Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ja:)

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Mar 03, 2008 10:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

równiez uwazam nie nie powinna sie tak stresowac. uwiez mi ze stres Wam nie pomoze a tym bardziej Twojej dziewczynie to jeszcze bardziej opózni jej okres i będzie sie jeszcze bardziej martwila. a teraz tylko trzeba czekac bo i tak juz nic nie poradzicie Exclamation zrobiliscie tyle ile sie dalo. Trzymam mocno kciuki. bedzie dobrze Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Mar 03, 2008 10:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Forest napisał:
A powiedzcie mi... jak z papierosami? /

ale że co? jeżeli chodziło o to, czy wpływaja na skuteczność, to nie wpływają. ale ogólnie zbyt zdrowe to nie są Smile
Magdzia87

PostWysłany: Wto Mar 04, 2008 12:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć nedawno opowiadałam o swoim przypadku a mianowicie pękła nam gumka wpadka 20 luty 8 dni przed przewidywanym przeze mnie okresem (chłopak zakończył we mnie) tabletkę escapelle wzięłam po 12 godzinach od stosunku. 28 lutego tak jak przewidywałam dostałam okres. Myślę że powinno być ok ale chciałam się zapytać co o tym myślicie czy jest potrzeba robić test? Bo tak szczerze to nie chcę się sama nakrecać i robić go jeśli to jest raczej nie potrzebne i tak miałam troszkę nerwowy tydzień:/ P.S.
A swoją drogą to chciałam przestrzec wszystkich... nie kochajcie się w te najbardziej płodne dni licząc tylko na gumkę bo ona naprawde może was zawieść a escapelle to nie jest niestety złoty 100%-towy środek. Ja kocham się maksymalnie 8-9dni przed okresem i myślę że to jest troszkę bezpieczniejsze choć czasem to czekanie jest ciężkie jeśli ma się w sobie tak dużo emocji i wielką ochotkę na swojego faceta Very Happy Ale w tych sprawach jestem naprawdę ostrożna bo nie mogła bym sobie teraz pozwolić na dzidziusia:)
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Wto Mar 04, 2008 1:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

magdzia87 8-9 dni przed okresem to sa nieplodne dni wiec tabletka na pewno podzialala Smile ja juz w tych dniach kocham sie z wytryskiem w srodku ale u mnie jest taka sytuacja ze jakby byl dzidzius to bym sie cieszyla Smile ale jak chcesz to mozesz zrobic test... i bardzo poruszyly mnie twoje slowa, widac ze jestes bardzo odpowiedzialna osoba ze czekasz do tych nieplodnych dni ze wspolzyciem, kazdy kto nie chce miec jeszcze dzidziusia powienien robic tak jak ty Smile
Powrót do góry
Magdzia87

PostWysłany: Wto Mar 04, 2008 6:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pituszka wiesz dużo czytałam razem z chłopakiem na tym forum na temat kochania sie bez gumki i postanowiliśmy tez tak czasem się kochać ale 2 dni przed okresem i bez wytrysku we mnie Smile bo chcemy być 100% pewni Smile a mój kochany chłopak jest chyba jeszcze bardziej ostrożny niż ja i bardziej przeżywa jakiekolwiek nie pwene sytuacje Wink a póki co w tym miesiącu tego nie będę próbować bo brałam niedawno escapelle i nie wiem czy okres przyjdzie tak jak powinien ale w kolejnym już tak sie pokochamy (dotychczas tak próbowałam ale dosłownie przez chwilkę 2 minutki a potem zakładał gumkę ale teraz pokochamy sie bez gumki tak normalnie jak zwykle troszkę dłóżej Smile Smile bo mamy straszną ochotkę poczuć siebie tak naturalnie Smile a tabletki w naszym przypadku są raczej zbędne bo kochamy sie 2 max 3 razy w miesiącu ) Ps. Sorki za odbiegnięcie od tematu escapelle
Powrót do góry
eeem

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 11:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chyba zadzialalo:) okres przyszedl jak w zegarku:) pozdrawiam:)
Powrót do góry
głupiomądra

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 2:35 pm    Temat postu: niepewność!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poradzcie mi albo zapewnijcie Smile
3 marca okolo godziny 18 bawilam się z chlopakiem, to nie byl klasyczny stosunek, gdyż polegał on na wkladaniu i wyjmowaniu, ale byla wydzielina z pochwy i kiedy wkladal to byc moze uszczknął mu się jakiś plemnik do środka. Wytrysk miał na zewnątrz, co nie zmniejsza ryzyka. Poszlam na nastepny dzien do ginekologa czyli 4 marca i po 17h od stosunku przyjęłam escapelle. dzis mija dzien od wziecia tabletki a ja ani nie ma krwawienia ani kiedy przyjelam tabletke nie miałam zadnych objawow typu bol brzucha, nudnosci. nie wiem czy ona mi pomoze i co bedzie dalej. jak byc pewnym ze mi nic nie bedzie, ze nie bedzie ciazy...
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 2:40 pm    Temat postu: Re: niepewność!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

głupiomądra napisał:
Wytrysk miał na zewnątrz, co nie zmniejsza ryzyka.

oczywiście, że zmniejsza i to bardzo Wink a escapelle zażyta w pierwszej dobie zwykle też skutkuje bardzo dobrze. a to, że nie masz skutków ubocznych to tylko się cieszyć.

nie napisałaś, w którym dniu cyklu to się stało i jak długie masz cykle i czy są regularne?
głupiomądra

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 3:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bo nie mam pojecia kiedy mam cykle to na pewno bylo przed miesiaczka. ostatnim razem dostałam okres 6 lutego miesiączkownie mam róznie co 28,29,30 dni a czasami więcej, ale jak wyliczlam na kalulatorze to wychodzilo, ze dni był to dni niepłodne, ale nie wiem,nie mam pewnosci co ile dni u mnie jest miesiaczka. denerwuje się trochę, jest jakaś szansa, że escapelle by nie pomogło? no i kiedy mam sie spodziewać krwawienia? no a jak nie bedzie?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 4:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to na 99,9% były dni niepłodne, więc w ogóle prawie że nie było ryzyka nawet bez escapelle. tak mi się wydaje.
escapelle nie ma 100% skuteczności jednak w Twoim przypadku sądzę, że nie miało za bardzo na co pomóc i czemu zapobiec, więc wg. mnie w ciąży nie będziesz Wink czasami escapelle nie skutkuje, ale to w takich wypadkach jak był stosunek w środku cyklu, w najbardziej płodnym okresie i na dodatek z wytryskiem w środku. więc głowa do góry!

a krwawienia to nikt nie wie, kiedy możesz sie spodziewać, ale może Ci się mocno spóźnić. test w Twoim przypadku 12 dni od stosunku powinien być wiarygodny.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 37 z 42