Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yasmin
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 2:27 pm Temat postu: |
|
|
chciałam usunąć post ten ale nie mogę
Ostatnio zmieniony przez Yasmin dnia Sro Gru 03, 2008 1:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
shinjii
|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 8:46 pm Temat postu: |
|
|
ratatam napisał: | shinjii zróbcie test, po takim czasie powinien być wiarygodny, a najlepiej gdyby Twoja dziewczyna poszła do lekarza, po tabletce dobrze jest się upewnić ze wszystko ok, |
Już jest wszystko ok kupiłem test Quixx i przed chwilą go zrobiła i jest wynik negatywny ))) jupi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mamusia1981
|
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 1:21 pm Temat postu: |
|
|
witam.. mam ten sam problem. prosze o odpowiedz . 2 dni po miesiąccze mieliśmy mały wypadek. pękła nam prezerwatywa. zażyłam tabletkę 16 gpdz po. mineły 2 dni . dzisiaj mam dziwne uczucue jak przed okresem. nie wiem co mam robić, jakie jest prawdopodobienśtwo zajścia w ciąze po 16 godz. mam regularne miesiączki prosze o odpowiedz
dzięki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 2:47 pm Temat postu: |
|
|
prawdopodobieństwo 1% ;) wszystko będzie ok _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zmartwiona7123h
|
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 6:35 pm Temat postu: |
|
|
Kochane dziewczynki mam taki problem. Kochałam się z facetem w 21 dniu cyklu(we wszyskich internetowych kalkulatorach wychodziło, że to jest 2-3 dzień dni niepłodnych) i doszło do wytrysku. On jest przekonany, że zdążył wyjść. po 3-4 godzinach zażyłam escapelle. dodam, że cykle zawsze miałam regularne, no może z małym 3-4dniowym odchyleniem. Teraz mija 36 godzin już po zażyciu tabletki i mam małe mdłości i słabe bóle brzucha. Powiedzcie mi proszę czy jest duże prawdopodobieństwo, że jestm w ciąży? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 11:30 pm Temat postu: |
|
|
tak jak wyzej 1% _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Niebieskooka
|
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 11:35 pm Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny, proszę o radę, bo mam dość skomplikowany przypadek :/
ogólnie zabezpieczam się tabsami, ale mogłam zwymiotować 7 tabletkę z opakowania i nie wzięłam kolejnej. Potem w tygodniu miałam lekką biegunkę, ale zazwyczaj rano (a tabsy biorę o 22, więc chyba się wchłonęły do tego czasu). Następne tabletki brałam już regularnie.
8 dnia po tym zdarzeniu (sobota) kochałam się z chłopakiem "do końca" bez dodatkowych zabezpieczeń.
Ale w niedzielę zauważyłam u siebie śluz płodny [przezroczysty, płynny] i spanikowałam (dziś już jest niepłodny)
Zażyłam ESCAPELLE dopiero w 45 godzinie (nie mogłam nigdzie dostać recepty, więc w końcu musiałam "dać w łapę" prywatnemu ginekologowi
Nie wiem nawet, czy kochałam się z chłopakiem w dni płodne, czy niepłodne, bo brałam 2 opakowania tabsów pod rząd i był to 42 dzień cyklu (normalnie są nieregularne, ale średnio 27-29 dni).
Zacząć panikować? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Gru 09, 2008 2:13 am Temat postu: |
|
|
ja tu powodów do paniki nie widzę.. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Niebieskooka
|
Wysłany: Wto Gru 09, 2008 9:00 am Temat postu: |
|
|
boję się, że może jakias jeszcze tabletka w tygodniu mogła się nieprawidłowo wchłonać przez moje problemy żołądkowe :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anika_MK
|
Wysłany: Czw Gru 11, 2008 8:53 am Temat postu: |
|
|
mamusia1981 napisał: | witam.. mam ten sam problem. prosze o odpowiedz . 2 dni po miesiąccze mieliśmy mały wypadek. pękła nam prezerwatywa. zażyłam tabletkę 16 gpdz po. mineły 2 dni . dzisiaj mam dziwne uczucue jak przed okresem. nie wiem co mam robić, jakie jest prawdopodobienśtwo zajścia w ciąze po 16 godz. mam regularne miesiączki prosze o odpowiedz
dzięki |
Hwj powiem Wam jak to wygląda z mojej strony po pewnym juz czasie . PO konsultacji z moim lekarzem moim - prowadzącym mnie- lekarz mnie zbadał, zrobił USG i stwierdził że nie potrzebnie brałam ta tabletkę 3/4 dnia cyklu.
PTez miałam takie stany jak przed okresem- i w rezultacie tabletka spowodowała u mnie drugie krwawienie. Zbadał wszystko i stwierdził że porządnien sobie wyczyściłam emdometrium i teraz cykl może mi się nieco opóźnić--- przez te hormony. Pęcherzyki są i tak za małe, zalecił kontrolę za 2 tygodnie od wizyty. MImo to po badaniu i tak obuiecał że TYM RAZEM CIĄZY NIE BĘZIE i mamsie nie denerwować . DLa mnie to było najlepsze uspokojenie , bo to znany lekarz i ma b. duzy autorytet.
PO 2 tyodniach na kontroli powiedział, że pęcherzyki niedługo będa pękały i określa że jestem w połowie cyklu - biorąc pod uwagę badanie USG.
A miesiączka może się opóźnić - przesunąć- bo to wynika z liczenia.
Tak więc : w ciąży nie jestem, miesiączka mam być za około 2 tygodnie - co by było logiczne patrząc na wielkość pęcherzyków.
TAk więc dziewczęta! Głowa do góry na prawdę BUziaki i szczególne podziękowanie dla EMILKI. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|