Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Isztar2
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 10:41 pm Temat postu: |
|
|
No tak szczerze to tez sadze ze z tego nic nie bedzie, tym bardziej po tym escapelle. bardziej sie boje tym pettingiem co mial miejsce we wczesniejszy weekend choc wtedy do wytrysku tez nie doszlo ale ten plyn przy podnieceniu..dobrze ze juz za 3 tygodnie zaczne drugie opakowanie tabletek...
od wczoraj troche mnie swedzi prawy sutek ale to mam nadzieje skutek escapelle i microgynonu.. bo czytalam na necie ze tak sie tez objawia zaplodnienie
jest to mozliwe ze po 8 dniach od pettingu moze sie tak objawic zaplodnienie albo zagniezdzenie?
troche zaluje ze nie chcial ginekolog mi zrobic usg, choc ja chcialam. ale on stwierdzil ze i tak nic nie zobaczy a wydaje mi sie ze chociaz moglby zobaczyc w ktorym momencie cyklu bylam..
czy dlugotrwaly stres podwyzsza temperature ciala? i powoduje bol wezlow chlonnych? bo na pewno od dluzszego czasu mam temperature ponad 37 stopni, bo wieczorami czuje sie jakbym rozpalona byla i bola mnie wezly chlonne pod pachami i czasem srodpiersia. A nie mam objawow przeziebienia poza tym ze co ktorys dzien budze sie z malym katarem:/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 7:00 pm Temat postu: |
|
|
Isztar2 napisał: | od wczoraj troche mnie swedzi prawy sutek |
mnie też często swędzą. a w ciąży na bank nie jestem
Isztar2 napisał: | jest to mozliwe ze po 8 dniach od pettingu moze sie tak objawic zaplodnienie albo zagniezdzenie? |
ale jakim cudem? przecież wzięłaś escapelle.
Isztar2 napisał: | troche zaluje ze nie chcial ginekolog mi zrobic usg, |
no bo raczej by nic nie zobaczył. a po co Ci wiedzieć w którym momencie cyklu byłaś jak wzięłaś tabletkę po?
Isztar2 napisał: | czy dlugotrwaly stres podwyzsza temperature ciala? |
długotrwały stres, przemęczenie, infekcja.
masz wyleczone zęby? zatoki? przyczyn jest naprawdę wiele. nie wszystkie oznaczają ciążę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Isztar2
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 7:04 pm Temat postu: |
|
|
chyba przestane juz wariowac ten petting mial miejsce 24/25 pazdziernik, czyli tydzien wczesniej. od 25 pazdziernika biore microgynon, choc niestety na okers nie czekalam juz. Ale sama bardzo watpie zeby po tym cos bylo bo musialabym miec ogromnego pecha..
Mysle ze meczy mnie jakas infekcja, bo zaczelo mnie bolec gardlo :/ i caly czas jest mi zimno, w ogole marzne od kilku dni bo mamy w pracy awarie ogrzewania brrr
dzieki za odpowiedz, powoli sie odstresowuje..
a co do badania USG - bo z tego co wyczytalam lepiej jak sie bierze tabletke PO przed owulacja niz po niej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | bo z tego co wyczytalam lepiej jak sie bierze tabletke PO przed owulacja niz po niej |
nie wiem. może lepiej.
ale wg mnie najważniejsze żeby przyjąć ją do 72 h po niezabezpieczonym stosunku. a skoro tak to jakie znaczenie ma to czy byłaś przed czy po owulacji? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Isztar2
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 5:14 am Temat postu: |
|
|
No tak, wkrecam sie Dzisiaj, 14 dni od 24 pazdziernika zrobilam test ciaziowy AMIL - niby jego czulosc to 20 ml. i negatywny. Oby byl juz wiarygodny a po escapelle to mysle ze bedzie juz na pewno negatywny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 12:18 pm Temat postu: |
|
|
Isztar2 napisał: | Dzisiaj, 14 dni od 24 pazdziernika zrobilam test ciaziowy AMIL |
o matko, ale jesteś uparta.
jasne, że test nic nie wykaże. bo niby jakim cudem ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Crispy
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 7:32 pm Temat postu: |
|
|
Cześć dziewczyny, to znowu ja pojawiam się z pytaniem dotyczącym Escapelle, a w zasadzie jej działania. Tak się przydarzyło, że pękła prezerwatywa i musiałam zażyć tabletkę 'po'. Miało to miejsce prawie miesiąc temu i od tego czasu jestem nie do wytrzymania! Mam ciągłe wahania nastrojów, chce mi się płakać, pobolewają mnie piersi i ogólnie 'bez kija nie podchodź'... Zastanawiam się, czy to przez tą burzę hormonalną związaną z Escapelle? I czy skutki jej zażycia mogą działać tak długo? Dodam, że byłam w sobotę u ginekologa na standardową kontrolę, lekarz przeprowadzał wewnętrzne USG, więc w ciąży nie jestem .
Pozdrawiam, Crispy! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Crispy każdy organizm kobiety reaguje inaczej na hormony, nie mozna wykluczyc ze twój stan jest wywołany hormonami, ale też nie mozna powiedziec ze jest to na pewno przez to, być może pogoda, stres czy też PMS to wywołuje. Niestety nic na to nie poradzimy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
bonku
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 12:26 pm Temat postu: |
|
|
Witam drogie Panie.
Czytałem wiele tematów o działaniu Escapelle ale, każda kobieta reaguje na to inaczej. Postaram się przedstawić naszą sytuację:
W sobotę około 19 doszło do błędu w sztuce, pękła prezerwatywa, ale nie doszło do wytrysku, jestem tego pewien, to że prezerwatywa się rozerwała, zorientowałem się dosłownie po kilku sekundach, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale prezerwatywa miała środek plemnikobójczy. Najważniejsze jest to, że dziewczyna mówiła mi że w tamtym tygodniu we wtorek miała owulację, używając śmiesznych kalendarzy i kalkulatorów wyszło że sobota to był przedostatni albo ostatni dzień płodny. Po około 6 godzinach po wypadku dziewczyna zażyła escapelle, od razu zasnęła, nie było wymiotów ani bólu głowy jedyne co zaobserwowała to o dziwo spuchła jej twarz co zdarza się bardzo rzadko. Całą niedziele było spoko tylo od czasu do czasu bolalo ją podbrzusze i była cały czas zmęczona, dzisiaj znowu obudziła się "zmęczona" i mówiła rano że pojawił się przeźroczysty śluz, czy to objaw działania tej tabletki czy może coś innego? Jaka jest szansa że bedzie w ciąży? Kiedy to wszystko się uspokoi i czego jeszcze można się spodziewać Proszę o pomoc bo to ja jestem facetem w tym zwiazku i muszę ja podtrzymywać na duchu i nie pokazywać że się martwię, proszę o konretne odpowiedzi, z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 9:30 pm Temat postu: |
|
|
bonku napisał: | pękła prezerwatywa, ale nie doszło do wytrysku, |
skoro nie było wytrysku to po co dziewczyna brała escapelle ?
bonku napisał: | używając śmiesznych kalendarzy i kalkulatorów wyszło że sobota to był przedostatni albo ostatni dzień płodny. |
śmieszne? moim zdaniem - bardzo pomocne i lepiej ich nie lekceważyć bo może być dzidziuś z tego.
ale do rzeczy- jeśli wzięła escapelle przed upływem 72h to nie macie się czego obawiać. tabletka zadziała poprawnie.
opuchnięcie twarzy, zmęczenie i bóle w podbrzuszu są najpewniej spowodowane ogromną dawką hormonów jaką sobie zafundowała.
w ciąży nie będzie- przynajmniej nie tym razem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|