Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sro Lip 02, 2008 1:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o bardzo dobra rada Smile
tylko ze ja juz tych tabletek nie potzrbowalabym Smile hihi ale innym sie na pewno przyda Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Misioduszek

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lip 05, 2008 10:09 pm    Temat postu: Escapelle Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej mój problem polega na tym, że kochałam sie z chłopakiem w 13 dniu cyklu a więc były to dni płodne.Niestety pękła nam prezerwatywa jednak mój partner nie miał wytrysku. Pewnie bym sie tym nie przejmowała gdyby nie to, ze podobno w płynie wydzielanym na długo przed wytryskiem mogą znajdować się plemniki. Dlatego tez w 21h po stosunku zażyłam escapelle. Chciałabym wiedzieć czy jest duże ryzyko że tabletka nie zadziała tym bardziej że był to dzień płodny. Moje 2 pytanie jest następujące : mam nieregularne miesiączki dlatego biorę Luteinę tabletki wywołujące okres, czy po zażyciu escapelle moge normalnie stosować luteinę czy jest to raczej nie wskazane???

-----edited by emilka-----
temat przyłączyłam do dotyczącego escapelle
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Nie Lip 06, 2008 9:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po pierwsze nikt nie da Ci 100% pewnosci ze tabsa zadziala. Wzielas tabletke w pierwszej dobie od wpadki wiec powinno byc ok Smile Tabsa dziala tak samo przed owulacja jak i w trakcie. To samo jest z dniami plodnymi.musisz czekac cierpliwie na okres. Mowisz ze jest on nieregularny wiec w sumie nie wiadomo kiedy wpadnie po escapelle. Grunt to sie nie stresowac bo co to da? i tak juz nie cofniesz czasu, niestety..

co do luteiny to nie wiem jak to jest. Poczekaj na wypowiedz innej osoby, pozdrawiam
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Lip 06, 2008 11:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bierz dalej luteinę. co prawda ją się przyjmuje w konkretnych dniach cyklu a escapelle na pewno wszystko rozregulowała, ale jeżeli nie weźmiesz to nie wiadomo czy naturalny okres się w ogóle pojawi, więc chyba lepiej jak będziesz kontynuować stosowanie... czemu się nie zapytałaś lekarza jak poszłaś po receptę na escapelle?
jhonny

PostWysłany: Nie Lip 06, 2008 2:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej, uprawialiśmy z kolezanką peeling w pewnym momencie nastapil wytrysk. W tym czasie robilem kolezance palcowkę, ale nie jestem pewnien czy wcześniej nie dotknąlem swojego czlonka. Dla ostrożności po 38h kolezanka wziela escapelle. bylo to kolo godziny 14 a wieczorem okolo 21 nastapiło plamienie a nastepny dzień i noc straciła na wymioty.
Czy jest to normlane?
Powrót do góry
malaczarna

PostWysłany: Pon Lip 07, 2008 11:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm mam takie pytanie, 29 w niedziele dostalam okres... w niedziele nastepna 6tego kochalam sie z chlopakiem.. wypadaja dni niepłodne.. czy powinnam sie martwic i zazyc escapelle? nie jestem pewna czy doszlo do wytrysku we mnie.. tzn wytrysk byl na mnie, ale nie wiem czy w chwili wyjecia jakas kropelka nie byla we mnie.. hmm prosze o odp Wink
Powrót do góry
bastaperme

PostWysłany: Pon Lip 07, 2008 2:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja się dołączę z moimi paranoidalnymi lękami. Otóż w 10,11 dzieniu cyklu miałam stosunki bez zabezpieczenia, ale też bez wytrysku w środku ( tzn. zabezpieczenie było =prezerwatywa, ale z powodów problemów o skomplikowanej i poważnej naturze płci męskiej, zabezpieczenie to nie zostało ostatecznie wystarczająco użyte, czego bardzo żałuje). I te "zabawy" niemal niewinne (jeśli tu wogóle można mówić o niewinności), stały się w końcu groźne, więc zdecydowałam zażyć escapelle. Ale od 1 stosunku mineło 60 godz, od tego najgroźniejszego 36. Od czasu penetracji do orgazmu poza mna w przypadku pierwszych mijało naprawdę wiele minut więc wydaje się, że nie powinno być to bardzo niebezpieczne ( mam na myśli kropelkowanie) ale ostatnia była rzeczywiście niebezpieczna. Ginekolog powiedział, że nie mam się czym martwić, ja jednak, jak wszystkie, które tu piszemy jestem przerażona. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło...Czy rzeczywiście mam powody aby się obawiać? Jak myślicie? [/list]
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Pon Lip 07, 2008 3:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jhonny normalne. Takie skutki ktore wywoluje tabletka eescapelle sa przeciez opisane w ulotce. Czekajcie na normalny okres.

malaczarna hm to byl 6-7 dzien na pograniczu. Rozniej est z tymi dniami..powiem Ci ze ja kochalam sie 4 dnia do konca i nie wzielam tabletki po bo gina powiedziala mi pozniej jak bylam ze przy regularnych cyklach to jest dzien nieplodny. Ale sa na tym forum i pary ktore kochaly sie 5,6 tego dnia i wszystko bylo ok. Zalezy od tego jak dlugie masz cykle i czy regularne. Ale moim zdaniem jesli nie bylo wytrysku w Tobie to szanse na ciaze sa prawie zadne i ja bym nie brala escapelle Smile

bastaperme jak dla mnie o% mozliwosci zajscia w ciaze Smile nie ma czego sie obawiac.
Powrót do góry
malaczarna

PostWysłany: Pon Lip 07, 2008 7:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam regularne cykle.. 28 dni zwykle.. bylam po okresie, okres trwal chyba z 5,6 dni.... jakis 2 dzien po okresie to bylo.. dni nieplodne sprawdzalam na kalkulatorq internetowym;P nie wiem czy to dobre obliczanie.. ale na inne jakos nie ma czasu.. Wink czyli mam nadzieje ze wszystko jest oki;)

a tak wogole to prezerwatywy sa beznadziejne Wink najdrozsze pękają a te tanie jakos wytrzymuja;d

-------

bastaperme, jak dla mnie tez nie masz sie o co obawiac Wink

------edited by emilka-------
staraj się korzystać z opcji "zmień" jeśli chcesz coś dodać
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Lip 07, 2008 8:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

malaczarna, jeżeli masz regularne cykle to ok, ale nie polegaj tylko na kalendarzyku internetowym. moja znajoma myślała, że ma regularne 28miodniowe i teraz jest w ciaży po stosunku z 6dc. nie mówię tego, żeby nastraszyć tylko uzmysłowić, że organizm kobiety to nie szwajcarski zegarek i żeby określić jako tako wiarygodnie płodność należy obserwować sluz i mierzyć tempkę
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 6 z 41