Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Diamencik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Cze 10, 2008 5:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki ana_ Smile jeszcze nie dostałam okresu ale mam juz objawy wiec pewnie niedlugo go dostane, narazie czekam i mysle ze to przez te ilośc hormonow z escapelle. zreszta jesli gin powiedziala ze spanikowalam to pewnie miala racje Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
justyna85

PostWysłany: Wto Cze 10, 2008 6:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny ja juz jestem 4 dzien po wzieciu tabletki i nic mi sie nie dzieje jakos juz powinnam dostac okres na dniach ale pewnie sie opozni?? czy to dobrze ze po 4 dniach nic sie zemna nie dzieje nie mam zadnych plamien itd ?? z czego wiem to jutro powinnam planowo dostac okres. jak myslicie wszystko jest ok??
Powrót do góry
ana_

PostWysłany: Wto Cze 10, 2008 6:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

justyna85 Jasne, że jest z Tobą wszystko ok!!
Ja przez 5 dni nie miałam kompletnie żadnych objawów.
5 dnia dostałam krwawienia poescapellowego. Teraz mi się kończy i czekam dalej.
Wiele osób tutaj pisze, że nie miało żadnych objawów a tabletka spokojnie podziałała. Nie stresujmy się... ja już popadałam w paranoję więc wrzuciłam na luz i dałam sama sobie odpocząć. Spanikowałam jak nastolatka:)..... bo praca, bo nie teraz... itp
aniaaa ja też stawiam, że to okres Smile, bo może przyjść albo wcześniej albo później o tydzień czy więcej. A krwawienie poescapellowe jakby było to myślę, że kilka dni po zażyciu tabletki...a teraz to już na pewno okres jest:)
Powrót do góry
aniaaa

PostWysłany: Wto Cze 10, 2008 10:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za to info, tym bardziej, że niezmiernie mnie cieszy taka informacja! Smile Jak to naprawdę okres ( a też tak mi się wydaje... ) to radość mnie rozpiera Very Happy bo na dzidzi to jeszcze nie czas...
Powrót do góry
ana_

PostWysłany: Wto Cze 10, 2008 10:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szczęściara Smile.. ja jeszcze trochę poczekam....
Powrót do góry
Metojka

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 1:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy escapelle działa wstecz? tj: seks w nocy w dzień tabletka, a w następną noc znów seks?
Powrót do góry
Diamencik

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 1:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj dostałam okres SmileVery Happy tabletka zadziałała naszczęście Smile nie martwcie się dziewczyny, bo to tylko jeszcze bardziej opoźnia okres ! :*

--------------

Metojka, tabletka działa tylko PO. Po każdym następnym niezabezpiecoznym stosunku trzeba wziąć drugą.

------edited by emilka------
posty połączyłam
Powrót do góry
sylviaa

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 7:07 pm    Temat postu: proszę o pomoc Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, to mój pierwszy post na tym forum.

Chciałabym prosić doświadczone osoby o pomoc, mianowicie:
Pękła nam gumka, zażyłam escapelle po ponad 40 godzinach, było to dwa dni temu - dzisiaj zaczęło się bardzo lekkie plamienie brązowe. Możliwe, że dostanę okres, bo miesiąc temu miałam też 11-go (ale mam nieregularne). Jednak, jak wiele z Was pisze, okres po escapelle może się spóźniać, a zdarza się wcześniej plamienie bądź krótsze od okresu krwawienie.
Nie był by to dla mnie problem, ale od tej miesiaczki co teraz nadejdzie, muszę zacząć brać tabl. antykoncepcyjne i boję się, że zażyję je podczas tego po-escepallowego krwawienia i nie wiem co się wtedy stanie. Inna obawa jest taka, że nie zażyję kiedy trzeba będzie, bo uznam, że to jeszcze nie okres. A bardzo chce już zacząć je brać, bo nie chcę więcej uprawiać seksu tylko z prezerwatywą, ciągle bym się bała, że pęknie...
Co może się stać, jak przyjmę antykoncepcyjne na wcześnie, któraś z Was miała taki problem jak ja?

Bardzo proszę o odpowiedź, Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Diamencik

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 8:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moja gin w powiedziała ze w takiej sytuacji jeśli sie pomysli okres z krawieniem po tabletce to trzeba sie zabezpieczac przez pierwsze opakowanie dodatkowo przezerwatywa, a dopiero od drugiego wystarcza same tabletki.........................

A mam takie pytanie dziewczyny, czy na tabletki Yasmine ma jakis wpływ lek przeciw alergii Claritine ?? wiecie moze cos o tym?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 8:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sylviaa, dokładnie tak jak mówi Diamencik - jak zaczniesz opakowanie w czasie krwawienie poescapellowego, to zabezpieczenie w czasie tego opakowania nie jest pewne. więc jak chcesz już teraz zacząc, to po prostu zabezpieczaj się dodatkowo przez to opakowanie

Diamencik, jest temat, przeznaczony do pytań o interakcje leków z tabsami. claritine nie ma wpływu Wink
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Strona 38 z 41