Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SłodkaKotka

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 12:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Krwawienie jest obfite
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mgm

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 12:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a właściwie po co wzięła escapelle, skoro stosunek miał miejsce w dniu niepłodnym ??

jako, że to spora dawka hormonów, to mogła jej wiele rozregulować w organizmie - stąd to krwawienie...
moim zdaniem w ciąży nie będzie, ale dla pewności może zrobić test z krwi min. 14 dni po stosunku

powodzenia Smile
Powrót do góry
SłodkaKotka

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 12:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oki dzieki a jeszcze male pytanko,skoro teraz wystapilo to krwawienie,to pozniej moze sie spodziewac normalnie miesiaczki ??
Powrót do góry
mgm

Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 12:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak, jednak może (ale nie musi) się ona spóźnić...
ja po wzięciu escapelle okres dostałam 3 dni wcześniej niż powinnam, ale poza zmęczeniem i ogólnym 'rozbiciem' nie miałam jakichś poważniejszych skutków ubocznych.

będzie dobrze Smile
Powrót do góry
SłodkaKotka

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 12:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje jeszcze raz Smile
Powrót do góry
damaged

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 3:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej. Moja sytuacja wygląda tak : stosunke niezabezpieczony ale bez wytrysku odbył sie we wtorek 21.07 o 6 rano,tabletke wzielam wczoraj o 11 stej czyli po mniejwiecej 50 godzinach. Jakie są Waszym zdaniem moje szanse na nie zajście w ciąze? dodam,że jest to ostatnia rzecz jakiej bym teraz chciała gdyż mam ledwno 18 lat i czeka mnie matura. Jeszcze jedno,nie wiem czy potraficie mi pomóc ale odczówam ból jajników,stosunek odbył sie dzień w jakim miałam wypalaną (a raczej wymrażana) nadżerkę. Czy ból jajników (i również całego podbrzusza) może być tym spowodowany?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 3:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zerowe...Skoro nie było wytrysku to po co w ogóle brałaś tabletkę?

Po zabiegu zaleca się na jakiś czas zaprzestać kontaktów płciowych...Bóle podbrzusza to może być skutek uboczny zażycia escapelle.

A co do ciąży...skoro nie chcesz dziecka, to nie możesz się zabezpieczyć?Są prezerwatywy, globulki antykoncepcyjne, tabletki...Jest to mniej szkodliwe niż ta zawarta w escapelle końska dawka hormonów...

Poczytaj sobie wszystkie części tego tematu. Masz tu napisane co się może dziać z Twoim organizmem teraz Smile Lepiej żebyś wiedziała, niż denerwowała się że jesteś w ciąż Smile
miss rice

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 4:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

16.07 pękła nam prezerwatywa, cala zawartość wylądowała we mnie... po 9h zjadłam escapelle. Dodam ze był to 19 dzień cyklu. Skutków ubocznych nie miałam przez dluższy czas, dopiero 4 dni po połknięciu tabletki dostałam 'ala okres' nie wiem czy nawet powinnam nazywać to okresem bo konsystencja była nieco inna niż przy zwykłym okresie:( Podbrzusze bolało, skurcze miałam ..czyli objawy miesiączki, acz to przecież jeszcze nie był termin miesiaczki. Nie wiem co mam myslec:( Traktować to dziwnie krwawienie jako wlasciwy okres? Czy ktos moze mnie poinformować jakie są realne szanse na to że jednak będę w ciązy.
Jutro wypada dzień kiedy powinnam dostać okres... jednak jestem pewna ze on nie nadejdzie. nie czuje zadnego napiecia w piersiach, zadnych boli, bo przeciez kilka godzin temu skonczylo sie tamto krwawienie... i co teraz:( Mam dusze na ramieniu w ciazy byc nie moge... nie chce.. Pomożcie !! Dajcie jakas rade....
Powrót do góry
damaged

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 5:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To nie jest do końca tak bo ból zaczął sie w dzień stosunku a esapelle wziełam 50 godzin pozniej. Czyli ból nie jest spowodowany tabletką,więc czym? Moja gin powiedziała,że to jest mo zliwe tylko przez odbycie stosunku odrazu po wymrażaniu nażerki,ale wiadomo ,że bojąc sie ciązy wkręcam sobie wszystko co tylko jest możliwe. A z zabezpieczniem było tak,że 2 stosunki (owej nocy) z zabezpieczeniem a 3 ci bez,ale na szczęscie chłopak mówi,że miał wszystko pod kontrolą. I jeszcze jedno,okres dostałam 2 lipca a wcześniej 2 czerwca,wiec 21 to był płodny czy nie płodny dzień?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 6:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A infekcji jakiejś nie masz? Może to raczej nerwoból...

Co do płodnego czy nie...Zajrzyj do tematu "Jak wyliczyć dni płodne/niepłodne" w dziale metody naturalne (jeden z pierwszych na stronie) i sobie wylicz wg tego co jest tam napisane.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 9 z 40