Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sheol

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lip 19, 2009 2:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bralam juz wczesniej tabletki anty i nigdy mnie nic takiego nie spotkalo (nudnosci itd)
Biorac pod uwage to co napisalam wczesniej, w pierwszym poscie po zalogowaniu tutaj i tym nast zastanawia mnie co myslicie...jakie sa realne szanse, ze jestem w ciazy?
(ja juz sama nie wiem co mam o tym myslec, mam wraznienie ze moja lekarka mnie po prostu zbyla, bo nie chcialo jej sie sluchac panikary)
Minal juz ponad miesiac od wziecia escapelle(mialam krawwienie po escapelle i juz okres z odstawienia w 7 dniowej przerwie- malutki).
Krwawienie bylo, dodatkowe zabezpieczenie przez min 7 dni bylo(czyli od 1 dnia yasminelle/krwawienia po escapelle, negatywny wynik testu 1,5 tyg temu, i okres a od 3-4 dni mnie mdli niemilosiernie)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Lip 19, 2009 11:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyno nie ma szans na ciążę...
miss rice

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 10:25 am    Temat postu: bezsilnaa Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czytam juz od 4 dni rożnego rodzaju fora oczywiscie o tematyce jednej...i nadal uspokoić się nie moge Sad W czwartek tj.16.07.09 pękła nam prezerwatywa,oczywiscie facet skonczyl we mnie czego wybaczyc sobie nie moge..pierwszy raz mielismy sytuacje by nam pęknła, ale przeciez to tylko kawałek gumki:( w piatek ok 9.00 rano zjadłam tabletke, ok 9h po stosunku ( stawałam na głowie by zdobyć ja skoro świt). dodam, ze byl to 19 dzien cyklu. dzis jest 5 dzień po zażyciu tabletki a u mnie niccc i nicc i niccc.. zadnych skutków ubocznych, poza jakimis minimalnymi planieniami, jesli wogole to moge tak nazwac... nie boli mnie nic, jedynie moze piersi troszke spuchly od końskiej dawki hormonow:( mam dusze na ramieniu, w ciazy byc nie moge.. nie chce.. Prosze by ktos kto mial podobna sytuacje napisał jakie sa realne szanse ze jestem w ciazy.. odchodze od zmysłow..

obiecałam sobie ze juz nigdy wiecej tkaich akcji... jesli tylko wszystko bedzie dobrze, bo jak narazie to mieszane mam uczucia:(((((((((

Przeniosłam do pokrewnego / nowicjuszka
Powrót do góry
martha...

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 11:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie rozumiem? po stosunku łyknęłaś tabletkę tzw. "po" tak? to jest tabletka wczesnoporonna... w takim razie nie rozumiem czym się martwisz, jeśli ją wzięłaś to nie jesteś w ciąży, nie wiem dlaczego martwisz się skutkami ubocznymi one występują u jednych a u innych nie...
Powrót do góry
monisiaczek

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 1:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej to znowu ja, poradzic sie chcialam jak zawsze:P zrobiłam test po 14 dniach od stosunku z samego rana jak wstałam i wyszedl negatywny Smile hym troche lżej i mam pytanko takie małe czy moge byc pewna tgo wyniku?? troche glupie ale sie denerwuje
Powrót do góry
miss rice

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 2:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wzielam escapelle a to przeciez nie jest tabletka wczesnoporonna Smile nie zabija ona plodu jesli juz doszlo do zapłodnienia, staje sie sprzymiezencem ciazy i ją podtrzymuje... ot co.

włąsnie wrocilam od ortadaty, hehe chodze po wszystkich lekarzach a omijam gina Razz i strasznie mnie brzuch zaczal bolec, tak jak to boli przed okresem... yasminelle czekaja w szufladzie...Smile
ćut spokojniejsza jestem..ale to jeszcze nie to !Smile))

p.s gosciu nawet nie zadzwonil czy wogole zyje i jak sie czuje po tab. szczyty poprostu.. a znamy sie jak łyse konie.. tzn. myslałam ze znamy sie tak dobrze.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 7:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

martha...TO NIE JEST TABLETKA WCZESNOPORONNA!!!!

To tabletka antykoncepcyjna. zapobiega owulacji jesli do niej nie doszło i zmienia charakter błony śluzowej jamy macicy tak, aby ewentualny zarodek nie mógł sie zagnieździć. Ale nie powoduje poronienia. Więc nie jest tabletką wczesnoporonną.

Poczytaj troszkę na jej temat Smile

miss rice nie masz się czym przejmować. W 1 dobie ma bardzo wysoką skuteczność.

monisiaczek Tak. Skoro minęło 14 dni od stosunku to tak.
pinezka
Gość

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 8:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

martha... napisał:
to jest tabletka wczesnoporonna

a skad Ty to wiesz ze ejst to tabletka wczesnoporonna? nie pisz prosze informacji ktore sa nie prawdziwe na forum

nowicjuszka nie zauwazylam ze juz napisalas ze to nie jest tabletka wczesnoporonna Smile

Zdarza się ;P / nowicjuszka
Powrót do góry
SłodkaKotka

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 12:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc mam pytanie moja sisotra wziela tabletke w ciagu niecalych 48h,byl to dzien po miesiaczce(wychodzi ze miala dni nieplodne),tydzien po stosunku dostala miesiaczki(wzoraj),i zastanawiamy sie czy nie jest w ciazy?Moga to byc skutki uboczne tabletki?Prosze o szybka odpowiedz
Powrót do góry
mgm

Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 12:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wg mnie jest to krwawienie będące skutkiem ubocznym wzięcia escapelle... jest obfite, czy raczej przypomina plamienie ?

Ostatnio zmieniony przez mgm dnia Pią Lip 24, 2009 12:26 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 8 z 40