Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kas_16379
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 1:58 pm Temat postu: |
|
|
3 października współżyłam z mężczyzną bez prezerwatywy. nie doszło do wytrysku, tego końcowego. Trwalo to ogólnie jakieś 10 minut. Wzięłam tabletkę na początku 3 doby. Wystąpiło u mnie po kilku dniach krwawienie, 4 dni chyba trwało i od tamtej pory nic. czekam i czekam i nic. Nie wiem już co mam robić. 25 października miałam dostać okres, teraz już 3 tyg mi się spóźnia. Zrobiłam sobie niedawno test ciążowy, wykazał, ze nie jestem w ciąży. I co ja mam teraz zrobić? czekać nadal? zrobić sobie nowy test, iśc do ginekologa? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 2:26 pm Temat postu: |
|
|
myślę, że w ciąży nie jesteś. poczekaj jeszcze kilka dni do tygodnia na okres i jeżeli się nie pojawi, to idź do ginekologa. niech Ci da lek na wywołanie okresu _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ratatam
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 2:55 pm Temat postu: |
|
|
Kas idz do ginekologa dla własnego spokoju, zaburzenia cyklu po escapelle zdarzają się dośc często, ale lepiej upewnić się że nie dzieje się nic złego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lucidity-lu
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 9:32 am Temat postu: |
|
|
A niech to
Na ulotce escapelle jest napisane, że "mogą wystąpić przemijające zaburzenia cyklu miesiączkowego, jednak u większości kobiet krwawienie miesiączkowe występuje w ciągu 7 dni od przewidywanego terminu".
Za to lekarz powiedział, że mogę dostać okres w ciągu 2 tygodni od wzięcia escapelle.
Mój okres powinien się zacząć się równo za 7 dni, a zaczął się dzisiaj. Escapelle brałam w zeszłą środę.
Wg zaleceń lekarza powinnam zacząć brać pigułki od pierwszego dnia krwawienia - tylko skąd mam wiedzieć czy to właściwy okres?! Niby mam takie objawy jak zawsze przy miesiączce...
Chyba zacznę łykać pigułki od dzisiaj i najwyżej do momentu rozstrzygnięcia czy to właściwa miesiączka będę się dodatkowo zabezpieczać.
Ktoś podziela moje zdanie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
celina.m
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 10:16 am Temat postu: |
|
|
Mam podobne obawy okres mialam dostac prawidlowo 13 dostalam 14.
Tabletke wzielam 6. Czy to moge traktowac jako okres??? Nie mialam zadnych dolegliwosci ani plamien. Kiedy mam zaczac sie zabezpieczac |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lucidity-lu
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 10:23 am Temat postu: |
|
|
Gdyby u mnie różnica wynosiła jeden dzień to bym się w ogóle nie przejmowała i potraktowała to jako właściwy okres |
|
Powrót do góry |
|
|
|
celina.m
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 10:27 am Temat postu: |
|
|
Chodzilo mi o escapelle . A pigulek nie stosuje chce teraz wyprobowac ta nowa metode nuvaring .. czy jakos tak . Troszke czytalam na jej temat i sie skusze i moj ginekolog bardzo ja chwali . Przed tym jeszcze dla swietego spokoju tescic zrobie czy aby sie tam nic nie machnelo.... mam nadzie ze nie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lucidity-lu
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 10:36 am Temat postu: |
|
|
Zorientowałam się, że chodziło o escapelle, tylko z małym opóźnieniem Mi teraz w głowie siedzą te moje pigułki i ciągle myślę czy je brać czy czekać i z tego wynikła moja pomyłka
Teścik zawsze warto machnąć dla świętego spokoju Też mam go w planach, tylko musze odczekać jeszcze kilka dni. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
celina.m
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 10:51 am Temat postu: |
|
|
Najgorsze zawsze to czekanie, a w twoim przypadku ja bym zaczela brac te tabletki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 10:53 am Temat postu: |
|
|
celina, możesz zacząć teraz ale nikt nie zagwarantuje Ci, że to właściwy okres. ale możesz zacząć i się zabezpieczać dodkowo na wszelki wypadek przez pierwszy tydzien stosowania _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|