Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
k magda

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lip 09, 2008 9:17 pm    Temat postu: Moje doświadczenia z escapelle Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chciałabym opisać - na szczęście już jest po sprawie - moje doświadczenia z escapelle.
Pisałam tuż po zażyciu tej tabletki, ponieważ strasznie bałam się konsekwencji - przypomnę wzięła escapelle ok. 36 godziny po współżyciu, które miało miejsce w samym środku cyklu, czyli w okolicach owulacji. Ponieważ naczytałam się – ulotkę przeczytałam chyba z 5 razy – że escapelle w momencie zagnieżdżenia się zapłodnionego jajeczka – sprzyja ciąży (potem doczytałam, że zagnieżdżenie odbywa się chyba w ciągu 7 dni… ale mogłam coś przekręcić, w każdym razie nie od razu). A jeszcze temat ciąży pozamacicznej mnie przerażał, do której mogę mieć tendencje.
Bałam się przeokrutnie.
Moje objawy po zażyciu tabletki: ból podbrzusza w okolicach prawej strony, nagły skok temperatury (mierzony rano jeszcze w łóżku), do ok. 38 st., i było mi niedobrze przez parę dni (intensywny zapach powodował straszne mdłości) potem przez jakieś 2 tygodnie, a nawet może dłużej, temperatura ok. 37,3-37,5 st. (normalnie mam 36,5-36,6), obolałe piersi, przetłuszczające się włosy.
Czyli raczej objawy ciążowe, ale teraz wiem, że to po prostu zbyt dużo i jednorazowy strzał tego hormonu spowodowały te objawy.
Acha i nie miałam spóźnionego o 7 dni okresu w najbliższym cyklu, zjawił się zgodnie z planem.

W ciąży nie jestem!!! I nie byłam. (to już 3 okres i dodatkowo wizyta u lekarza). Aż do 3 cyklu po zażyciu tabletki bolała mnie prawa strona, jakby jajnik, ale okazało się że nic mi nie jest.

Chciałam opisać moje objawy, ponieważ nie znalazłam moich objawów na ulotce.

-------edited by emilka------
podłączyłam do specjalnego o escapelle
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Santiago

PostWysłany: Sob Lip 12, 2008 10:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie. Mam takie pytanie. Wczoraj(piątek.11lipiec) ok godziny 22:00 kochaliśmy się z dziewczyną, pękła prezerwatywa. Był to 14 dzień cyklu, jakoś tak, czyli dni płodne. Kobieta ma okres regularny. Poszliśmy do lekarza dzisiaj, tabletka była wzięta około 14:00. Do tej pory nic nie czuje, nie było żadnych skutków ubocznych, niby dobrze, ale czy na pewno?

Następny okres jak wiadomo powinien być koło 28 lipca, ale czy możliwe są wcześniejsze krwawienia? I czy to będzie okres, czy po prostu coś po tabletce? Chodzi o to, że lekarz przepisał też tabletki antykoncepcyjne i kazał rozpocząć branie od pierwszego dnia cyklu. No i tutaj jest to pytanie, czy pierwsze krwawienie po tabletce to już okres i można zacząć brać tabletki, czy oczekiwać prawidłowego okresu w prawidłowym terminie.

Pozdrawiam, Santiago.
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Nie Lip 13, 2008 11:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To dobrze ze Twoja dziewczyna nie ma skutkow- tylko sie cieszyc Smile wszystko bedzie ok. Mozliwe sa wczesniejsze plamienia a krwawienia. Moga wystapiac po kilku dniach od wziecia tabsy ale nie musza. I to nie bedzie napewno okres tylko plamienia zwiazane z escapelle. Pozdrawiam
Powrót do góry
Santiago

PostWysłany: Nie Lip 13, 2008 3:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za szybką odpowiedźSmile A normalny okres możliwy jest w dobrym terminie, czy pewnie coś sie poprzestawia? Po prostu partnerka przeczytała w internecie że możliwe jest że okres w ogóle sie nie pojawi, moze tak być?Smile Wtedy chyba stres nas zeżre do reszty ... Smile

Pozdrawiam.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Lip 13, 2008 4:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Santiago napisał:
okres w ogóle sie nie pojawi, moze tak być?

tak być nie może. ale jest duze prawdopodobieństwo, że się opóźni... z tabletkami bym poczekała do właściwego okresu. chyba, ze zacznie brać wcześniej, ale wtedy skuteczność całego pierwszego opakowania nie będzie pełna
Santiago

PostWysłany: Nie Lip 13, 2008 4:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No dziękuje dziękuje. Mówiła, ze będzie wiedziała czy to normalny okres czy tylko jakieś plamienia. Jeśli żadne nie pojawią sie do normalnego okresu, a mniejwiecej koło 28-30 dostanie krwawienia, znaczy ze chyba okres prawidłowy i będzie mogła zażywać normalne tabletki...
Powrót do góry
misia999

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 6:41 pm    Temat postu: Strasznie sie boje Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc mam straszny problem...uprawialam sex z chlopakiem bez zabezpieczeń nie trwalo to zbyt dlugo...bylam dziewica wiec po zerwaniu blonki poczulam bol i przestalismy moj chlopak nie mial wytrysku jednak balam sie troche i zazylam tabletke escapelle ok 58 h po stosunku strasznie sie boje...czy moze dojsc do ciązy ?? prosze o szybko odpowiedz

-----edited by emilka----
przyłączyła do tematu, dotyczącego escapelle
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 9:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma możliwości żebyś była w ciążySmile Nawet nie potrzebnie brałaś tabletki. na przyszłość zastanów się zanim je weźmiesz
misia999

PostWysłany: Wto Lip 15, 2008 9:32 am    Temat postu: :( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale nadal mam jakies obawy...czytalam o tym kropelkowaniu i sie strasznie przestraszylam i nadal spac nie moge Sad
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Wto Lip 15, 2008 11:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przez kropelkowanie niezachodzi sie w ciaze. Poczytaj sobie na naszym forum. Musi byc wytrysk w srodku i owulacja by byla mowa o ciazy. Wzielas tabse jak pisze KInia i tak niepotrzebnie - teraz czekaj na okres cierpliwie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 7 z 41