Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ewelka_87
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 4:44 pm Temat postu: |
|
|
pinezka napisał: | bol zoladka to tez chyba moze byc skutek escapelle a dokladniej bol brzucha. A i napewno sennosc jest skutkiem tej tabsy. Tez tak mialam ze ciagle chcialo mi sie spac jak ja wzielam..Ewelka pozostaje Ci tylko czekac cierpliwie i byc dobrej mysli, glowa do goory:) |
dzieki wielkie za podtrzymanie ducha;) Co prawda nawet jesli bedzie ciaza to swiat sie nie zawali, bo mam odpowiedzialnego partnera ktory dzielnie jezdzil dzis ze mna po miescie, ale lepiej jeszcze nie teraz;) wlasnie jeszcze raz przejrzalam ulotke i rzeczywiscie niby bole brzucha wystepuja bardzo czesto.. co do sennosci..ehh o 16 jade na impreze urodzinowa;/ nawet glupiego szampana za zdrowie chlopaka nie wypije ehh trudno, zdrowie wazniejsze
i jeszcze jedno, mam dziwna kwasowatosc w ustach, ciezko to okreslic ale jakos slina jest nieprzyjemna;/
-----edited by emilka-----
staraj się nie pisac postów bezpośrednio pod sobą. jeżeli chcesz coś dodać, korzystaj z opcji "zmień" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krzywa91
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 6:54 pm Temat postu: |
|
|
Hej Proszę pomóżcie mi, bo strasznie się boje 16 marca podczas stosunku pękła nam prezerwatywa Był to 17 dzień cyklu, po 40 paru godzinach wzięłam escapelle... Czy są jakieś szanse że zajde w ciąze?? Błagam o odpowiedz
Wytrysk był, ale nie we mnie... Na nodze miałam sperme Strasznie się boje ;( ;( ;(
------edited by emilka-----
jezeli chcesz coś dodać, używaj opcji "zmień", znajdującej sie w prawym górnym rogu każdego Twojego posta |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 8:26 pm Temat postu: |
|
|
na nodze sperma i ciaza?? wiekszej bzdury w zyciu nie słyszałam uspokoj sie...17 dzien to jeszce płodny alee...byc moze juz bylo po owulacji i nie ma co sie zamatwiac . poza tym wytrysku nie było w srodku...wziełas tabsa - po 24 h niby mozna zdazyc chociaz nie zawsze . jesli w srodku sie nie spuscil to nie bedziesz w ciazy, a okres jak sie spozni to tylko z powodu tabletki no chyba ze plemniki zdazyly zapłodnic... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 8:29 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | wziełas tabsa - po 24 h niby mozna zdazyc chociaz nie zawsze |
Wind ona wziela tabse po 40 godzinach od wpadki... ;] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 8:31 pm Temat postu: |
|
|
o matko co ja pisze. hehe dzieki za poprawke . po 40..hmmm... nie wiem sama...czasem i po 16 jest za pozno nie chce dołowac ale tak sie zdarza..ale w ciaze nie zachodzi sie przez noge..no ludzie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 8:34 pm Temat postu: |
|
|
rowniez uwazam ze jesli nie bylo wytrysku w srodku to powinno byc ok musisz czekac i tyle. I nie przejmowac sie ym ze np nie masz zadnych "ulotkowych" skutkow i objawow po escapelle.. Glowa do gory |
|
Powrót do góry |
|
|
|
.....
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Cześć dziewczyny..
Mam do was takie pytanie.. a raczej prośbe o rade
Cały czas tutaj pisze jak coś mnie niepokoi, bo samej ciężko jest sobie poradzić z tyloma myslami
jak pisałam wcześniej w sobote robiłam Quick vue test i wyszedł negatywny.. w niedziele z samego rana zrobiłam bobo test i również wyszedł negatywny.. okres spóźnia mi się 12 dni..
nie wiem co się dzieje.. na ulotce pisze, że okres po tabletce może sie spóźnić do tygodnia czasu..
jedna z dziewczyn doradziła mi, abym poczekała do 20 marca..
co mam zrobić, jeśli do piątku okres nadal się nie pojawi ?
mam dalej na niego czekać? bo trzeciego testu juz nie będe robić, skoro dwa wyszły negatywnie.. czy w takim wypadku moge wykluczyć ciąże?
bo jesli okres do piatku nadal sie nie pojawi to jak pójde do ginekologa, to dostane skierowanie na jakieś badania.. jak to może wyglądać?
prosze doradźcie, bo brak okresu zaczyna mnie niepokoić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krzywa91
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki, trochę mnie uspokoiłyście... Ciąża to najgorsza rzecz jaka teraz może mnie spotkać Mam nadzieje że ta tabletka napewno zadziała ale i tak teraz czeka mnie jakiś tydzień niepewności potem zrobię test |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majeczka1984
|
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 12:00 am Temat postu: |
|
|
No to jednak nie przestało krwawić (czy tam plamić...) wciaż jeszcze tampon jest nasiąknięty (nie intensywnie, ale jest). Więc to mija trzecia doba krwawienia. W normalny okres mam 4, max 5 dni krwawienia... więc zobaczymy... A co do tego testu to wczesniej radziłyście dziewczynom żeby robiły 9- 12 dni od stosunku. Jutro rano będzie mój 10. A niedziela to będzie 14... a na teście który kupiłam pisze że wykrywa 2-3 dniową ciążę - czyli na dobra sprawę powinien byc wiarygodny już 6-7 dni od stosunku... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ewelka_87
|
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 1:59 pm Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny jak pisalam wczoraj wzielam tabletke, pierwsze 1,5h bylo ok pozniej tak panicznie zaczal mnie zoladek bolec ze myslalam ze umre. Po kilku ok5 godz sie uspokoilo ale wrocilo w nocy ztrzykrotna sila:( Bol mnie obudzil myslalam ze cos mi zjada zoladek od srodka, az plakalam z bolu. Nie sadzilam ze moj organizm jest tak slaby... Po jakichs 30min przeszlo, ale telepalam sie na koldrze jakby szatan mnie opetal;/ chlopak staral sie mi jakos pomoc ale kiedy kladl reke na brzuchu to mialam wrazenie ze ciagnik na mnie najechal.. Dzis juz jest dobrze....odpukac. Miala ktoras z was takie skutki? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|