Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bambusik24
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 8:01 pm Temat postu: |
|
|
czes tez wziełam escapelle 3 marca, bo....spanikowałam. Byłam u mojej gin i zapisała mi plastry anty, miałam co donich dużo wątpoliwości ale w końcu przykleiłam. Duzo sie naczytałam na róznych foracg ze sie odklejają itp. ale u mnie sie 3mają ale to jest pierwszy miesieąc z plastrami i kochałam sie z moim kochanym w 12 dniu cyklu.... okropnie spanikowałam, ina drugi dzień byłam juz u mojej gin. zrobiła mi usg i powiedziała ze na 99% nie ma jajeczkowania ale widziała chyba że sie bardzo boje i dała mi tabletke. wziełam po 23 h i żadnych skutków ubocznych nie miałam. A teraz czekam na okres...3makcie kciuki:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 8:39 pm Temat postu: |
|
|
bambusik24 napisał: | zrobiła mi usg i powiedziała ze na 99% nie ma jajeczkowania ale widziała chyba że sie bardzo boje i dała mi tabletke. |
i tego wlasnie nie rozumiem.. skoro powiedziala Ci ze nie bylo jajeczkowania w owym dniu to po co szpikowac sie tymi tabsami przeciez to ogromna dawka hormonow dla organizmu i tylko rozregulowuje cykl ale ok rozumiem ze sie balas, pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
głupiomądra
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 8:40 pm Temat postu: |
|
|
A czy w miom przypadku mogą być jakieś wątlipowści czy na pewno będzie dobrze? Może escapelle nie zadziałać? Czy jednak niemożliwe jest żeby zawiodła? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jula251
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 8:42 pm Temat postu: |
|
|
Witam! mam pytanko wzielam tabletke escapelle w poniedzialaek po 38,5 h po mam pytanie kiedy moge dostac okres i skad bede wiedziec ze to okres a nie dzialanie uboczne po tabsie???Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 8:47 pm Temat postu: |
|
|
głupiomądra, odpowiedziałam Ci już.. moim zdaniem Ty nie będziesz w ciąży. a w ogóle czasami tabletka może nie zadziałać.
jula251, w którym dniu cyklu zażyłaś escapelle? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 8:50 pm Temat postu: |
|
|
głupiomądra w Twoim wypadku nie ma zadnych watpliwosci gdyz wytrysk byl na zewnatrz a co za tym idzie jest malutka mozliwosc zajscia w ciaze a po drugie byly to dni nieplodne wiesz co one oznaczaja wszystko bedzie ok moim zdaniem-nie ma sie co martwic. I escapelle powinna zadzialac
jula bedzie to zwyczajne plamienie ktore moze potrawac 1-2 dni. no a okres bedzie wiecej dni napewno poznasz co to jest. Plamienie wsytepuje zazwyczajw przeciagu 7 dni od wziecia escapelle. A kiedy dostaniesz okres? hmm tego nikt nie wie gdyz moze przyjsc o czasie jak w zegarku albo moze sie spoznic i po tak duzej dawce hormonow ma prawo. Badz dobrej mysli pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
głupiomądra
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 8:51 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie nie wiem, okres miałam 6 lutego, pozniej juz nie miałam więc byłam przed okresem, co ile u mnie występuje miesiączka też nie jestem pewna, bo to różnie bywa, nie mam regularnej, co 28,29,30 i wiecej czasem dni. chciałam się tylko upewnic albo wykluczyc u mnie możliwosć ciazy, bo po 17h wzielam escapelle i wytrysk byl na zewnatrz.
ok poczekamy zobaczymy, ale raczej są nikłe szanse na ciąze... prawda?
------edited by emilka------
posty połączyłam.
nie zadawaj ciągle tego samego pytania. obie z pinezka odpowiedziałyśmy Ci, że w twoim przypadku ciąży nie będzie!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 8:55 pm Temat postu: |
|
|
nie ma mozliwosci i tyle. nie stresuj sie tak bo tylko okres Ci sie spozni z tego wszystkiego jeszcze bardziej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jula251
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 8:58 pm Temat postu: |
|
|
ja mialam 4 lutego pierwszy okres po porodzie i ciezko mi powiedziec ktory to dzien cyklu bylo zawsze mialam od32-36 ale teraz hmmm pytajnik a stosunek odbyl sie z soboty na niedziele niestety gumka poszla bardzo sie boje bo mam blizniaki 4 miesieczne i nie moge byc teraz w ciazy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
głupiomądra
|
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 12:26 pm Temat postu: |
|
|
a to, że mnie pobolewa po prawej stronie jajnika to nic nie znaczy? |