Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Yasmin

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Gru 01, 2008 2:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chciałam usunąć post ten ale nie mogę

Ostatnio zmieniony przez Yasmin dnia Sro Gru 03, 2008 1:56 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
shinjii

PostWysłany: Pon Gru 01, 2008 8:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ratatam napisał:
shinjii zróbcie test, po takim czasie powinien być wiarygodny, a najlepiej gdyby Twoja dziewczyna poszła do lekarza, po tabletce dobrze jest się upewnić ze wszystko ok,

Już jest wszystko ok Very Happy kupiłem test Quixx i przed chwilą go zrobiła i jest wynik negatywny Smile))) jupi Very HappyVery Happy
Powrót do góry
mamusia1981

PostWysłany: Pon Gru 08, 2008 1:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam.. mam ten sam problem. prosze o odpowiedz . 2 dni po miesiąccze mieliśmy mały wypadek. pękła nam prezerwatywa. zażyłam tabletkę 16 gpdz po. mineły 2 dni . dzisiaj mam dziwne uczucue jak przed okresem. nie wiem co mam robić, jakie jest prawdopodobienśtwo zajścia w ciąze po 16 godz. mam regularne miesiączki prosze o odpowiedz
dzięki Sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Gru 08, 2008 2:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

prawdopodobieństwo 1% ;) wszystko będzie ok
zmartwiona7123h

PostWysłany: Pon Gru 08, 2008 6:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochane dziewczynki mam taki problem. Kochałam się z facetem w 21 dniu cyklu(we wszyskich internetowych kalkulatorach wychodziło, że to jest 2-3 dzień dni niepłodnych) i doszło do wytrysku. On jest przekonany, że zdążył wyjść. po 3-4 godzinach zażyłam escapelle. dodam, że cykle zawsze miałam regularne, no może z małym 3-4dniowym odchyleniem. Teraz mija 36 godzin już po zażyciu tabletki i mam małe mdłości i słabe bóle brzucha. Powiedzcie mi proszę czy jest duże prawdopodobieństwo, że jestm w ciąży?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Gru 08, 2008 11:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak jak wyzej 1%
Niebieskooka

PostWysłany: Pon Gru 08, 2008 11:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny, proszę o radę, bo mam dość skomplikowany przypadek :/

ogólnie zabezpieczam się tabsami, ale mogłam zwymiotować 7 tabletkę z opakowania i nie wzięłam kolejnej. Potem w tygodniu miałam lekką biegunkę, ale zazwyczaj rano (a tabsy biorę o 22, więc chyba się wchłonęły do tego czasu). Następne tabletki brałam już regularnie.
8 dnia po tym zdarzeniu (sobota) kochałam się z chłopakiem "do końca" bez dodatkowych zabezpieczeń.

Ale w niedzielę zauważyłam u siebie śluz płodny [przezroczysty, płynny] i spanikowałam Sad (dziś już jest niepłodny)
Zażyłam ESCAPELLE dopiero w 45 godzinie (nie mogłam nigdzie dostać recepty, więc w końcu musiałam "dać w łapę" prywatnemu ginekologowi Sad

Nie wiem nawet, czy kochałam się z chłopakiem w dni płodne, czy niepłodne, bo brałam 2 opakowania tabsów pod rząd i był to 42 dzień cyklu (normalnie są nieregularne, ale średnio 27-29 dni).

Zacząć panikować?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Gru 09, 2008 2:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tu powodów do paniki nie widzę..
Niebieskooka

PostWysłany: Wto Gru 09, 2008 9:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

boję się, że może jakias jeszcze tabletka w tygodniu mogła się nieprawidłowo wchłonać przez moje problemy żołądkowe :/
Powrót do góry
Anika_MK

PostWysłany: Czw Gru 11, 2008 8:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mamusia1981 napisał:
witam.. mam ten sam problem. prosze o odpowiedz . 2 dni po miesiąccze mieliśmy mały wypadek. pękła nam prezerwatywa. zażyłam tabletkę 16 gpdz po. mineły 2 dni . dzisiaj mam dziwne uczucue jak przed okresem. nie wiem co mam robić, jakie jest prawdopodobienśtwo zajścia w ciąze po 16 godz. mam regularne miesiączki prosze o odpowiedz
dzięki Sad

Hwj powiem Wam jak to wygląda z mojej strony po pewnym juz czasie . PO konsultacji z moim lekarzem moim - prowadzącym mnie- lekarz mnie zbadał, zrobił USG i stwierdził że nie potrzebnie brałam ta tabletkę 3/4 dnia cyklu.
PTez miałam takie stany jak przed okresem- i w rezultacie tabletka spowodowała u mnie drugie krwawienie. Zbadał wszystko i stwierdził że porządnien sobie wyczyściłam emdometrium i teraz cykl może mi się nieco opóźnić--- przez te hormony. Pęcherzyki są i tak za małe, zalecił kontrolę za 2 tygodnie od wizyty. MImo to po badaniu i tak obuiecał że TYM RAZEM CIĄZY NIE BĘZIE i mamsie nie denerwować . DLa mnie to było najlepsze uspokojenie , bo to znany lekarz i ma b. duzy autorytet.
PO 2 tyodniach na kontroli powiedział, że pęcherzyki niedługo będa pękały i określa że jestem w połowie cyklu - biorąc pod uwagę badanie USG.
A miesiączka może się opóźnić - przesunąć- bo to wynika z liczenia.
Tak więc : w ciąży nie jestem, miesiączka mam być za około 2 tygodnie - co by było logiczne patrząc na wielkość pęcherzyków.
TAk więc dziewczęta! Głowa do góry na prawdęSmile BUziaki i szczególne podziękowanie dla EMILKI.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 36 z 41