Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ana_
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 8:19 am Temat postu: |
|
|
justyna85 dobrze, że wzięłaś w 1 dobie.. to zwiększa szanse na uniknięcie ciąży. Weź jednak pod uwagę, że po odstawieniu tabletek anty z okresem może byc różnie
aniaaa wiele osób pisało o takim śluzie, więć się nie martw. Ja dzisiaj... tzn 5 dni po wzięciu escapelle dostałam krwawienie poescapellowe... do miesiączki jeszcze sobie poczekam.. do 28 czerwca conajmniej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dzulia88
|
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 9:37 am Temat postu: |
|
|
Hej, pisałam tu jakieś dwa tygodnie temu, ale przedstawię swoją sytuację jeszcze raz.
12.05-17.05 miałam okres, od 20.05 zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne (by wyregulować utratę żelaza - dlatego nie musiałam zaczynać ich brać w pierwszym dniu cyklu), 22.05 uprawiałam seks bez zabezpieczenia (bo tabletki jeszcze nie działały, bo nie brałam ich od początku cyklu) i bez wytrysku. 23.05 (ok 11h po stosunku) wzięłam escapelle. Nadal brałam tabletki anty zgodnie z wcześniejszymi zaleceniami, czyli wybrałam ich 18 (nie 21 żeby nie wydłużyć za bardzo cyklu - zalecenie lekarza). Ostatnią z tych 18 tabletek wzięłam 06.06. Okres powinien zgodnie z ulotką od tabletek anty pojawić się około 2 dni później, ale wiadomo, że po escapelle może mi się opóźnić. Tylko teraz mam pytanie: Brać tabletki anty ósmego dnia (czyli 14.06) po tej siedmiodniowej przerwie nawet jeżeli okres mi się nie pojawi przez zaburzenia wywołane escapelle? No i zaczynam się denerwować czy na pewno tabletka zadziałała :/ Kiedy mogę spodziewać się okresu? I jeszcze jedno... czy test ciążowy będzie już wiarygodny? Dziękuję z góry za odpowiedź na te moje 3 pytania. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 9:49 am Temat postu: |
|
|
test powinien być już w miarę regularny.
kolejne opakowanie rozpocznij 8smego dnia po 7miodniowej przerwie bez względu na to, czy wystapi krwawienie z odstawienia czy nie
tabsy anty na wyregulowanie żelaza? dziwne. zamiast uzupełniać, to teraz tabletki dają, żeby było mniejsze krwawienie. nowy dla mnie sposób, nie powiem _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Diamencik
|
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 8:54 pm Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny! pisze na forum pierwszy raz. współżyłam z chłopakiem w ostatni dzien okresu, praktycznie to juz nie bylo tego okresu, tego dnia sie skonczył. okres dostalam 3 maja a stosunek mial miejsce 7 maja. escapelle wzięłam jakies 5-6 godzin po stosunku. czy bardzo duze jest prawdopodobieństwo zajscia w ciąze w tych dniach. dziekuje z gory za odpowiedź :) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 9:18 pm Temat postu: |
|
|
no ja mysle ze bedzie wszystko ok szybko zazylas tabletke wiec spokojnie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Diamencik
|
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 9:25 pm Temat postu: |
|
|
z tego co ja mysle to byly to dni niepłodne, a moja pani ginekolog powiedziala jak bylam u niej po te tabletke ze panikara troche ze mnie ale mam racje ze na zimne lepiej dmuchac i dalal mi escapelle i kazal ana kres czekac... przepisala mi tabsy anty naszczecie, wiec teraz tylko czekam na okres zeby je brac
nie chce wyjsc na głupią , która uprawia seks bez zabezpieczenia. Używalismy prezerwatywy jednak pękła...
-----edited by emilka-----
posty zostały połączone |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Metojka
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 12:45 pm Temat postu: |
|
|
hejo! a jest mamusia karmiaca, która wzięła escapelle?
chętnie bym wyliczała dni nie płodne, ale nie mam szans, kiedy dostanę okres to nie wiadomo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ana_
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 1:15 pm Temat postu: |
|
|
Diamencik napisał: | hej dziewczyny! pisze na forum pierwszy raz. współżyłam z chłopakiem w ostatni dzien okresu, praktycznie to juz nie bylo tego okresu, tego dnia sie skonczył. okres dostalam 3 maja a stosunek mial miejsce 7 maja. escapelle wzięłam jakies 5-6 godzin po stosunku. czy bardzo duze jest prawdopodobieństwo zajscia w ciąze w tych dniach. dziekuje z gory za odpowiedź |
kochana mamy identyczną sytuację. Ja wzięłam escapelle w 5 dniu cyklu tak jak ty zaraz po okresie. Będzie ok!! to są dni niepłodne, escapelle powstrzyma owulację, poza tym wzięłyśmy tabletkę w 1 dobie.. damy rade:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aniaaa
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 4:36 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, po 16 dniach [tj. dziś] od zażycia tabletki pojawiło się u mnie krwawienie. I tutaj pytanie... Czy mam się spodziewać, że to już okres, czy to poescapellowe krwawienie? Do planowego okresu mam prawdopodobnie jeszcze jakieś 5 dni. Więc nie wiem co mam myśleć.. Niby po tabletce się opóźnia a tutaj taki przypadek. Dodam, że krwawienie jest bardzo obfite, występują bóle jak przy normalnym okresie. Poprzedzało je: ponad tydzień śluzu "budyniowatego" i jakieś 2 dni śluzu jakby płodnego. Co myślicie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 5:20 pm Temat postu: |
|
|
ja stwiam na okres _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|