Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kas_16379

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lis 16, 2008 1:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

3 października współżyłam z mężczyzną bez prezerwatywy. nie doszło do wytrysku, tego końcowego. Trwalo to ogólnie jakieś 10 minut. Wzięłam tabletkę na początku 3 doby. Wystąpiło u mnie po kilku dniach krwawienie, 4 dni chyba trwało i od tamtej pory nic. czekam i czekam i nic. Nie wiem już co mam robić. 25 października miałam dostać okres, teraz już 3 tyg mi się spóźnia. Zrobiłam sobie niedawno test ciążowy, wykazał, ze nie jestem w ciąży. I co ja mam teraz zrobić? czekać nadal? zrobić sobie nowy test, iśc do ginekologa?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Lis 16, 2008 2:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślę, że w ciąży nie jesteś. poczekaj jeszcze kilka dni do tygodnia na okres i jeżeli się nie pojawi, to idź do ginekologa. niech Ci da lek na wywołanie okresu
ratatam

PostWysłany: Nie Lis 16, 2008 2:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kas idz do ginekologa dla własnego spokoju, zaburzenia cyklu po escapelle zdarzają się dośc często, ale lepiej upewnić się że nie dzieje się nic złego.
Powrót do góry
lucidity-lu

PostWysłany: Pon Lis 17, 2008 9:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A niech to Evil or Very Mad

Na ulotce escapelle jest napisane, że "mogą wystąpić przemijające zaburzenia cyklu miesiączkowego, jednak u większości kobiet krwawienie miesiączkowe występuje w ciągu 7 dni od przewidywanego terminu".
Za to lekarz powiedział, że mogę dostać okres w ciągu 2 tygodni od wzięcia escapelle.

Mój okres powinien się zacząć się równo za 7 dni, a zaczął się dzisiaj. Escapelle brałam w zeszłą środę.

Wg zaleceń lekarza powinnam zacząć brać pigułki od pierwszego dnia krwawienia - tylko skąd mam wiedzieć czy to właściwy okres?! Niby mam takie objawy jak zawsze przy miesiączce...

Chyba zacznę łykać pigułki od dzisiaj i najwyżej do momentu rozstrzygnięcia czy to właściwa miesiączka będę się dodatkowo zabezpieczać.

Ktoś podziela moje zdanie? Smile
Powrót do góry
celina.m

PostWysłany: Pon Lis 17, 2008 10:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam podobne obawy okres mialam dostac prawidlowo 13 dostalam 14.
Tabletke wzielam 6. Czy to moge traktowac jako okres??? Nie mialam zadnych dolegliwosci ani plamien. Kiedy mam zaczac sie zabezpieczac Rolling Eyes
Powrót do góry
lucidity-lu

PostWysłany: Pon Lis 17, 2008 10:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gdyby u mnie różnica wynosiła jeden dzień to bym się w ogóle nie przejmowała i potraktowała to jako właściwy okres Wink
Powrót do góry
celina.m

PostWysłany: Pon Lis 17, 2008 10:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chodzilo mi o escapelle . A pigulek nie stosuje chce teraz wyprobowac ta nowa metode nuvaring .. czy jakos tak . Troszke czytalam na jej temat i sie skusze i moj ginekolog bardzo ja chwali . Przed tym jeszcze dla swietego spokoju tescic zrobie czy aby sie tam nic nie machnelo.... mam nadzie ze nie.
Powrót do góry
lucidity-lu

PostWysłany: Pon Lis 17, 2008 10:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zorientowałam się, że chodziło o escapelle, tylko z małym opóźnieniem Rolling Eyes Mi teraz w głowie siedzą te moje pigułki i ciągle myślę czy je brać czy czekać i z tego wynikła moja pomyłka Confused

Teścik zawsze warto machnąć dla świętego spokoju Wink Też mam go w planach, tylko musze odczekać jeszcze kilka dni.
Powrót do góry
celina.m

PostWysłany: Pon Lis 17, 2008 10:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najgorsze zawsze to czekanie, a w twoim przypadku ja bym zaczela brac te tabletki.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Lis 17, 2008 10:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

celina, możesz zacząć teraz ale nikt nie zagwarantuje Ci, że to właściwy okres. ale możesz zacząć i się zabezpieczać dodkowo na wszelki wypadek przez pierwszy tydzien stosowania
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 33 z 41