Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bambusik24

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 8:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czes Smile tez wziełam escapelle 3 marca, bo....spanikowałam. Byłam u mojej gin i zapisała mi plastry anty, miałam co donich dużo wątpoliwości ale w końcu przykleiłam. Duzo sie naczytałam na róznych foracg ze sie odklejają itp. ale u mnie sie 3mająSmile ale to jest pierwszy miesieąc z plastrami i kochałam sie z moim kochanym w 12 dniu cyklu.... okropnie spanikowałam, ina drugi dzień byłam juz u mojej gin. zrobiła mi usg i powiedziała ze na 99% nie ma jajeczkowania ale widziała chyba że sie bardzo boje i dała mi tabletke. wziełam po 23 h i żadnych skutków ubocznych nie miałam. A teraz czekam na okres...3makcie kciuki:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 8:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bambusik24 napisał:
zrobiła mi usg i powiedziała ze na 99% nie ma jajeczkowania ale widziała chyba że sie bardzo boje i dała mi tabletke.

i tego wlasnie nie rozumiem.. skoro powiedziala Ci ze nie bylo jajeczkowania w owym dniu to po co szpikowac sie tymi tabsami Sad przeciez to ogromna dawka hormonow dla organizmu i tylko rozregulowuje cykl Rolling Eyes ale ok rozumiem ze sie balas, pozdrawiam
Powrót do góry
głupiomądra

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 8:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czy w miom przypadku mogą być jakieś wątlipowści czy na pewno będzie dobrze? Może escapelle nie zadziałać? Czy jednak niemożliwe jest żeby zawiodła?
Powrót do góry
jula251

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! mam pytanko wzielam tabletke escapelle w poniedzialaek po 38,5 h po mam pytanie kiedy moge dostac okres i skad bede wiedziec ze to okres a nie dzialanie uboczne po tabsie???Pozdrawiam
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 8:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

głupiomądra, odpowiedziałam Ci już.. moim zdaniem Ty nie będziesz w ciąży. a w ogóle czasami tabletka może nie zadziałać.

jula251, w którym dniu cyklu zażyłaś escapelle?
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 8:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

głupiomądra w Twoim wypadku nie ma zadnych watpliwosci gdyz wytrysk byl na zewnatrz a co za tym idzie jest malutka mozliwosc zajscia w ciaze a po drugie byly to dni nieplodne Smile wiesz co one oznaczaja Smile Question wszystko bedzie ok moim zdaniem-nie ma sie co martwic. I escapelle powinna zadzialac

jula bedzie to zwyczajne plamienie ktore moze potrawac 1-2 dni. no a okres bedzie wiecej dni Smile napewno poznasz co to jest. Plamienie wsytepuje zazwyczajw przeciagu 7 dni od wziecia escapelle. A kiedy dostaniesz okres? hmm tego nikt nie wie gdyz moze przyjsc o czasie jak w zegarku albo moze sie spoznic i po tak duzej dawce hormonow ma prawo. Badz dobrej mysli pozdrawiam Smile
Powrót do góry
głupiomądra

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 8:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No właśnie nie wiem, okres miałam 6 lutego, pozniej juz nie miałam więc byłam przed okresem, co ile u mnie występuje miesiączka też nie jestem pewna, bo to różnie bywa, nie mam regularnej, co 28,29,30 i wiecej czasem dni. chciałam się tylko upewnic albo wykluczyc u mnie możliwosć ciazy, bo po 17h wzielam escapelle i wytrysk byl na zewnatrz.

ok poczekamy zobaczymy, ale raczej są nikłe szanse na ciąze... prawda?

------edited by emilka------
posty połączyłam.

nie zadawaj ciągle tego samego pytania. obie z pinezka odpowiedziałyśmy Ci, że w twoim przypadku ciąży nie będzie!!!
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 8:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma mozliwosci i tyle. nie stresuj sie tak bo tylko okres Ci sie spozni z tego wszystkiego jeszcze bardziej Confused
Powrót do góry
jula251

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 8:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mialam 4 lutego pierwszy okres po porodzie i ciezko mi powiedziec ktory to dzien cyklu bylo zawsze mialam od32-36 ale teraz hmmm pytajnik a stosunek odbyl sie z soboty na niedziele niestety gumka poszla bardzo sie boje bo mam blizniaki 4 miesieczne i nie moge byc teraz w ciazy. Crying or Very sad
Powrót do góry
głupiomądra

PostWysłany: Czw Mar 06, 2008 12:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a to, że mnie pobolewa po prawej stronie jajnika to nic nie znaczy?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42  Następny
Strona 38 z 42