Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ratatam

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lis 21, 2008 9:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anika_MK ciążą nie masz się co martwić, b. mało prawdopodobna, ale na Twoim miejscu bardziej martwiłabym się infekcją pochwy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lucidity-lu

PostWysłany: Pią Lis 21, 2008 10:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak się będzesz tak stresować, to tylko możesz przez to opóźnić wystąpienie okresu.

Zwłaszcza, że to praktycznie pewne, że w ciąży nie będziesz. Prędzej, jak już wspomniała Emilka, możesz się jakiejś infekcji nabawić.

Wiesz Anika_MK, ja też obawiałam się, że mogę być w ciąży, ale przeszłam nad tym do porządku dziennego. Przemyślałam to co powiedział mi lekarz i co odpisały mi osoby na tym forum i czekam, żeby się wszystko wyjaśniło. Dla świętego spokoju zrobię sobie niedługo test ciążowy - jak tak bardzo panikujesz to też sobie go kup w aptece.
Powrót do góry
Anika_MK

PostWysłany: Pią Lis 21, 2008 8:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczeta tak bym chciała by te 3 tygodnie jak najszybciej zleciały! O niczym innym nie marzę. NIech miną te tygodnie bo można ogłupieć. Cały cas sobie powtarza,m, jak mantrę - to co powiedział mi mój ginekolog- że prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest zerwoe! Dlatego że miało to miejsce z 3 na 4 dzień cyklu..
Na prawde potrzebuje WASZEJ otuchy i pewnych słów które pomogą mi dalej żyć i śmiać sie, oraz być taka jaka byłam niedawno.
Przecież nie było wytrysku , był sex analny a w pochwie nie skończył - w ogóle nie skończył. był analny , oralny i kilka pchnięc do pochwy i tyle.
Do tego w czasie wzięłam tabletkę ESCAPELLE, wiec jak im cudem mogę zaciążyc? Nie wymiotowałam , nie mam żadnych sensacji poza tym że dziś mnie troszkę brzuch bolał i kuły mnie jajniki. I chyba kończy mi sieplamienie- ale to na prawdę tylko małe plamki były..
Powrót do góry
Anika_MK

PostWysłany: Sob Lis 22, 2008 8:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm, a dziś dostałam porządnego plamienia...
Pytanie czy to dobrze czy n ie? nie mam zielonego pojęcia..
Powrót do góry
ula04

PostWysłany: Pon Lis 24, 2008 8:01 pm    Temat postu: ESCAPELLE 28h po stosunku Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzień przed owulacją pekła gumka ale zanim się zorientowałam był juz wieczór, następnego dnia (dzień owulacji odczuwalny bólem brzucha i bólami krzyżowymi)dopiero o 10 rano czyli 28 godzin po pechowym stosunku wzięłam tabletkę.teraz siedzę jak na szpilkach .Pięc dni po zażyciu tabletki bardzo bolał mnie brzuch teraz przy ucisku też mnie boli.Boję się że tableka nie zadziałała bo pewnie do zapłodnienia już doszło zanim wzięłam tabletkę a teraz to pewnie proces zagnieżdżania.poratujcie odpowiedzią.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Lis 24, 2008 8:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest temat poświęcony escapelle, i to tam należałoby umieścić ten post.

Escapelle jest lekiem zapobiegającym zagnieżdżeniu się zapłodnionej komórki jajowej w błonie śluzowej macicy. Proces zapłodnienia odbywa się w jajowodzie, a stamtąd zarodek wędruje do jamy macicy ok 1 tygodnia... więc tabletka działa...
promyk

PostWysłany: Sro Lis 26, 2008 10:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy 3 negatywne testy wykonane: 1 po 12 dniach, drugi po 21 dniach i 3 wczoraj czyli po 31 dniach, znaczą, że nie mam się juz czy martwic i nie jestem na 100% w ciąży? Dodam, że escapelle wziełam 36h po nieudanym stosunku, po 5 dniach mialam krwawienie 3 dniowe jak okres.. Teraz, po 26 dniach od tamtego krwawienia siedze w domu, czuje jak mnie boli brzuch, piersi lekko pobolewają a okresu jak nie ma tak nie ma.. Juz dostaje w głowe!!
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Lis 26, 2008 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

świadczą w 99% że nie jesteś w ciąży :)
shinjii

PostWysłany: Nie Lis 30, 2008 9:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

shinjii napisał:
Witam.

Uprawiałem sex z dziewczyną i pękła nam gumka. Nie pamiętamy kiedy jej sie okres skończył ale chyba coś koło 22.10.
Kochaliśmy się 29.10 (skończyłem w niej) było to mniej więcej o 17;20.
Na następny dzień tj. 30.10 około godziny 12;00 zażyła tabletkę Escapelle.
Była przez 2-3 dni podobno tylko senna, żadnych skutków ubocznych nie było i ten śluz który występuje w dniach niepłodnych, miała go przez 7-8dni czyli do jakoś 6.11.

Jak myślicie? Tabletka podziałała? Możemy cierpliwie czekać na okres czy kupić test?

To jeszcze raz ja. Moja dziewczyna zaczęła znowu panikować i mówi że mam tutaj napisać i się upewnić czy nie jest w ciąży Razz

A więc dostała okres 16 listopada i trwał do 20 listopada. Mówi że takie krwawienie jak przy każdym okresie i w ogóle brzuch ją bolał jak zawsze itd.
Nie jest w ciąży, prawda? Smile
Powrót do góry
ratatam

PostWysłany: Pon Gru 01, 2008 1:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

shinjii zróbcie test, po takim czasie powinien być wiarygodny, a najlepiej gdyby Twoja dziewczyna poszła do lekarza, po tabletce dobrze jest się upewnić ze wszystko ok,
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 35 z 41