Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 19)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
alina88

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 1:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeśli chodzi o tabletki Po to w życiu bym jej nie wzięła W życiu bym o takim czymś nie pomyślała Evil or Very Mad Jeśli będę w ciąży to ja i mój chłopak będziemy się cieszyli w końcu jesteśmy razem 2 lata Very Happy tak bym chciałam mieć małego dzidziusia A temperaturę mierzę rano i wieczorem zawsze jest powyżej 37 i na nic nie jestem chora. Już raz poroniłam i boje się że te bóle brzucha (tak jak przed okresem) mogą pogorszyć sprawę. Tak się boje Sad jeszcze te bóle krzyża nigdzie się ruszyć nie mogę Crying or Very sad jeszcze ta temperatura nie spada, ciągle mi zimno
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 1:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tabletka po nie jest tabletka wczesnoporonną tylko antykoncepcyjną. Bierze się ja do 72 godzin po stosunku. Blokuje ona owulację jeśli jeszcze do niej nie doszło i tak zmienia charakter błony śluzowej macicy ze uniemożliwia zagnieżdżenie się ewentualnemu zarodkowi. Jeśli natomiast do ciąży dojdzie, podtrzymuje ją.

Poczekaj aż minie 14 dni i zrób test z krwi. Nikt nic więcej Ci tu nie powie, bo nie jesteśmy jasnowidzami Wink a szkoda Wink

W takim razie 3mam kciuki żeby się udało, bo rozumiem ze planujecie maleństwo?
martunia884

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 2:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Raczej normalnie co 30 min 40? ale dlatego ze pije bardzo duzo wody , strasznie jestem ciekawa co jest powodem skoro mialam normalny okres i test negatywny?

Dodano po 1 minutach:

a na dodatek zadnego wytrysku w srodku bo to nie pelny stosunek tylko peeting
Powrót do góry
alina88

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 2:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam jeszcze pytanko czym różni się krwawienie w ciąży od miesiączkowego ?? Są tam jakieś skrzepy itp. I czy brzuch też tak strasznie boli ?? Ile takie krwawienie w ciąży trwa ?? Właśnie dostałam krwawienia i nie wiem czy będę mogła teraz zrobić test Crying or Very sad
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 2:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

martunia884 To nie musi mieć związku. W ciąży na pewno nie jesteś. A jak masz wątpliwości zawsze możesz odwiedzić ginekologa. Sprawdzi czy wszystko jest ok i się problem rozwiąże.

alina No ja miałam takie same jak miesiączki...Tak samo obfite i tyle samo czasu trwały.To zależy od konkretnej kobiety.Ciężko tak jednoznacznie określić. Teoretycznie nie powinno ich być wcale, a jednak się zdarzają. I kobiety rodzą zdrowe dzieci. Ja bym poszła do ginekologa. I to jak najszybciej. Najlepiej jeszcze dziś.

A test możesz zrobić zawsze.

Ostatnio zmieniony przez nowicjuszka dnia Sro Kwi 29, 2009 10:20 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
asia08052006

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 3:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie. ostatnio okres mialam 5 kwietnia, przewaznie mam co 28- 30 dni. 24 kwietnia kochalismy sie, problem jest w tym, ze zanim zalozylismy prezerwatywe to dwa razy na kilkanascie sekund wlozyl mi bez. pamietam, ze 22 kwietnia mialam ciagnaca i przezroczysta wydzieline- czyli dni plodne. w sobote - dzien po stosunku tez zaobserwowalam ten ciagnacy sluz. dzis minelo 5 dni od tego zdarzenia. zawsze 2 tyg. przed okresem strasznie bolaly mnie piersi, to byl taki znak dla mnie, ze wiedzialam, ze bede miala miesiaczke, a teraz minimalnie mnie bola- wiec dziwne to dla mnie- czy to znak, ze moze moglo dojsc do zaplodnienia. takze dziwnie pobolewa mnie brzuch jakby jajniki, sama juz niewiem, czy po 5 dniach moga byc jakies objawy?, czy sobie poprostu wmawiam.prosze o pomoc
Powrót do góry
paulina2468

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 6:17 pm    Temat postu: Ciaza?a moze nie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej kochalam sie z moim facetem i napewno nie byly to dni plodne mam problem bo od pewnego czasu mam dziwny sluz raz plynny a raz gestawy a na dodatek dziwny zapach jego a jezeli chodzi o okres to powinnam dostac wczoraj mam nadzieje ze nie jestem w ciazy...?

temat przenosze w odp. miejsce---edit by Wind_of_hope---
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 6:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wmawiasz sobie. czekaj spokojnie na okres, ja tutaj zagrożenia nie widzę

nie pisz dwóch takich samych postów w innych tematach
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 6:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

skoro NA PEWNO były to dni niepłodne (rozumiem, że skoro jesteś tego taka pewna, to stosujesz npr czyli obserwujesz śluz i mierzysz temperaturę), to ciąża jest wykluczona ;] może to być infekcja, zwłaszcza ten zapach może na to wskazywać
paulina2468

PostWysłany: Czw Kwi 30, 2009 9:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no wy nie widzicie zagrozenia ale dlaczego okres mi sie spoznia??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 11 z 42