Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Jak zajść w ciążę? -> objawy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Julcia71

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Wrz 23, 2007 7:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

marlenka23 nigdy nie mow - NIGDY !!! kiedys ta fasolka sie spelni Exclamation , pamietaj o tym- tak jak ta kobitka, ktora starala sie 5 lat i ma Exclamation -to co pragnela.
SYLA23-Boze-ja tak samo jak ty i Tvisha- chcemy zasiania tej naszej "fasolki" Sad - oby nam sie udalo Smile -zycza nam tego z calego serducha Very Happy
Tvisha,pituszka,wind of hope-mam do was kochane pytanie Question
ja (przy swoim wieku-36)nie mam nic na majtuchach-tzn.nie mam sluzu,zabrudzen,nic Sad , przypuszczam, ze nie mam tez dni plodnych, ale "macam," sobie paluszkami, co wieczor w srodku, czy- i jakiego rodzaju jest sluz...palcami wyczuwam, biore w nie sluz wydobyty i sprawdzam-mialam rozciagliwy,przezroczysty,tak jak plodny-ale dlaczego go nie ma w wiekszosci na majtkach Question chyba stracilam nadzieje, ze mam w ogole dni plodne, a ponadto stracilam nadzieje, ze w ogole zasiejemy "fasolke"... Crying or Very sad nie mam zadnych objawow, nic- kompletnie NIC Exclamation I zamartwiam sie tym, ze juz nie zajde, ze nie uszczesliwie nas dwojga dzidzią, na ktora czekamy Crying or Very sad , o co tu chodzi? kolezanka poradzila mi, zebym poszla do ginka i poprosila o zrobienie wynikow na POZIOM PROLAKTYNY, bo jesli mam go za duzo- to musze brac Duphergan na wzmozenie plodnosci i odpowiednia prace jajnikow, martwie sie tym, ze moj czas powoli mija- bo po nowym roku 2008 to juz nie moj rok-wolalabym zaniechac "zachodu'-to ryzyko do zajscia w ciaze, juz nie bede chciala , bede sie raczej bala Sad
przez to ze nie mam zadnych objawow, martwie sie- jestem na 1,5 tygodnia przed @ ale juz do lba sobie wbijam , ze nic z tego nie wyszlo, dziewczyny-pomozcie Crying or Very sad Exclamation-dodam, ze moj wyglad jest b.mlody-nie daja mi 36 lat-ale 27 lat Exclamation -ale nie mam co sie sugerowac wygladem-bo to sztuka,ale hormonami, przeciez urodzilam 2 dzieci, potem poronilam 2 dzieci i teraz znowu chce zajsc Question - to juz chyba nie do przyjecia- nie realne, a tak chcemy Crying or Very sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
martitka83

PostWysłany: Nie Wrz 23, 2007 7:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jak jest z temperaturą?.. bo mam raz 37 a potem 36 i kilka kresek.. mierzę ją zawsze rano o tej samej porze.. teraz jestem przed @
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Wrz 23, 2007 7:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Julcia71 a robilas testy owulacyjne? nic nie wykryły? hmm dziwne z tym sluzem ...ja to nie musze sobie palcami spr.,zawsze leci jak z kranu,.. nie załamuj sie i kup test owul. Wink Very Happy

Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Nie Wrz 23, 2007 9:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

marlenka 23 Smile rok to juz kupa czasu ... wiec to marzenie sie niedlugo spelni ... trzymam kciuki by ciotka nie przyjechala.

Julcia71 ja jakis czas temu wykrywalam sluz u siebie a teraz nic ... zastanawiam sie czy nie pojsc do gieni ... czy jeszcze troche poczekac...
Nie poddawaj sie! Ja narazie sobie odpuszczam ale bede walczyc pozniej ... Z tego co wiem to kobiety ktore juz byly w ciazy i sa po 30 maja o wiele mniejsze zagrozenie niz te ktore wogole nie byly ... Sama znam jedna babke ktora urodzila corke w wieku 40 lat i majac juz syna i corke ... najmlodsza corka nie jest wcale inna niz jej rowiesnicy ... i takich dzieci jest wiecej. Tak wiec nie zaplatuj sobie glowy czarnymi myslami bo to bez podstawne. Mysl o tym co naprawde pragniesz, a ja bede w ciebie wierzyc i trzymac kciuki Smile. Buziaki dla ciebie i glowka do gory Smile
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Nie Wrz 23, 2007 11:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Julcia71 sluz musi byc, to jest nawilzenie pochwy i jej ochorna przed roznymi bakteriami itp. wiec sluz jest na pewno, u jednych jest wiecej u innych mniej Smile
a jezeli chcesz sparwdzic czy masz jednak ta owulacje to zrob test powulacyjny tak jak pisala Wind , ja trzymam kciuki!!! Smile
Powrót do góry
syla23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 6:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Julcia na wstepie gratacje młody wygląd to super zaleta, wiesz myśle że nie powinnaś się tak łatwo poddawać tym bardziej że wiesz już jak to jest być w ciąży i jakie to szczęście czuć maluszka w brzuszku
(ja pod tym względem jestem totalnie zielona), złe myśli dopadają każdą z nas ale trzymam za ciebie kciuki i za twój śluz Razz będzie dobrze (gdzieś czytałam że po zapłodnienu wydziela sie mało śluzu ale nie wiem na ie to prawda)

Wind patrze na twoje zdjęcie które masz pod swoim loginem i tak sobie myśle że chciała bym juz móc wiedzieć że za chwilke bede mogła obcałować każdy skrawek naszej kruszynki, a tym bardziej te maleńkie stópki. Ta myśl jest bardzo miła i chyba każdej życze dużo tylko takich myśli dziewczyny życze wam upojnej nocy z waszymi M i oby była ona owocna
Pa Pa
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 25, 2007 10:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pituszka ale problem chyba nie w tym ze wogole nie ma sluzu tylko w tym ze nie widzi sie tego sluzu ktory sie ciagnie i jest taki ktory ma niby byc ...

czy kobieta moze byc nieplodna i miec regularne miesiaczki ?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 9:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moze miec okres bez owulacji..sa i takie przypadki Confused

Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 11:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to zostalam zbita z tropu ... ja sadzilam ze dopiero jak sie jajeczko uwolni to hormonki pracuja i powoduja okresowosc.
Sa leki by pobudzic kobiete jak juz pisalysmy ... czy one wywoluja owulacje czy tylko powoduja przywrocenie regularnej pracy hormonow ?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 2:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak nie ma jajeczkowania to najczęściej sie podaje clostilbegyt, natomiast na podtrzymanie ciąży, wyrównanie cykli, niepłodność spowodowaną za małą ilością wytwarzania progesteronu lub gdy jest zagrożenie poronieniem - duphaston. duphaston często razem z estrofemem, który reguluje prace jajników.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 11 z 42