Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
posti
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 3:42 pm Temat postu: |
|
|
Gratuluje calineczka23!!!! Cos czuje, ze niedlugo i mnie to spotka...licze tylko dni do okresu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 3:53 pm Temat postu: |
|
|
holding on 3 mam kciuki by okres sie zjawil glowa do gory. wazne ze wzielas tabse.
calineczka gratuluje ;] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
.....
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 7:53 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Mam takie pytanie..
Ile czasu potrzeba, aby ''escapelle'' się wchłonęło?
czy można tą tabletke wydalic poprzez kał po 4 godzinach od jej zażycia?
bardzo prosze o odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
posti
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 9:18 pm Temat postu: |
|
|
Sadze,ze po 4 godzinach lek na pewno zdazyla sie wchlonac i ze nie masz sie czym martwic...bo postinor duo wchlania sie juz w przewodzie pokarmowym... a escapelle to przecierz ten sam lek.Choc w ulotce nie ma informacji odnosnie czasu potrzebnego do wchloniecia calkowitego..chyba ze cos przeoczylam... Poza tym 4 godziny to za krotko,aby cokolwiek polknietego po tym czasie znalazlo sie w jelicie grubym |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 10:42 pm Temat postu: |
|
|
calineczka23 napisał: | A ja mimo ze zazylam escapelle, jestem w 6 tygodniu ciazy |
no własnie. nigdy nie było powiedziane ze na 100% tabletka zadziała. Spoko rowniez gratki
ps- w ktorej godzinie przyjełas tabsa? bo znam przypadek ze i w 16h było za pozno _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 1:16 am Temat postu: |
|
|
calineczka, ale z tego co pamiętam to Ty zażyłaś w 60h po stosunku "do końca" w samym środku cyklu. no w trzeciej dobie to escapelle ma 84%.
ale skoro się cieszysz, to życzę zdrowia i gratuluję _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
calineczka23
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 10:04 am Temat postu: |
|
|
Tak 60 h po, akurat na mnie padlo ze zmiescilam sie w tych pozostalych 16 % Rodzice moi i mojego chlopaka sa zachwyceni i o niczym innym nie rozmawiaja. Sa przeszczesliwi i juz kloca sie o to w ktore weekendy dziecko bedzie u nich
Trzymam kciuki za wszystkie z Was, ktore jeszcze nie chca byc w ciazy, zeby Wam sie udalo. Ciaza to piekny stan tylko te poranne mdlosci sa okropne
Serdecznie pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
posti
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 11:11 am Temat postu: |
|
|
A jesli robilam testy w 6 i kolejno w 8 dniu od stosunku...to jak sadzicie dziewczyny, czy wyniki byly wiarygodne (oba byly negatywne) Bo z tego co tu piszecie to wychodzi,ze najlepiej jest robic test min 12 dni od stosunku, wiec poprzednie testy poprostu mam zignorowac i nie sugerowac sie ich wynikami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
.....
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 2:13 pm Temat postu: |
|
|
posti
dziękuje za odpowiedź
pocieszyłaś mnie tym co napisałaś
czyli nie musze się martwić, że mogłam ją wydalić..
pozatym czytałam że można tą tabletke wydalic tylko poprzez zwymiotowanie, albo biegunke...
mam jeszcze jedno takie pytanie..
okres w styczniu miałam 13
w lutym 9 a 17 lutego kochałam sie z chłopakiem..
nasza metoda antykoncepcyjna niestety zawiodła, dlatego wzięłam tabletke w poniedziałek..
czy dzień w którym uprawiałam z nim sex był dniem płodnym takim w którym moźna zajśc w ciąże? bo martwie się, że escapelle nie zadziała, bo wzięłam ją w 30 godzine po stosunku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
posti
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 2:34 pm Temat postu: |
|
|
Jak na moje to byla koncowka dni nieplodnych,wiec nie masz sie o co martwic, tymbardziej ze wzielas tabletke...dla pewnosci zrob test jesli tak bardzo Cie to dreczy. Tylko pamietaj,zeby zrobic go min 12 dni po stosunku...bo ja robilam wczesniej i bede musiala je powtorzyc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|