Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kalmar

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 11:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny spokojnie, u mnie nie było żadnych objawów, tylko po tygodniu wystąpiło krwawienie...

marta18 nie robiłam testu, bo nie chciałam sie niepotrzebnie denerwować zresztą już i tak chodziłam z nerwów po ścianach...
pamiętaj że okres może się spóźnić tak jak u mnie, naprawdę tabletka działa a byłam w 9/10 dniu cyklu
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 12:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

onus moim zdaniem ryzyko ciazy bylo spore wiec dobrze ze wzielas tabletke. Powinna zadzialac Smile ale pamietaj ze 100% pewnosci nigdy nie ma. Warto byc dobrej mysli i sie nie stresowac. Bo co Ci da teraz stres? I tak juz czasu nie cofniesz. Czekaj do okresu. Mowie to z wlasnego doswiadczenia bo tez bralam escapelle, pozdrawiam

dziewczyny w ulotce wszystko pisze. Okres moze ale nie musi sie spoznic. Ja dostalam jak w zegarku co do dnia. A skutki to mialam tylko plamienie i tyle. Glowy do gory Exclamation Smile
Powrót do góry
marta18

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 4:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nio własnie głowy do góry Smile jakoś to będzie teraz juz musimy tylko czekać...miejmy nadzieje ze okres przyjdzie Smile Jeju az nie wierze w to co pisze ale jak narazie sie jakos trzymam...chociaz nerwy niesamowite szczegolnie gdy leze w lozku wieczorem, dzieki wszystkim za tak mila atmosfere na tym forum Very Happy To tez duzo daje przy stresie...
Powrót do góry
vitno

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 4:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie Panie,
Pisałem jakiś czasem temu post związany z Escapelle. Chciałbym wszystkim dziewczyną na tym forum powiedzieć, że to działaSmile Nie ma się czym denerwowaćSmile Moja dziewczyna przyjęła Escapelle w niecałe 11 godzin po wpadce i wczoraj dostała miesiączki w ciągu dnia. Głowa do góry i bądźcie dobrej myśli:)

Pozdrawiam wszystkich ciepło i BARDZO dziękuje za okazaną pomoc:)
Powrót do góry
miśka 01

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 5:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jejku jak fajnie sie czyta że ktoś ma to juz za sobą... Very Happy zrobilam dziś test płytkowy podobno wiarygodny ale kto to wie ... wyszedł negatywny ale nie do końca mnie uspokoił... zostaje czkać.
dzięki wszystkim za dobre słowa Smile
Powrót do góry
aniaaa

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 6:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Eee jak wiarygodny, to nie masz się czym martwić!
vitno, ale niecałe 11h po stosunku to dosyć szybko... no i ten (z tego co wyczytałam) 19 dzień cyklu... To już raczej na pewno po owulacji. Kurcze, a 7/8 dzień? chyba gorsza sprawa... I tabletka po 18h. Ech, myślę sobie- nigdy więcej prezerwatywy! Głupie, pękajace gumki Evil or Very Mad
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 7:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nwydaje mi sie ze tabletka jesli ma zadzialac to i tak zadziala. Czy w 7,8, albo 14 dniu (chodzi mi o wpadke). Zazywajac escapelle zawsze trzeba brac pod uwage ze tabsa moze zadzialac ale nie musi. Jednak trzeba byc dobrej mysli Smile
Powrót do góry
aniaaa

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 10:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uhh, nie strasz... Nie no, wiem-takie są fakty... Ech, ale to jakieś specjalne czynniki sprzyjają temu, że tabletka może nie spełnić swego zadania? Oprócz późnego czasu jej zażycia... ? Pocieszam się, że w pierwszej dobie 99% skuteczności ponoć.
Powrót do góry
magdanikola

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 11:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aniaaa ja mam podobna sytuację,wpadka była 9 dnia cyklu-tabletkę wziełam po około 20 godzinach. Po 7 dniach wystąpiło krwawienie i trwało około 6 dni. Teraz okres spóżnia mi się juz o 6 dni a ja wariuję robiłam juz ze dwa testy i wyszły negatywnie ale jakoś nie czuję się spokojnie....tak się boję staram się czymś zająć aby nie myśleć ale tak się nie da...... Sad
Powrót do góry
aniaaa

PostWysłany: Pią Maj 30, 2008 11:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No nie da się, echh, najgorzej jak człowiek zostaje sam na sam z myślami, to po prostu strach się bać, takie myśli się rodzą, że ech.. stress. Ale 20h, czyli w pierwszej dobie-to prawdopodobne 99% skuteczności! to raz. A dwa, że robiłaś testy i wyszły negatywne! Zamartwianie nic Ci nie da, nic nie zmieni... Okres po Escapelle może się spóźniać i ja jestem na to nastawiona, echh, poczekam sobie ;/ bo planowo miałabym mieć 15.06. ... a po tabletce to pewnie sobie poczekam... Nie stresuj się tak, bo te nerwy mogą tylko opóźnic okres-wiadomo... Ja jestem w 5 dniu po zażyciu Escapelle i narazie żadnego krwawienia, śluzu dużo (konsystencja jak ten przed okresem) no i nic poza tym...

Czy robiąc test tydzień po współżyciu jego wynik będzie wiarygodny? Słyszałam, że najnowsze testy wykryją już ewentualną ciążę po 6 dniach...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 32 z 41