Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krzywa91

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 1:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czytałam tą ulotkę i to nie raz! Dzięki...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
majeczka1984

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 11:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poranny test wyszedł NEGATYWNY. Z lekka mi ulżyło, ale dla pewności jeszcze za dwa, trzy dni zrobie kolejny. Za dwa dni powinnam dostać ten właściwy okres, ale nie jestem pewna czy dostanę teraz czy dopiero za miesiąc... bo może to "krwawienie, "plamienie" było jakby okresem... myslicie że gdyby ten okres teraz nie przyszedł to zaufac testom i na tym poprzestać czekając do przyszłego miesiąca??
Powrót do góry
.....

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 3:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

.. byłam u lekarza, zrobiłam USG w ciąży nie jestem ! =)
okresu dalej nie dostałam i pani ginekolog przepisała mi tabletki które wywołują okres ''DUPHASTON'' mam brać 2 tabletki dziennie przez 10 dni...
słyszałyście cos kiedyś o tych tabletkach ?
a moze któraś z was juz je brała i może coś o nich powiedziec..?
Pozdrawiam ! Smile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 4:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to są tabletki z progestagenem, które mają bardzo wiele funkcji Wink bierze się je przy zaburzeniach miesiączkowania, na wywołanie miesiączki, w przypadku endometriozy i na podtrzymanie ciąży w przypadku ciąży Smile bierze się zwykle w drugiej fazie cyklu a jeżeli nie ma okresu (jak u Ciebie) to od razu. no i wywołuje zmiany w śluzówce tak, żeby po odstawieniu, ona się złuszczyła. może po prostu organizm potrzebuje 'aktywacji', pojawi się okres i potem już będzie dobrze.
ja ze swojego doświadczenia powiem, że brałam i nie miałam żadnych problemów ani skutków ubocznych.
ps. troche zaoofftopowałam, więc nie kontynuujmy rozmowy w tym temacie o duphastonie
kasik07

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 7:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc Dziewczyny szukam kogos kto spojrzy obiektywnie na sytuacje. tydzien temu tzn 15 marca kochalam sie z chlopakiem byl to stosunek przerywny. Oczywiscie wystrysk nastapil poza ale doslownie sekunde po wyjeciu. w poniedzialek rano zazylam escaplle. Teoretycznie nie wiem czy mam powody do tego czy moge byc zagrozona ciaza bo wedlug mnie dni plodne mialam miec za jakies dni ale obawiam sie ze mimo jego zapewnien ze nic sie nei stalo mam obawy czy jednak cos nie skapnelo mu. We srode kiedy bylam u lekarza okazalo sie ze jest juz kilka dni po owulacji wiec prawdopodobnie na dodatek byla ona wczesniej. obecnie 10 dni przed miesciaczka dostalam krawawien i wszytskich objawow takich jake mam przed okresem i nei wiem czy to jest okres czy po porstu krwawienie po tabletce...kompletnei nei wiem co myslec o tym...mam duzego stresa z gory dzieki za odpwoeidz
Powrót do góry
pilar

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 10:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, to znowu ja... Chciałabym przypomnieć krótko swoją sytuacje i zaczerpnąć jakiś obektywnych rad. Otóż... Tabletke zażyłam 70godz po stosunku(wytrysk nie nastąpił w środku,z 2 minutki później) 5 dni po zażyciu tabsy wystąpiło u mnie, i teraz jest pytanie- miesiączka lub plamienie po tabletce (bo wystąpiło 7 dni przed datą przewidywanej miesiaczki i objawy+wygląd krawienia był taki jak przy okresie-a czytałam że takie anomalia sa możliwe) trwało ono 4 dni(zazwyczaj okres u mnie trwa 5-6dni). Zrobiłam test ciązowy 18dni po stosunku i według niego nie jestem w ciąży. Ale miesiączka spóźnia mi sie 6 dni. wiec... czy to możliwe ze to plaminie które u mnie wystąpiło to był okres???? poradźcie coś, prosze
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 10:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślę, że zarówno u Ciebie kasik jak i u Ciebie pilar, to krwawienie to było krwawienie po escapelle.

kasik, czekaj na okres. nie zrozumiałam, czy kochaliście się w dni płodne, ale chyba tak. niemniej tabletka z reguły jest dość skuteczna, więc bądź dobrej myśli. powinno być wszystko w porządku.

pilar, wg mnie właściwy okres Ci sie spóźnia przez tabletkę.

to moje obiektywne zdanie, a jak jest naprawdę, to nie wiem ;p
pilar

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 11:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Heh, czyli pozostaje mi czekać. Powiedz mi tylko jedno- test był wiarygodny?? wykazał negatywny wynik...
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 11:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powinien być wiarygodny Wink
pilar

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 11:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

uuffff... Smile czyli pozostaje mi czekać, tak ??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 7 z 41