Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ja:)
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 9:28 pm Temat postu: |
|
|
Forest ja mysle równiez ze powinśce pojechac na pogotowie....i tam poprosic lekarza ginekologa... trzymam kciuki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Forest
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 11:20 pm Temat postu: |
|
|
No już byliśmy i nic... Udało nam się załatwić kogoś na jutro, na godzine 8.00. Lepiej, bo nie na 14.00, ale czy nie będzie za późno?
Miną 32 godziny... To bardzo dużo, boję się, że nie pomoże... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jule
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 11:41 pm Temat postu: okres po escapelle |
|
|
mam problem 16 .12.07, miałam wpadke wzięłam escapellle24.12.07 dostałam krwawienia.dzisiaj jest już2 marca a ja nie mam @ dodam że robiłam już dwa testy i wyszły negatywnie proszę o poradę :?:
-----edited by emilka----
przyłączyłam temat w odpowiednie miejsce i skasowałam jeden - nie zakładaj kilku identycznych tematów |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 11:51 pm Temat postu: |
|
|
Forest napisał: | No już byliśmy i nic... Udało nam się załatwić kogoś na jutro, na godzine 8.00. Lepiej, bo nie na 14.00, ale czy nie będzie za późno?
Miną 32 godziny... To bardzo dużo, boję się, że nie pomoże... |
powiem tak: ciesz sie ze wogole Twoja dziewczyna przyjmie tabletke.. nawet w 32 godzinie. To zawsze jest druga a nie trzecia doba np wiec miej nadzieje ze zadziala jak trzeba i nie dojdzie do zaplodnienia. Trzeba tez pamietac ze nie zawsze nawet jak wytrysk jest w srodku to dojdzie do polaczenia plemnika z komroka jajowa to zalezy od bardzo wielu czynnikow. Glowa do gory i rob wszystko zeby jutro juz zazyla escapelle.
Acha i lepiej escapelle niz postinor. Bo escapelle to jedna tabletka i zadziala szybciej pwodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 11:57 pm Temat postu: Re: okres po escapelle |
|
|
jule napisał: | mam problem 16 .12.07, miałam wpadke wzięłam escapellle24.12.07 dostałam krwawienia.dzisiaj jest już2 marca a ja nie mam @ dodam że robiłam już dwa testy i wyszły negatywnie proszę o poradę |
24.12 to pewnie było krwawienie po escapelle. ale powinnaś pojść do ginekologa, bo spóźnienie jest po escapelle dopuszczalne, ale bez przesady. jak już okresu nie ma ponad 2 miesiące, to może lekarz powinien go sztucznie wywołać. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Forest
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 3:56 pm Temat postu: |
|
|
@ Pinezka
Hehe, ja to wszystko wiem, ale przecież nigdy nie wiadomo do czego tam w środku dojdzie.
Wzięła Escapelle o 9.00 czyli 33 godziny po... Ginekolog powiedział, że mamy 97% szans na powodzenie... ciekawe skąd to wie.
Za wypisanie jednej recepty wziął 70zł, ale w tej sytuacji to akurat się nie liczy.
Proponował jej też antykoncepcję hormonalną... Powiedział, że prezerwatywy skutecznie chronią przed chorobami, ale nie przed ciążą. Dziwne... Jak się uważa, to chyba powinno być dobrze? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 7:01 pm Temat postu: |
|
|
miejmy nadzieje ze zadziala
tak, jesli sie uwaza to powinno byc ok. Ale czasem peka bez wzgledu na to czy uwaazamy czy nie.. ale jak i tak uwazam ze lepsze sa gumki (to moje zdanie oczywiscie) .pozdrowki i nie stresujscie sie juz bo to i tak nic nie da. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Forest
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 7:09 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie... Wytłumacz to może mojej dziewczynie?
Ona jest tak zdenerwowana, że ma wątpliwości czy wzięła tabletkę... a na pewno wzięła!
Tak bardzo się boi, a przecież już teraz niczego nie da się zrobić. Zrobiliśmy co mogliśmy, wierzę w to, że będzie dobrze!
Jak ją uspokoić? :/ Ona już wie, że jest w ciąży. ^^ Myśli, że to takie proste...
Edit:
Przed chwilą mi powiedziała, że nawet jak dostanie okres, to nie będzie pewna... bo jakaś tam znajoma dowiedziała się o ciąży dopiero w 3 miesiącu.
Jaka nerwica. :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 7:24 pm Temat postu: |
|
|
to normalne ze tak mysli i sobie wkreca. Tez tak mialam po escapeele. Ale potem po tygoniu o tym zapomnialam i staralm sie czekac cierpliwie na okres. Przyszedl o czasie i jest ok a tez byl wytrysk w srodku w dni plodne i do tego jeszcze okolice owulacji poprostu musi czekac i tyle. Stres nic nie da. Tylko jeszcze bardziej rozreguluje jej sie cykl.. przez stres.
Wazne ze wziela tabletke. Przecieez gdyby jej nie wziela to juz wogole pewnie by sie zalamala co nie dacie rade. Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Forest
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 7:47 pm Temat postu: |
|
|
A powiedzcie mi... jak z papierosami? Bo Ona oczywiście jest nałogowcem... Myślę, że nie może, ale wolę się spytać. Ginekolog nie powiedział, że nie można. :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|