Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy to rak mózgu ?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 14, 15, 16  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Neurologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zibi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 3:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pamiętaj że nie jesteśmy kadrą lekarzy tylko ludzi którzy pomagają.

Idź do lekarza, ja wątpię w to że to od razu jest guz mózgu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 6:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tomakeo napisał:
a tak w ogóle to w dzisiaj miałem robione badania , OB i THS czy jakoś tak, właściwie nie wiem po co. Mógłby ktoś to objaśnić ?.

OB informuje o ew. stanie zapalnym jeżeli jest podwyższony i ogólnie informuje, że coś jest 'nie tak' w organizmie

TSH - chcą zobaczyć, czy wszystko jest ok z przysadką

(ja miałam podejrzenie guza mózgu, to też mi robili TSH i wiele innych, bardziej szczegółowych badań Wink)

ale tak ogólnie, to mam wrażenie, że trochę panikujesz. owszem, idź do lekarza, powiedz, co Cię martwi, ale bez takich nerwów i kombinacji, że umierasz...
Tomakeo

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 7:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byłem już u lekarza. Ale jeszcze raz pójde. A tak w ogóle to mam jakieś dziwne małe guziołki na głowie. Czy ktoś wie co to jest ? Mam je z tyłu troche niżej na potylicy.
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 8:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i co jeszcze masz?? Ty naprawde doszukujesz się wszystkiego. Idź do tego lekarza a potem napisz, co i jak. I niedoszukuj się różnych objawów, bo wyobraźnia zrobi swoje i jeszcze depreche załapiesz.
Tomakeo

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 9:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No właśnie , ja za wszelką cenę dopatruje się różnych objawów i tak np przed chwilką patrzałem w lustro i gdy zasłoniłem a potem odsłoniłem oczy źrenice tak samo reagowały i były tej samej szerokości ale gdy przybliżyłem się do lustra zauważyłem że 1 źrenica dziwnie zaczyna się powiększać a druga jest normalna. A bania to mnie tak nawala że po prostu nie wyrabiam. I powiem wam tak szczerze to boje się pójść np jutro do lekarza bo już mnie się pytał czy mam problemy w szkole i w domu że tak często przychodzę. A ja po prostu martwię się o swoje zdrowie, bo jestem młody.
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 9:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ojeny idz do lekarza bo jest coś nie tak ale z twoją psychiką, i ja niemówie tego złośliwie. Naprawde coś jest nie tak, postaraj się pochamowac wyszukiwanie tych objawów.
Tomakeo

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 9:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spoko ;] Już i tak lekarz pewnie o mnie myśli że jestem psychiczny więc co mi tam ;p jutro do niego pójde i powiem żeby mi dawał skierowanie na tomografie albo mu coś zrobie ( bo jestem psychol ;D )A tak wogóle to możesz mi powiedzieć mniej więcej jak szybko rozwija się guz ? Bo mi się wydaje że od tych 2 tygodni to nawet by mi nawet paznokcie nie odrosły a co dopiero guz. Wiesz nie to że dalej sobie próbuje wmawiać, ale mówie tak żeby właśnie sobie uświadomić że nie mam się czym martwić i wszystko się okaże po szczegółowych badaniach.

PS. i tak się martwie Very Happy

ale już trochę lepiej ;p
być może dlatego że już ciemno a ja mam światłowstręt Very Happy

-----------

Sory że pisze w osobnym poście ale ta treść niczym nie będzie powiązana z poprzednią. No a więc teraz wam opowiem co mi się właśnie przypomniało. Wydaje mi się że ten upadek musiał się kiedyś u mnie zdarzyć (jak nie teraz to później ) bo kiedyś moja mama była u wróżki i się dowiedziała że o dziwo będę Neurologiem. Co prawda później ją wyśmiałem no ale teraz zaczynam sobie uświadamiać pewne rzeczy. I właśnie teraz zacząłem czytać dużo o czaszce i mózgu i bardzo mnie to ciekawi. A gdyby nie ten upadek to pewnie nie wiedziałbym nawet co to jest hmm... przysadka np Very Happy a teraz to taką formułke pani od biologi walne że chyba zemdleje.

----------
A i specialnie w osobnym poście serdeczne podziękowania dla kini Smile naprawde mi pomogłaś :]

mimo wszystko połaczyłam;) emilka -------
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 9:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuje Smile Jednak ja niejestem ani lekarzem ani nikim w tym rodzaju więc moge się mylić. No i ja niemówie że ty jestes psychiczny poprostu możesz miec jakieś tam małe zaburzenia. No a masz racje tak szybko to się nie rozwinie, a tymbardziej tak szybko nieda o sobie znac. No więc jak w pszyszłości będziesz neurologiem, to pewnie będziesz się śmiał ze swoich podejrzeń. Laughing Pozdrówki Wink
Tomakeo

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 4:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie. A wiec dzisiaj odebrałem wyniki z badania krwi (OB i TSH )
Oto one

OB 8 mm/h - [ <20 ]
TSH 3.29 qIU/ml - [0,35 - 5 ]

czy ktoś może zinterpretować te wyniki ? z góry dziękuje.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 9:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przecież masz podane normy. jak się mieszczą w normach (a tak jest) to są ok.

btw, staraj się nie pisać dwóch identycznych postów w innych tematach

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Neurologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 14, 15, 16  Następny
Strona 11 z 16