Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ana_

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lip 30, 2008 9:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

FIXXER napisał:
WITAM WSZYSTKICH..... juz pisalem na tym forum wczesniej (kilka stron do tylu).... wiec tak moja dziewczyna dostala okresu jakos 5 albo 6 dni po terminie "Chodzi oczywiscie o termin okresu". i trwal on okolo 6 dni. jestesmy juz 6 tyg po tym nieszczesliwym stosunku i jak wiadomo 6 tyg po wzieciu tabsy... i moje pytanie jest takie... jak dlugo moga trwac skutki uboczne po tej tabsie..?? moja dziewczyna skarzy sie na bole podbrzusza z prawej strony a czasami calego podbrzusza nie czeste raz na dzien a czasami pare dni wogole nic sie nie dzieje nawet i dluzej niz pare dni. bole brzucha w okolicach pepka a doklanie to nie bole tylko kucie wystepuje w okolicach pepka. wiem ze kazda dziewczyna moze inaczej reagowac na taka dawke hormonow. ale pytam was bo moze ktoras z was miala cos podobnego albo slyszala od kogos cos takego... WIELKIE DZIEKI ZA ODP.... POZDRAWIAM TRZYMAJCIE SIE CIEPLUTKO...

ja tak miałam. W okolicach owulacji w pierwszym cyklu po wzięciu escapelle strasznie bolał mnie prawy jajnik -tak około 1 tyg., ale to tak bolał, że nie mogłam wysiedzieć z bólu. Lewy tez pobolewał. Przy 2 cyklu tez trochę bolało ale zdecydowanie mniej.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Lip 30, 2008 11:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

soniafiga ja by6m na Twoim miejscu uwazala. Bo escapelle to duza dawka hormonow dla organizmu i wszystko sie przestawia. Dopiero od moemntu gdy dostaniesz okres mozesz liczyc sobie plodne i nieplodne dni. Ale to tez musisz miec w miare regularny cykl by moc liczyc sobie te dni. Co do tabletek anty to niestety nie powiem Ci nic bo nie bralam ich nigdy i sie nie orientuje. POczekaj na wypowiedz kogos innego.

nelka na 100% to wina tabletki. Poczekaj spokojnie na okres. Napewno wpadnie tylko ze opozniony. Tak to juz jest po escapelle ze jedne kobietki dostaja normalnie okres a inne nie..

fixer wedklug mnie te skutki u jednych trwaja tylko kilka dni a u innych przez caly cykl. Pozniej wszystko wraca do normy w nastepnych cyklach. Moze wybierzcie sie do gina? ja jak zazylam escapelle to po pierwszym okresie odrazu poszlam do gina na badanie.
Powrót do góry
FIXXER

PostWysłany: Sro Lip 30, 2008 12:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki wielkie za odp..... wlasnie nad tym myslalem zeby moze do gina sie wybrac. trzymajcie sie i jeszcze raz DZIEKI...
Powrót do góry
Czarna05

PostWysłany: Czw Lip 31, 2008 1:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej Dziewczyny Smile
Widzę po przeczytaniu kilku postów nie tylko ja mam stresa związanego z wpadką... normalnie wczoraj jak kochałam się z mężem to zsuneła mu się prezerwatywa przy wyciąganiu ale z zawartością bo znalazłam ją pod sobą Rolling Eyes i mam teraz stresa bo wprawdzie wszytsko było w gumce ale jestem w 7 dniu po okresie i chyba weszłam w dni płodne Sad nie wiem co mam robić Rolling Eyes iść do gina po tabletkę po czy nie Rolling Eyes mineło już 12 godz. po stosunku i z każdą godziną zaczynam coraz bardziej się stresować Confused mąż mówi żebym nie miała stresa że nic nie będzie ale ja jednak mam obawę i nie przekonuje mnie to Crying or Very sad mam nieregularne miesiączki ok.co 23-27 dni czyli cykl rozregulowany Evil or Very Mad po ostatniej ciąży bo 2 lata temu urodziłam drugie dziecko po którym jeszcze nie wróciło mi wszystko do normy Rolling Eyes jejku mam już 2 dzieci i nie chiałabym już mieć więcej a tu taka skucha Confused mała ma prawie 2 latka i wreszcie chciałabym odpocząć bo robi się już mało absorbująca więc pragnę już odpocząć niż znowu zajść w ciążę i znowu to samo Rolling Eyes kurde normalnie jestem wściekła na siebie za tą całą sytuację i po co to mi było Evil or Very Mad już powiedziałam mojemu mężowi żeby zapomniał o seksie Wink napiszcie mi proszę co ja mma robić Rolling Eyes lecieć po tą taletkę do gina czy małe prawdopodobieństwo jest że zaciążę Rolling Eyes i sobie odpóścić bo jednak to jest spora dawka hormonów Confused
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Lip 31, 2008 6:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem, co napisać szczerze mówiąc. ja prawdopodobnie bym jednak poszła po escapelle...
Passerby

PostWysłany: Czw Lip 31, 2008 11:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wzięłam go 20 godzin od zdarzenia.
Jak sądzicie?

Ostatnio zmieniony przez Passerby dnia Sob Sty 03, 2009 1:08 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Sie 01, 2008 12:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

żartujesz czy mówisz powaznie?

a ulotkę od tabletek antykoncepcyjnych przeczytałaś? wiesz, że jestes zabezpieczona od pierwszej tabletki pierwszego opakowania jeśli wzięłaś 1dc? już nie mówiąc o 2gim opakowaniu! i że możesz uprawiać seks z wytryskiem w środku i będziesz zabezpieczona?

poza tym nawet bez tabletek raczej szanse na ciążę byłyby minimalne...

niepotrzebnie wzięłaś escapelle
Tvisha
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Sie 01, 2008 8:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja to pamietam jak poszlam do ginekologa i jak nawrzeszczal na mnie ze chce tabletke po ... ze to bardzo niszczycielskie dla mojego organizmu i zebym sobie wyobrazila ze biore wszystkie tabletki antykoncepcyjne naraz z calego miesiaca. Lepiej po jednej dziennie niz wszystkie naraz - oddal.

http://www.biomedical.pl/forum/wszystko-o-plemnikach-vt3346.html sadze ze ten link powinien byc rownierz przeczytany przez osoby tu piszace ... Smile
Powrót do góry
Passerby

PostWysłany: Pią Sie 01, 2008 9:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Emilko, wiesz, że człowiek nie myśli racjonalnie w takiej sytuacji. Z jednej strony mózg mówi ci, że nic się nie miało prawa stać, a coś innego znowuż 'a może jednak?'. I człowiek wariuje Evil or Very Mad
W sumie jak się z tym przespałam, to zaczęłam myśleć inaczej, ale 'na gorąco' człowiek myśli jak szalony Rolling Eyes dzięki wielkie Wink
teraz trzeba się pozbierać po tym świństwie Wink

Ostatnio zmieniony przez Passerby dnia Sob Sty 03, 2009 1:10 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Sie 01, 2008 11:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja osobiscie jestem w szoku! co to za lekarz ktory daje tebletke po wiedzac ze bierzesz tabletki antykoncepcyjne! to wogole nie powinno miec miejsca i juz... po to sie bierze tabletki anty zeby w spokoju mozna bylo sie kochac ile sie chce z wytryskiem w srodku a dodatkowa tabletka po jest zupelnie niewskazana - przez to moga wystapic w przyszlosci jakies zaburzenia hormonalne Rolling Eyes
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 10 z 41