Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kinia_18
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lip 17, 2008 5:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niema szans na ciążę... I bez stresu bo za miesiąc dostaniesz okres.
soniafiga

PostWysłany: Wto Lip 22, 2008 2:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Proszę Was dziewczyny o odpowiedź w mojej sytuacji.
Cykle nieregularne co 24-28dni. Stosunek w 11dniu cyklu. Dwukrotnie, a więc nie mam pewności, czy nie było jakichś pozostałości spermy po poprzednim. Escapelle zażyta po 51godz.
Nerwy nie pozwalają mi logicznie myśleć. Jeszcze tak bardzo nie byłam przerazona.Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lip 22, 2008 9:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no szanse są ale zażyłaś escapelle więc powinno być oka, tylko może sie okres przesunąć.
soniafiga

PostWysłany: Sro Lip 23, 2008 9:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurcze, jeszcze nigdy czas tak wolno nie płynął Sad
Powrót do góry
ana_

PostWysłany: Pią Lip 25, 2008 9:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

soniafiga napisał:
Kurcze, jeszcze nigdy czas tak wolno nie płynął Sad

Nic się nie martw. Nie będziesz w ciąży- tabletka jest skuteczna !! Smile
Nie stresuj się tylko zacznij normalnie funkcjonować, nie myśl o tym.
Ja również czekałam cały miesiąc na okres... na początku był paralizujący strach.. a potem, jak zajęłam się pracą minęło szybciutko.
Nim się obejrzysz dostaniesz ! Głowa do góry.

lukrecja napisał:
Hey. Podczas stosunku z moim chłopakiem niestety pękła nam prezerwatywa.
Naszczęście szybko sie zorientowalismy i poszlismy do lekarza który wypisal mi Escapelle. Wzięłam ją po 2,5 gopdzinach od stosunku (tak do 3 godzin maxymalnie).
Był to 5 dzień cyklu. miałam jeszcze wtedy koniec okresu. były to raczej dni niepłodne. czy jest duza szansa ze bede w ciązy? pomóżcie bo strasznie sie boję.

--------edited by emilka---------
jest temat przyklejony do obaw i doświadczeń związanych z escapelle. przyłączyłam

Lukrecja miałam tak jak ty w 5 dniu cyklu niebezpieczny stosunek. Wzięłam escapelle po ok 20 h i było ok. Ty wzięłaś do 3 godzin. Na 100% nie będziesz w ciąży. Nie ma takiej opcji:)

Chciałam coś jeszcez napisać o samych skutkach wzięcia tej tabletki
Escapelle na wszystkie z nas widzę działa troszke inaczej, więc się nie zdziw, jak rozreguluje Ci całkowicie cykl. Każdy organizm reaguje po swojemu.

4 dni jakoś chyba po zażyciu dostałam krwawienie poescapellowe, potem po 3 tyg, 5 dni przed terminem dostałam okres .. który trwał niecałe nawet 2 dni. Był strasznie słaby.
później po 24 dniach dostałam znowu okres - tym razem normalny - i teraz jest w porządku. Smile

Ostatnio zmieniony przez ana_ dnia Pią Lip 25, 2008 9:59 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
soniafiga

PostWysłany: Pią Lip 25, 2008 11:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do chwili obecnej nie stosowałam żadnych zabezpieczeń.Było to bardzo stresujące, aż doszło do wyjątkowego zagrożenia i pozostał jedynie ratunek w postaci escapelle. Zdecydowałam, że skorzystam z tabletek antykoncepcyjnych,jako sposobu zabezpieczenia, ale muszę poczekac na miesiączkę, aby rozpocząc ich stosowanie. Proszę o wyjaśnienie,czy w chwili obecnej, w sytuacji, gdy po zażyciu escapelle na 6-7 dzień było "sucho", bez śluzu można ten czas traktowac jako niepłodny?
Powrót do góry
nelka2

PostWysłany: Sob Lip 26, 2008 11:21 am    Temat postu: pomocy:/ Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich , mam maly problem. W tamtym miesiacy zazylam tabletke escapelle 2 dni przed okresem. Okres dostalam normalnie wiec stwierdzilam, ze nie potrzebnie ja bralam:/ . Teraz spoznia mi sie okres , czy to wina tej tabletki? bo slyszalam ze ona moze pogmatwac okres....:/ pomozcie , z gory dzieki .

-----edited by emilka-----
przeniosłam temat do podwieszonego dotyczącego escapelle
Powrót do góry
lilia 33

PostWysłany: Nie Lip 27, 2008 6:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja także miłam przygodę z facetem.Nam również pękła prezerwatywa.To była sobota i żaden lekarz nie chciał mnie przyjąć nawet pogotowie odmówiło.Poszłam więc w poniedziałek do ginia a ten przepisał mi właśnie escapelle.Zażyłam go 44h po stosunku.Dodam tylko że 3 miesiące wczesniej urodziłam córeczke i od tamtej pory nie miałam okresu a na 2 dzieciątko jeszcze za wcześnie. Okres pojawił mi się ok. 4 dnia po zażyciu tabletki.pozdrawiam
Powrót do góry
soniafiga

PostWysłany: Sro Lip 30, 2008 12:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam kolejne pytania, ponieważ jestem zupełnie zdezorientowana. Na 11 dzień po zażyciu escapelle pojawia się (tak myślę, że to) miesiączka. Objawy bólowe są identyczne, jakie zwykle zwiastowały zbliżający się okres. Jest to także czas kiedy powinnam dostac terminowo miesiączkę(ok.24-25dc) Zażyłam 1 tabl.Yasmin, a teraz mam wątpliwości, czy postapiłam słusznie. Ta miesiączka jest nieco inna. Śluzowata krew, ale zdecydowanie mniej obfitsza niż zwykle. Powiedziałabym raczej, że to bardziej krwawienie niż plamienie po zażyciu escapelle. (Zresztą chyba to juz nawet późno na taką reakcję). Dodam tylko, że po zażyciu escapelle nie miałam żadnych innych objawów oprócz senności przez jakieś 2 dni. Proszę o jakieś uwagi w oparciu o własne doświadczenia, bo nie mam pojęcia, czy dobrze robię, że zaczęłam dawkowac Yasmin!!
Powrót do góry
FIXXER

PostWysłany: Sro Lip 30, 2008 2:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WITAM WSZYSTKICH..... juz pisalem na tym forum wczesniej (kilka stron do tylu).... wiec tak moja dziewczyna dostala okresu jakos 5 albo 6 dni po terminie "Chodzi oczywiscie o termin okresu". i trwal on okolo 6 dni. jestesmy juz 6 tyg po tym nieszczesliwym stosunku i jak wiadomo 6 tyg po wzieciu tabsy... i moje pytanie jest takie... jak dlugo moga trwac skutki uboczne po tej tabsie..?? moja dziewczyna skarzy sie na bole podbrzusza z prawej strony a czasami calego podbrzusza nie czeste raz na dzien a czasami pare dni wogole nic sie nie dzieje nawet i dluzej niz pare dni. bole brzucha w okolicach pepka a doklanie to nie bole tylko kucie wystepuje w okolicach pepka. wiem ze kazda dziewczyna moze inaczej reagowac na taka dawke hormonow. ale pytam was bo moze ktoras z was miala cos podobnego albo slyszala od kogos cos takego... WIELKIE DZIEKI ZA ODP.... POZDRAWIAM TRZYMAJCIE SIE CIEPLUTKO...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 9 z 41