Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Julcia71
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 9:21 pm Temat postu: |
|
|
dziewczynki kochane-dziekuje wam wszystkim ogromnie za cenne slowa otuchy jestescie poprostu WSPANIALE, jak to milo ze mam was jako swoje "podporki"
musze wam powiedziec, ze dzis (pod wieczor)mam okropnie brzuch opuchniety i w srodku tak jakos dziwnie sie czuje,tak "inaczej",przytylam i dol brzuszka mam nadety i calymi dniami twardawy,piersi tez wieksze ale nie bola,nie wiem o co B, ale jeszcze 7 dni do @ i postanowilam zebrac 4 litery i isc do ginka na badanie,a wtedy jedno z dwoch: albo ciaza albo cos hormonki sa nieposluszne
oczywiscie na biezaco czynie info...
rowniez ze swojej strony 3mam za was kciuki, a szczegolnie Tvisha, syla23- a moze my tak w podobnym okresie zajdziemy, tak z nienacka:?: a to bylby numer.
a co do sluzu, to 2 dni temu mialam na majtuchach troche ale jak "sprawdzalam" jakiego rodzaju -to byl juz gesty i nierozciagliwy,takze wiedzialam ze jednak wczesniej mialam dni plodne i moze "zasialam" ta fasolke,to sie niebawem okaze...nie moge teraz zrobic testu, ale jesli po 4.10.nie bedzie @ to kupie i zaczne go stosowac,tempki nie mierzylam jeszcze ale w nia nie wierze jakos |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 8:55 am Temat postu: |
|
|
Dziekuje za kciukorki ale ja to stracilam nadzieje ... chociaz jakbysmy w podobnym okresie zaszly to moglo by byc dobre ... zawsze lepiej sie wychowuje kilka dzieci niz jedno wiec bym podrzucala swoje do ktorejs z was . Moze byc tylko maly problem bo moj facet chce trojaczki
Ja tak sobie teraz rozkminiam i rozkminiam ... ze napewno mialam sluz taki rozciagliwy na ktorego zwracalam uwage, a przez caly tatmen miesiac obserwowalam i nic ... zadnego dnia z kurzym bialkiem . Pozatym kiedys sobie mierzylam temp. przez kilka miesiecy i mialam skoki temp w tych samych okresach (teraz nie wiem jak jest) ... czy moglo mi sie cos porobic po odstawieniu tabletek badz z jakich kolwiek innych wzgledow ze moge miec okresy bezowulacyjne ? Nie chce siac popeliny zanim pojde do gini ale to chyba nie realne ... moj chlop twierdzi bysmy poczekali ale ja przestaje w to wierzyc ze kochajac sie dzien w dzien po kilka miesiecy jajeczko nie zasialo sie chocby na kilka dni...
nie wiem co mam myslec i co robic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 11:30 am Temat postu: |
|
|
dzięki dziewczyny za wsparcie ja też się ciesze że was mam bo inaczej chyba było by krucho ze mną.
Super gdyby udalo nam się w podobnym czase zasiać fasolke i razem przetrwać ciąże mogąc się wspierać , zobaczymy jak to się ułoży.
Ja dzisiaj zapisałam się do gin przez ostatnie 10 dni brałam duphaston i nic @ nie ma a ja juz sobie tak naladowałam głowe informacjami o tym leku że sama nie wiem co mam myśleć, przede wszystkim zapytam lekarza o badanie hormonów bo myśle że to ważne żeby wiedzieć czy czegoś jest za malo lub za duzo. Czuje się normalnie nic mi nie doskwiera oprócz powiększonych piersi i bolących sutków (zwłaszcza wieczorami, musiałam kupić nowy stanniczek bo wszystkie sie zrobiły małe) no i czuje jak by taką suchość tam w środku i na zewnątrz. Czytałam że ten lek może wywoływać takie objawy więc jestem troche spokojna, jedna laseczka przez cały okres brania duphastonu miała normalne objawy ciąży a nic nie było. Narazie nastawiłam się na leczenie i nie wiem jak bedzie z moją fasoleczką przynajmniej przez najbliższy czas ale za was bede trzymała kciuki i na bierząco relacjonować bede co się u mnie dzieje i mam nadzieje że wy też.
Pozdrowionka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
weronikaaa
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 2:56 pm Temat postu: |
|
|
Witam:*dawno mnie tu nie było bo jakos nawet nie miałam czasu ale już wrociłam do pracy to bede czesciej pisac...przeczytałam wszystko co sie tam u was działo...nom ale u mnie tez nowych wiesci nie ma:(Moje ostanie obiawy co wtedy pisałam ze mnie biust starsznie boli i ze mam powiekszony okazało sie ze to na @ pierwszy raz w zyciu dostałam rowne 28 dni ale byłam zła na nią ze przyszłal...ale taki los nasz kobiet...mnie od wczoraj boli biust znowu ale to pewnie na @ bo niby mam dostac ja 3 pazdziernika ale u mnie to roznie bywa teraz tez czesto sie przytulałam z moim mezusiem i zobaczymy co z tego wyniknie...ja juz poprostu nie mam siły jak sie chce to nie mozna zajsc odrazu a ci co nie chca to wpadaja tez bym chciała sobie "wpasc"
Jak byłam u ginekologa prywatnie to mi powiedział ze jezeli kobieta jest w ciazy temperatura moze nawet wzrosnac do 40 stopni prawie nikt o tym nie wie z kobiet ale jak sie pytałam kolezanki to mi powiedziała ze to prawda bo ona wiedziała ze jest w ciazy własnie po temperaturze....Ja tez sie coraz czesciej zastanawiam czy moge wogole miec dzieci:(byłam juz raz w ciazy ale jak wychodziłam ze szpitala to taki lekarz mnie straszył ze moge wogole juz nie miec dzieci:(i dzis tak w nocy rozmawiałam z moim mezusiem on mnie niby pocieszał ze to nie prawda ale boje sie isc do lekarza zrobic wszystkie badania:(
----edited by emilka----
posty złączyłam. na przyszłość jeżeli chcesz cos dodać, użyj opcji "zmień" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 10:06 am Temat postu: |
|
|
weronikaaa fajnie cie znowu widziec ... Kolejne wzloty i upadki ... wkoncu musi sie udac, dzis mam wlasnie taka mysl... ciekawe za ile dni sie zamieni w te negatywne ... juz odliczam czas do odjazdu ... pozostaly 3 dni wlacznie z dzisiaj ... duzo mozemy nie zadzialac ale to juz 2 tydzien od odstatniej malpy ...
eh i kolejna hustawka ... Czy jest na sali jakis psycholog ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Julcia71
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 11:02 am Temat postu: |
|
|
weronikaa tez sie ciesze, ze sie odezwalas ja mam dostac @ w podobnym czasie co ty-4.10., no to czekajmy, ja natomiast mam powiekszone podbrzusze, twarde, zadnych innych objawow, cera mi sie poprawila, zadnych wypryskow, plam, gladka i jednolita jak d.. u niemowlaka , piersi powiekszone, ale nie bolesne , tez nie wiem co myslec, ale przestalam sie zamartwiac juz tym-co ma byc-to bedzie,teraz przez 2 michy nie przytule sie do swojego M,bo wyjechal na remonty, takze znowu jestem "slomiana wdowa" ale z ciekawosci zrobie po @ ( jesli ja dostane ) test owulacyjny...
dziewczyny-czy tempke mierzy sie normalnie pod pacha i tylko rano
czy testy owulacyjne to tylko jeden paseczek, czy na jakis tydzien i ile kosztuja
Tvisha zastanawiam sie czy u was nie bylo "zmeczenia materialu" - czy nie zaczesto, daj mu sie zregenerowac , pisalam o tym wczesniej... a co do twojej nadzieji- to nie trac jej, zdarzy sie w nieprzewidywalnym momencie cud
tak...te ktore chca zajsc to maja trudnosci, a te ktore nie chca to zachodza bez problemow
syla23 kiedy masz dostac @ ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 3:30 pm Temat postu: |
|
|
Julcia71 tempke napewno z samego rana po przebudzeniu ... raczej nie pod pacha. Ja mierzylam w buzi bo na mierzenie w pipie czy tam w pupie ( te wyrazy takie podobne ) to nie moglam sie przekonac.
co do zmeczenia materialu to moze i troche racji ... ale to byly miesiace takie sprawdzajace . W sumie nawet jak nie bylo przemeczen materialowych nic a nic sie nie zdarzalo ... dlatego popadam we wlasna hipohondrie. Ale dziekuje za slowa otuchy... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 1:09 pm Temat postu: |
|
|
dziewczyny sama nie moge uzierzyć w to co zobaczylam dzisiaj na teście ...............dwie bardzo mocne kreseczki ....................łałałalaąłal
Jestem taka szczęśliwa ale w ciąż nie mogę w to uwierzyć.
Mam takie objawy jak bym miała dostać @ i się boje strasznie żeby się nic nie stało.
Julcia ja okres miałam dostać 16 września ale nie dostałam u mój lekarz kazał mi brać duphaston przez kolejne 10 dni na wywoałanie okresu no i tak brałam ale okres sie nie pojawil więc przestałam brać i zapisałam sie do gin na wtorek ale z ciekawości zrobiłam dzisiaj rano test (choć totalnie nie wierzyłam że mogłam zajść) a tu wielka niespodzianka. Mój M powiedzial mi że był pewnien że nam sie udało ale jeszcze czekamy do wizyty u gin żeby to potwierdzić.
Dziewczyny boje sie cieszyć by nie zapeszyć żeby wszystko było ok
Pozdrawiam i ściskam was gorąco |
|
Powrót do góry |
|
|
|
weronikaaa
|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 5:34 pm Temat postu: |
|
|
Tvisha-Niestety sa wzloty i upadki ale takie juz nasze zycie:(Przydałby nam sie jakies naprawde dobry psycholog Napewno sie kazdej kiedys uda i tobie tez:)zobaczysz...
Julcia71-Ja mam nadzieje ze nie dostane ale mam tak niereguralne te małpy ze szkoda gadac...mnie z dnia na dzien coraz bardziej biust boli i mam powiekszony jedynie to moj M sie cieszy jak to chlopaki Przykro mi ze sie nie przytulisz do swojego M,ja chyba bym nie wytrzymała 2 miechy bez mezusia...ja jeszcze nigdy nie robiła tego testu owulacyjnego ale jak mi sie tym razem nie udalo to tez zaczne robic:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 6:40 am Temat postu: |
|
|
syla23 ... czekam do wtorku, a we wtorek bede wyszukiwac twojej odpowiedzi . Puki co trzymam kciuki...
weronikaaa racja ... dzis wyjerzdzami nie wiem kiedy wroce, ale mam taki wzlot eh ... spelnilo sie moje marzenie : ) ) ) ... moze nie z ciaza albo bliskie temu ...
Zycze tobie bardzo wystokiego wzlotu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|