Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Lut 22, 2008 12:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Magdzia87 napisał:
Cykl mam ostatnio zwykle 29 dniowy i z moich obliczeń wynika że ok 28/29 stycznia powinnam dostać okres czyl całe pechowe zdażenie zaszło 8/9 dni przed okresem. Co o tym myślicie czekam na wasze opinie na ten temat Sad ???

jeżeli cykl masz regularny, to były to dni niepłodne Wink moim zdaniem nie ma strachu, zwłaszcza, że jakby co, wzięłaś escapelle i to bardzo szybko.
Magdzia87

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lut 22, 2008 1:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no też mam tak myślę Emilko że to były dni nie płodne ale z tymi naszym okresem różnie bywa od 4 miesiecy mam cykl 29 dniowy choć wcześniej 5 miesięcy temu zdażył mi się 32 dniowy i dlatego mam nadzieję że tym razem tak nie miało być tylko tak jak powinno po 29 dnach. A póki co nie mam żadnych dolegliwośći po escapelle a mineło już 24 godziny od jego zarzyci. Mam nadzieję że zadziałało...Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
bankomat2

PostWysłany: Pią Lut 22, 2008 6:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam dziewczynki:)

i jestem tu znowu.... całkiem nie dawno opisywałam swój przypadek (zawiodła prezerwatywa w 13 dniu cyklu, zażyłam escapelle po 3 godzinach od stosunku) dzisiaj dostałam okresik, prawidłowo tak jak był planowany. Na swoim przypadku mogę powiedzieć, że po escapelle nie miałam żadnych objawów, jakichkolwiek bóli czy wcześniejszych plamień. Wszystko jest tak jak miało być, troszkę się stresowałam, ale miałam nadzieje, że wszystko będzie ok, bo tabletke zażyłam dość szybko, także dziewczynki escapelle działa, zresztą większosć z Was już otym wie, a ta druga połowa niech będzie spokojna, bo wszystko dobrze się skończy. Wiem, że mi sie łatwo pisze, bo mam już to za sobą, ale po to jest ten środek żeby nam pomagał właśnie w takich sytuacjach. Dziewczynki główki do góry- będzie ok, jestem z Wami myślami Razz
Ściskam Was gorąco-buziaki Very Happy
Powrót do góry
holding on

PostWysłany: Sob Lut 23, 2008 12:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki calineczka ja Tobie tym bardziej gratuluje! Smile u mnie sytuacja powoli sie normuje... bedzie dobrze...Zycze Tobie, Twojemu Malenstwu i Facetowi wszystkiego dobrego i oczywiscie jak najmniej problemow SmileSmileSmileSmile i ZDROWIA bo to teraz będzie najwazniejsze! :*
Powrót do góry
.....

PostWysłany: Sob Lut 23, 2008 12:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczyny, to znowu ja.
tak w skrócie przypomne swoją sytuacje:
9 lutego dostałam okres. Miesiąc wcześniej okres miałam 13 stycznia.
17 lutego kochałam się z moim chłopakiem (ok. 9 rano). Nasz środek antykoncepcyjny zawiódł, pękła nam prezerwatywa i w poniedziałek ok. 14 wzięłam escapelle.
Wczoraj 22 lutego koło południa zaczęłam plamić na brązowo, do tego bolał mnie brzuch- wszystko tak jak przy okresie.
Dzisiaj rano gdy się obudziłam nie było to już tylko brązowe plamienie a normalnie krew tak jak przy okresie. Prosze powiedzcie mi czy jest to krwawienie po zażyciu escapelle czy jest możliwość, że to okres?
Powrót do góry
nuna9106

PostWysłany: Sob Lut 23, 2008 1:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moim zdaniem nie masz sie co przejmować. u mnie tydzień po wzięciu escapelle pojawilo sie plamienie najpierw małe a potem takie jakby to był okres tyle,że zamiast krwi właśnie to ''coś'' brązowe ze mnie leciało. i brzuch tez mnie bolał. a 20 lutego czyli w środe dostałam okresu. plamienie znikneło. wszystko jest wporzadku. uważam że u Ciebie tez tak będzie. trzymam kciuki. powodzenia!Smile
Powrót do góry
.....

PostWysłany: Sob Lut 23, 2008 1:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

noo własnie dużo dziewczyn pisze o tym plamieniu brązowym, a u mnie leje się też krew...
hmm.. a jak długo może to trwać ? pare dni .. dłużej, krócej?
bo wątpie, że tak szybko dostałabym okres, skoro miałam 9 lutego...
jak myślicie?
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sob Lut 23, 2008 6:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mysle ze to jest taczej plamienie poescapellowe Smile czekaj cierpliwie na okres
Powrót do góry
.....

PostWysłany: Nie Lut 24, 2008 11:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

.. dziękuje za odpowiedźSmile hmm.. więc skoro to jest plemienie poescapellowe to jak długo może ono trwać?
Powrót do góry
nuna9106

PostWysłany: Nie Lut 24, 2008 11:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

u mnie plamienie trwało ponad tydzień. więc nie masz sie co przejmować. a jeśsli okres bedzie Ci sie spóźniał dłużej niż 7 dni. poprostu pójdz do ginekologa. on napewno Ci pomoże Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 33 z 42