Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 3:46 pm Temat postu: |
|
|
Pamiętaj że nie jesteśmy kadrą lekarzy tylko ludzi którzy pomagają.
Idź do lekarza, ja wątpię w to że to od razu jest guz mózgu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 6:30 pm Temat postu: |
|
|
Tomakeo napisał: | a tak w ogóle to w dzisiaj miałem robione badania , OB i THS czy jakoś tak, właściwie nie wiem po co. Mógłby ktoś to objaśnić ?. |
OB informuje o ew. stanie zapalnym jeżeli jest podwyższony i ogólnie informuje, że coś jest 'nie tak' w organizmie
TSH - chcą zobaczyć, czy wszystko jest ok z przysadką
(ja miałam podejrzenie guza mózgu, to też mi robili TSH i wiele innych, bardziej szczegółowych badań )
ale tak ogólnie, to mam wrażenie, że trochę panikujesz. owszem, idź do lekarza, powiedz, co Cię martwi, ale bez takich nerwów i kombinacji, że umierasz... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tomakeo
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 7:20 pm Temat postu: |
|
|
Byłem już u lekarza. Ale jeszcze raz pójde. A tak w ogóle to mam jakieś dziwne małe guziołki na głowie. Czy ktoś wie co to jest ? Mam je z tyłu troche niżej na potylicy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 8:17 pm Temat postu: |
|
|
i co jeszcze masz?? Ty naprawde doszukujesz się wszystkiego. Idź do tego lekarza a potem napisz, co i jak. I niedoszukuj się różnych objawów, bo wyobraźnia zrobi swoje i jeszcze depreche załapiesz. _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tomakeo
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 9:06 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie , ja za wszelką cenę dopatruje się różnych objawów i tak np przed chwilką patrzałem w lustro i gdy zasłoniłem a potem odsłoniłem oczy źrenice tak samo reagowały i były tej samej szerokości ale gdy przybliżyłem się do lustra zauważyłem że 1 źrenica dziwnie zaczyna się powiększać a druga jest normalna. A bania to mnie tak nawala że po prostu nie wyrabiam. I powiem wam tak szczerze to boje się pójść np jutro do lekarza bo już mnie się pytał czy mam problemy w szkole i w domu że tak często przychodzę. A ja po prostu martwię się o swoje zdrowie, bo jestem młody. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 9:15 pm Temat postu: |
|
|
ojeny idz do lekarza bo jest coś nie tak ale z twoją psychiką, i ja niemówie tego złośliwie. Naprawde coś jest nie tak, postaraj się pochamowac wyszukiwanie tych objawów. _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tomakeo
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 9:28 pm Temat postu: |
|
|
Spoko ;] Już i tak lekarz pewnie o mnie myśli że jestem psychiczny więc co mi tam ;p jutro do niego pójde i powiem żeby mi dawał skierowanie na tomografie albo mu coś zrobie ( bo jestem psychol ;D )A tak wogóle to możesz mi powiedzieć mniej więcej jak szybko rozwija się guz ? Bo mi się wydaje że od tych 2 tygodni to nawet by mi nawet paznokcie nie odrosły a co dopiero guz. Wiesz nie to że dalej sobie próbuje wmawiać, ale mówie tak żeby właśnie sobie uświadomić że nie mam się czym martwić i wszystko się okaże po szczegółowych badaniach.
PS. i tak się martwie
ale już trochę lepiej ;p
być może dlatego że już ciemno a ja mam światłowstręt
-----------
Sory że pisze w osobnym poście ale ta treść niczym nie będzie powiązana z poprzednią. No a więc teraz wam opowiem co mi się właśnie przypomniało. Wydaje mi się że ten upadek musiał się kiedyś u mnie zdarzyć (jak nie teraz to później ) bo kiedyś moja mama była u wróżki i się dowiedziała że o dziwo będę Neurologiem. Co prawda później ją wyśmiałem no ale teraz zaczynam sobie uświadamiać pewne rzeczy. I właśnie teraz zacząłem czytać dużo o czaszce i mózgu i bardzo mnie to ciekawi. A gdyby nie ten upadek to pewnie nie wiedziałbym nawet co to jest hmm... przysadka np a teraz to taką formułke pani od biologi walne że chyba zemdleje.
----------
A i specialnie w osobnym poście serdeczne podziękowania dla kini naprawde mi pomogłaś :]
mimo wszystko połaczyłam;) emilka ------- |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje Jednak ja niejestem ani lekarzem ani nikim w tym rodzaju więc moge się mylić. No i ja niemówie że ty jestes psychiczny poprostu możesz miec jakieś tam małe zaburzenia. No a masz racje tak szybko to się nie rozwinie, a tymbardziej tak szybko nieda o sobie znac. No więc jak w pszyszłości będziesz neurologiem, to pewnie będziesz się śmiał ze swoich podejrzeń. Pozdrówki _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tomakeo
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 4:35 pm Temat postu: |
|
|
Witam ponownie. A wiec dzisiaj odebrałem wyniki z badania krwi (OB i TSH )
Oto one
OB 8 mm/h - [ <20 ]
TSH 3.29 qIU/ml - [0,35 - 5 ]
czy ktoś może zinterpretować te wyniki ? z góry dziękuje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 9:04 pm Temat postu: |
|
|
przecież masz podane normy. jak się mieszczą w normach (a tak jest) to są ok.
btw, staraj się nie pisać dwóch identycznych postów w innych tematach _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|