Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 12:00 pm Temat postu: |
|
|
I całkowicie ją rozchwiać hormonalnie? Głupota...Tabletki antykoncepcyjne dają 98% zabezpieczenie jeśli bierze się je regularnie o stałej porze...
Nie ma potrzeby stosowania dodatkowej antykoncepcji, a już na pewno nie należy zażywać dodatkowo escapelle, które wprowadzi dodatkową, do tego końską dawkę hormonów do organizmu.
Teraz możecie się spodziewać zaburzeń hormonalnych. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niardos
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 4:02 pm Temat postu: |
|
|
czesc dziewczyny. dzisiaj o 12 w nocy pekla mi prezerwatywa cale nasienie wylalo sie we mnie. dzisiaj o godzinie 14 wzielam escapelle. do okresu zostalo mi 14 dni mam dostac 30 lipca. ginekolog powiedzial ze to sa srednio skuteczne tabletki. boje sie strasznie tylko siedze i placze. mam ochote przez okno wyskoczyc tak bardzo sie boje. prosze was napiszcie mi czy jest sens tak sie stresowac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Rozczochrana
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 4:48 pm Temat postu: |
|
|
sensu nie ma, zrobiłaś wszystko co moglaś w takiej sytuacji, tabletkę wzięłaś bardzo szybko - 14h od zdarzenia jak dobrze liczę, więc powinna być skuteczna! nie denerwuj się, czekaj spokojnie na okres a w razie wątpliwości możesz dla spokoju zrobić test ciążowy za 2-3tygodnie, pamiętaj że po escapelle okres może przyjść później |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 5:03 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma powodu do niepokoju. W pierwszej dobie escapelle ma naprawdę wysoka skuteczność.
Poczytaj sobie wszystkie części tego wątku. Na pewno cie to trochę uspokoi
A nie myśleliście o tabletkach antykoncepcyjnych jako stałym zabezpieczeniu? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niardos
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 8:53 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje.a powiedzcie mi jeszcze dziewczyny co wplywa na to ze tabletka nie dziala.
Dodano po 2 minutach:
moj chlopak jest w irlandii. i my sie rzadko widzimy dlatego nie stosuje tabletek.
Dodano po 3 godzinach 33 minutach:
a powiedzcie mi jeszcze dziewczyny co na ten lek mówia lekarze. bo moj ginekolog powiedział ze on jest srednio skuteczny. nie moge przestac o tym myslec. nawet zadnych objawow nie mam ubocznych. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 9:46 pm Temat postu: |
|
|
escpapelle ma bardzo duza skutecznosc nie masz sie czym martwic. Mi pomogla a wpadlam w srodku cyklu kiedy wiedzialam ze mam owulacje i mama nie jestem. Badz spokojna |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niardos
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 10:05 pm Temat postu: |
|
|
ja tez własnie jestem w środku cyklu. moze ten moj ginekolog to mnie tylko tak chciał postraszyc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 10:51 pm Temat postu: |
|
|
mysle ze tak. Moj powiedzial do mnie: dobry moment wybrala sobie panio na stosunek.. takze widzisz. pozniej od mojej ginekolog dowiedzialam sie ze nie wszyscy lekarze chca to przepisywac o dlatego sa tacy zgyzliwi. Nie martw sie. Moim zdaniem bedzie ok. Tylko nie zdziw sie jak moze okres Ci sie spoznic bo to duza dawka hormonow. Moze ale nie musi. U mnie byl jak w zegarku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sheol
|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 1:27 pm Temat postu: |
|
|
hej, wielkie dzieki za odpowiedz. Teraz mam nastepne pytanie. Cos mnie niepokoi. Poszlam do mojej lekarki, zapytac sie czy wszytsko wzielam tak jak powinnam. Swtwierdzila ze tak.
W ten sam dzien zrobilam tez test- wynik negatywny. (piec dni po skonczeniu opakowania YasminellE) no a popoludniu tego samego dnia dostalam okresu. Z tym, ze cos ten okres hmm malo obfity byl.
Nie wiem czy to przez to escapelle prawie miesiac wczesniej czy dlaczego??
Dodam jeszcze ze po kilku pierwszych tabletkach z opakowania Yasminelle( chodzi mi o czas) zaczelo mi byc niedobrze.Rano, popoludniu, wieczorem. Raz mocniej, raz slabiej.
Test negatywny, lekarka mowi, ze w porzadku...a mnie mdli...co o tym myslicie?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 2:08 pm Temat postu: |
|
|
co do tabletek anty to nie wiem dokladnie jakie sa po niej objawy ale jesli chodzi o escapelle to mniej obfity okres mogl byc skutkiem jej wziecia. To duza dawka hormonow i rozregulowuje czasem cykl kobiety. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|