Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marciabb2
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 10:19 am Temat postu: |
|
|
tak bez zabezpieczenia
Dodano po 24 minutach:
dodam, że@ planowany jest na 5 maja |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martunia884
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 11:56 am Temat postu: |
|
|
Mam pytanko jestem bardzo przewrazliwiona nie współżyłam z chlopakiem uprawialismy tylko peeting to bylo jakoś 21 22 28 i 29 marzec i 7 kwietnia dostalam okres jaknajbardziej regularnie byl taki jak zawsze trwal prawie 7 dni rowniez jak zawsze ale jakis tydzien po nim od czasu do czasu mam takie uczucie w brzuchu jakie jest jak mialoby dostac sie okres ;/ tydzin po okresie 19 kwietnia zrobilam test wyszedl negatywny to skad te uczucie w brzuchu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zmeczony24
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 12:00 pm Temat postu: |
|
|
nie zazywalas jakis lekow ? Moze poprostu jestes bardzo przewrazliwiona Ciaza raczej to nie jest skoro sama piszesz ze mialas okres i jeszzce do tego zrobilas test. Bylas u ginekologa z tym ?
Marciabb - duzo to raczej pomoc nie mozna musisz czekac do 5 juz nie daleko ale pewnie ci sie moze spoznic z tego stresu 3maj sie !!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martunia884
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 12:09 pm Temat postu: |
|
|
Zmeczony 24 Ty nie jestes moderatorem wolalabym rady od nowicjuszki ktora jest moderatorem, a poza tym jest kobieta;-) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alina88
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 12:23 pm Temat postu: ciąża ?? Proszę pomóżcie :( |
|
|
Witam wszystkich 2.04 miałam ostatni okres i teraz mam go dostać jutro ale w czasie moich dni płodnych współżyłam z moim chłopakiem (przerywany). Teraz przez około 1,5 tygodnia mam podwyższoną temperaturę tak ok 37,7, jestem strasznie nerwowa, czuję się spuchnięta jak balon, strasznie szybko się męczę i dużo pije co z tym idzie dużo siusiam. Ale teraz przed okresem
strasznie boli mnie brzuch i piersi i nie wiem czy mogę być w ciąży Zrobiłam test tydzień temu, tydzień po współżyciu i niestety wynik był negatywny. Ale może zrobiłam go za wcześnie?? Czy możliwe jest że będę mamusią?? Doradźcie bo zwariuję
przenosze do pokrewnego tematu --- eyesonfire |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Candy_angel
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 12:31 pm Temat postu: |
|
|
Temperatury zazwyczaj po owulacji są podwyższone i przed okresem często bolą piersi i brzuch. Ale z drugiej strony przed samym okresem temperatura powinna spaść. Co do picia i siusiania, to wydaje mi się raczej, że to z nerwów. Ale ciąży do końca wykluczyć nie można. Poza tym, z tym stosunkiem przerywanym to nigdy nic nie wiadomo, w prejakulacie zdarza się że też są plemniki.
W ulotkach testów piszą, że można robić po 6 dniach, ale to różnie bywa. Ja bym teraz znowu zrobiła. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marciabb2
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 12:47 pm Temat postu: |
|
|
bardzo proszę ekspertów o wyliczenie czy to były akurat dni płodne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zmeczony24
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 1:23 pm Temat postu: |
|
|
Spoko pisze tylko co mysle moja dziewczyna tez sporo przeszla i troche z biegiem czasu sie doksztalcilem ;] No i trzezwo mysle bo jesli dostalas okres 7 dniowy to raczej nie ma opcji ciazy
leee nowicjuszka ale wiesz ze za pierwszym razem to bylo nieswiadomie :F
Ostatnio zmieniony przez Zmeczony24 dnia Sro Kwi 29, 2009 1:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 1:33 pm Temat postu: |
|
|
Test żeby był wiarygodny, można zrobić najwcześniej 14-16 dni po stosunku. ŻADEN test nie wykryje ciąży wcześniej, bo jej zwyczajnie nie będzie...
Teraz to już na pewno za późno na tabletkę po. Więc pozostaje Ci czekanie. Po 14 dniach od stosunku zrób sobie test z krwi. On daje 100% pewności.
I pisz w tematach pokrewnych jeśli istnieją. Nie ma sensu tworzenia nowych bo robi się śmietnik _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 1:39 pm Temat postu: |
|
|
martunia884 A może to pęcherz moczowy daje o sobie znać? Czasami przy infekcjach odnosi się takie wrażenie choć tak na prawdę odczuwamy pęcherz a nie macicę. Masz problemy z oddawaniem moczu? Chodzisz częściej do toalety?
Marciabb2 Jak wyliczyć dni płodne jest napisane tu:
http://www.biomedical.pl/forum/jak-wyliczyc-dni-plodne-nieplodne-vt9930.html
Z danych które podałaś wynika że Twoje dni płodne przypadają od 5 do 17 dnia cyklu.
Zmeczony24 Przeczytaj regulamin forum. Wszelkie linki spoza biomedical.pl są zabronione...Po raz kolejny łamiesz regulamin forum...Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|