzie miał zaszczyt i połączy się z komórką jajową...A w rzadko się zdarza że w preejakulacie jest wystarczająco dużo zdolnych do zapłodnienia plemników.

Poza tym, wcześniej kochaliście się z użyciem prezerwatywy ze środkiem plemnikobójczym...Jego pozostałości powinny wystarczyć na "wykończenie" ewentualnie znajdujących się w preejakulacie.
Waciany

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 10:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to ja szybko napisze...
Mam taki problem:
Dzisiaj uprawialem sex z dziewczyna bez prezerwatywy ale spuscilem sie poza nia... wiecie o co chodzie (nie w niej).
Gdzie jest problem?
Wczoraj sie masturbowalem i nie jestem pewien czy nie zostalo cos spermy na penisie, zawsze po masturbacji wycieram, ale wtedy mozliwe ze cos zostalo pod napletem, chodz by troche. ...Jak sie dziwnie teraz czuje ciagle mysle i nie wiem co zrobic.
I sie pytam czy jest mozliwosc aby bylo cos nie planowanego?
Moze jakies tabletki ktore by jakos zatrzymaly cos jak by cos bylo. Nie wiem czy miala dni nie plodne.
Slyszalem zarowno o tabletkach "po" i ktos wie jak one dzialaja i czy maja jakies skutki uboczne
Prosze o szybka odpowiedz.

---edited by Mała Mi---
Proszę nie pisać dwóch takich samych tematów. Drugi został usunięty.
Powrót do góry
mala0322

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 10:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

teraz mam uczucie suchosci i biały sluz tak jak po owulacji czuje podbrzusze jak na długo przed okresem(to nie jest bol po prostu czuje cos tam)... czyli chyba jak by doszlo do zaplodnienia to by tak nie było ?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Sty 05, 2009 12:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Waciany, jeżeli uprawialiście stosunek przerywany i na dodatek nie wiesz, czy dziewczyna miała płodne czy nie, to szanse są...
Klaudynka908

PostWysłany: Pon Sty 05, 2009 8:39 am    Temat postu: cos jeszcze Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem z chlopakiem od 3 miesiecy i czesto odbywamy stosunek plciowy ale oczywiscie od 3 miesiecy zazywam tabletki antykoncepcyjne, nasz seks jest przerywany. ostatnio bolalo mnie gorna czesc brzucha i wymiotowalam rano. Nie rozumiem co sie dzieje.Sad Czy ja moge byc w ciazy? Prosze odpowiedzcie jak najszybciej strasznie sie boje:(

Dodano po 14 minutach:

Chcialam jeszcze dodac ze to wlasnie przed chwila po raz pierwszy wymiotowalam i jest mi troche zimno. Błagam odpiszcie ...czy to cos oznacza?Sad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 41, 42, 43  Następny
Strona 8 z 43