Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Maj 31, 2008 12:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aniaaa napisał:
Słyszałam, że najnowsze testy wykryją już ewentualną ciążę po 6 dniach...

... od czego? bo na pewno nie od stosunku. najnowsze sa takie, które twierdzą, że wykrywają 3-dniową ciążę, czyli 3 dni od zagnieżdżenia się zapłodnionego jajeczka, a do tego dochodzi w ok. 6-12 dni po zapłodnieniu i powiedzmy owulacji (co też nie jest równoznaczne z dniem stosunku, bo plemniki mogą kilka dni w sprzyjających warunkach sobie poczekać do owulacji). więc te najnowsze testy powiedzmy, że będą w miarę wiarygodne ok. 10 dnia od owulacji. ale standardowe wykrywają 6-ciodniową ciążę, czyli najlepiej robić je 14 dni od owulacji.
w każdym razie 7 dni od stosunku test będzie jeszcze niewiarygodny.
marta18

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Maj 31, 2008 3:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny ta tabletka to chyba cud Very Happy Wpadka miala miejsce 15 dnia cyklu wzielam ja po 11 h od stosunku i dzis dostalam okres Very Happy Dzien wczesniej ale wiadomo-hormony robia swoje...a rano robilam test i wyszedl negatywny Smile Glowy do gory to dziala Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
aniaaa

PostWysłany: Sob Maj 31, 2008 4:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka , dziękuję bardzo za rzetelne informacje! Chyba to, co słyszałam, było jednak nie do końca potwierdzone... test wykrywający ciążę 6 dni po stosunku, hmm też mi się wydawało takie... nie do końca prawdopodobne. Czyli tak jak myślałam, nic mi ze zrobienia testu teraz, zostaje czekanie...

marta18 , Twoja wiadomość na pewno pocieszy i doda otuchy wielu stresującym się w podobnych sytuacjach dziewczynom... no i nie ukrywam, że mnie samą pocieszyła... No, ale faktycznie 11h to duża skuteczność. Pierwsze 12h. Mam nadzieję, że moje "18h po" + 7/8 dzień cyklu okażą się szczęśliwe. Ech..
Powrót do góry
miśka 01

PostWysłany: Nie Cze 01, 2008 12:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziś jest 26 dzień cyklu (cykle26-28 dni) i dostałam okres. brzuch boli okrutnie ale zastanawiam sie czy jest to normalny okres (powinnam dostać jutro ) czy to tylko krwawienie po Escapellowe? nie miałam żadnych objawów ubocznych, nic. a teraz to krwawienie. dodam ze to 7 dzień od zażycia tabletki i dzień. jak myślicie? powinnan się nadal martwic czy mogę już być spokojna?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Cze 01, 2008 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nikt Ci nie zagwarantuje, że to jest właściwy okres a nie krwawienie po escapelle jednak nie mówię, że nie jest Very Happy moim zdaniem spokojna głowa!
miśka 01

PostWysłany: Nie Cze 01, 2008 5:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy myślisz że jeżeli jutro zrobię test beta HCG to bedzie on wiarygodny? bedzie to 9 dzień od feralnego wieczoru...
Powrót do góry
marta18

PostWysłany: Wto Cze 03, 2008 5:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zgadzam sie z emilka jednak mysle tez ze zazwyczaj krwawienie wystepowalo u dziewczyn ktore mialy jednak jakies objawy i po kilku dniach pojawialo sie krwawienie, moze Ty bylas w sytuacji takiej jak ja - zadnych skutkow ubocznych, zadnego krwawienia a tylko okres dzien wczesniej Smile mozesz dla pewnosci zrobic test, ale moim zdaniem nie masz sie czego bac bo tabletka dziala Smile
p.s. mam 4 dzien okresu a brzuch mnie nadal boli i to z wiekszym natezeniem niz wczesniejsze miesiaczki...
Powrót do góry
miśka 01

PostWysłany: Wto Cze 03, 2008 8:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam nadzieję ze macie racje dziewczyny. u mnie trzeci dzień okresu, brzuch boli tak jak zwykle przy okresie tylko jest bardziej obfity...

I już nie wiem co myśleć. krwawienie przyszło dzień przed spodziewanym ale również w 7 dniu po zażyciu tabletki. dziś 3 dzień i już prawie koniec mimo że było bardzo obfite. i co myślicie czy możliwe zeby normalny okres po tabletce się skrócił? zwykle trwał ok. 5 dni.

-------edited by emilka--------
posty połaczylam
Powrót do góry
aniaaa

PostWysłany: Sro Cze 04, 2008 12:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie się wydaje, że to normalny okres...
I w sumie to Wam zazdroszczę, ja na okres sobie poczekam jeszcze ponad 10 dni, a i mija już półtorej tygodnia od zażycia tabletki i nie mam żadnego krwawienia...

Chociaż wiem, że to niby uboczny efekt...
Powrót do góry
miśka 01

PostWysłany: Sro Cze 04, 2008 1:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aniaa wiem co czujesz Crying or Very sad ja dzis dla własnego spokoju poszłam zrobić test beta HCG z krwi bo jest wiarygodny. jutro wynik. dam znać co wyszło. może to mnie uspokoi. głowa do góry.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 33 z 41