Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
posti

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lut 18, 2008 3:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gratuluje calineczka23!!!! Cos czuje, ze niedlugo i mnie to spotka...licze tylko dni do okresu Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pinezka
Gość

PostWysłany: Pon Lut 18, 2008 3:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

holding on 3 mam kciuki by okres sie zjawil Exclamation Smile glowa do gory. wazne ze wzielas tabse.

calineczka gratuluje ;]
Powrót do góry
.....

PostWysłany: Pon Lut 18, 2008 7:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Mam takie pytanie..
Ile czasu potrzeba, aby ''escapelle'' się wchłonęło?
czy można tą tabletke wydalic poprzez kał po 4 godzinach od jej zażycia?
bardzo prosze o odpowiedź
Powrót do góry
posti

PostWysłany: Pon Lut 18, 2008 9:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sadze,ze po 4 godzinach lek na pewno zdazyla sie wchlonac i ze nie masz sie czym martwic...bo postinor duo wchlania sie juz w przewodzie pokarmowym... a escapelle to przecierz ten sam lek.Choc w ulotce nie ma informacji odnosnie czasu potrzebnego do wchloniecia calkowitego..chyba ze cos przeoczylam... Wink Poza tym 4 godziny to za krotko,aby cokolwiek polknietego po tym czasie znalazlo sie w jelicie grubym Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Lut 18, 2008 10:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

calineczka23 napisał:
A ja mimo ze zazylam escapelle, jestem w 6 tygodniu ciazy

no własnie. nigdy nie było powiedziane ze na 100% tabletka zadziała. Spoko rowniez gratki Smile
ps- w ktorej godzinie przyjełas tabsa? bo znam przypadek ze i w 16h było za pozno Smile

Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Lut 19, 2008 1:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

calineczka, ale z tego co pamiętam to Ty zażyłaś w 60h po stosunku "do końca" w samym środku cyklu. no w trzeciej dobie to escapelle ma 84%.

ale skoro się cieszysz, to życzę zdrowia i gratuluję Wink
calineczka23

PostWysłany: Wto Lut 19, 2008 10:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak 60 h po, akurat na mnie padlo ze zmiescilam sie w tych pozostalych 16 % Smile Rodzice moi i mojego chlopaka sa zachwyceni i o niczym innym nie rozmawiaja. Sa przeszczesliwi i juz kloca sie o to w ktore weekendy dziecko bedzie u nich Smile

Trzymam kciuki za wszystkie z Was, ktore jeszcze nie chca byc w ciazy, zeby Wam sie udalo. Ciaza to piekny stan tylko te poranne mdlosci sa okropne Smile

Serdecznie pozdrawiam
Powrót do góry
posti

PostWysłany: Wto Lut 19, 2008 11:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jesli robilam testy w 6 i kolejno w 8 dniu od stosunku...to jak sadzicie dziewczyny, czy wyniki byly wiarygodne Question (oba byly negatywne) Bo z tego co tu piszecie Wink to wychodzi,ze najlepiej jest robic test min 12 dni od stosunku, wiec poprzednie testy poprostu mam zignorowac i nie sugerowac sie ich wynikami Question
Powrót do góry
.....

PostWysłany: Wto Lut 19, 2008 2:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

posti
dziękuje za odpowiedź
pocieszyłaś mnie tym co napisałaś Wink
czyli nie musze się martwić, że mogłam ją wydalić..
pozatym czytałam że można tą tabletke wydalic tylko poprzez zwymiotowanie, albo biegunke...

mam jeszcze jedno takie pytanie..
okres w styczniu miałam 13
w lutym 9 a 17 lutego kochałam sie z chłopakiem..
nasza metoda antykoncepcyjna niestety zawiodła, dlatego wzięłam tabletke w poniedziałek..
czy dzień w którym uprawiałam z nim sex był dniem płodnym takim w którym moźna zajśc w ciąże? bo martwie się, że escapelle nie zadziała, bo wzięłam ją w 30 godzine po stosunku Sad
Powrót do góry
posti

PostWysłany: Wto Lut 19, 2008 2:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak na moje to byla koncowka dni nieplodnych,wiec nie masz sie o co martwic, tymbardziej ze wzielas tabletke...dla pewnosci zrob test Wink jesli tak bardzo Cie to dreczy. Tylko pamietaj,zeby zrobic go min 12 dni po stosunku...bo ja robilam wczesniej Laughing i bede musiala je powtorzyc
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 30 z 42