Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Jak zajść w ciążę? -> objawy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Julcia71

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Wrz 26, 2007 9:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczynki kochane-dziekuje wam wszystkim ogromnie za cenne slowa otuchy Smile jestescie poprostu WSPANIALE, jak to milo ze mam was jako swoje "podporki" Mr. Green
musze wam powiedziec, ze dzis (pod wieczor)mam okropnie brzuch opuchniety i w srodku tak jakos dziwnie sie czuje,tak "inaczej",przytylam i dol brzuszka mam nadety i calymi dniami twardawy,piersi tez wieksze ale nie bola,nie wiem o co B, ale jeszcze 7 dni do @ i postanowilam zebrac 4 litery i isc do ginka na badanie,a wtedy jedno z dwoch: albo ciaza albo cos hormonki sa nieposluszne Wink
oczywiscie na biezaco czynie info... Wink
rowniez ze swojej strony 3mam za was kciuki, a szczegolnie Tvisha, syla23- a moze my tak w podobnym okresie zajdziemy, tak z nienacka:?: Wink a to bylby numer.
a co do sluzu, to 2 dni temu mialam na majtuchach troche ale jak "sprawdzalam" jakiego rodzaju -to byl juz gesty i nierozciagliwy,takze wiedzialam ze jednak wczesniej mialam dni plodne i moze "zasialam" ta fasolke,to sie niebawem okaze...nie moge teraz zrobic testu, ale jesli po 4.10.nie bedzie @ to kupie i zaczne go stosowac,tempki nie mierzylam jeszcze ale w nia nie wierze jakos Confused
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Czw Wrz 27, 2007 8:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za kciukorki ale ja to stracilam nadzieje ... chociaz jakbysmy w podobnym okresie zaszly to moglo by byc dobre ... zawsze lepiej sie wychowuje kilka dzieci niz jedno wiec bym podrzucala swoje do ktorejs z was Wink. Moze byc tylko maly problem bo moj facet chce trojaczki Wink

Ja tak sobie teraz rozkminiam i rozkminiam ... ze napewno mialam sluz taki rozciagliwy na ktorego zwracalam uwage, a przez caly tatmen miesiac obserwowalam i nic ... zadnego dnia z kurzym bialkiem Confused . Pozatym kiedys sobie mierzylam temp. przez kilka miesiecy i mialam skoki temp w tych samych okresach (teraz nie wiem jak jest) ... czy moglo mi sie cos porobic po odstawieniu tabletek badz z jakich kolwiek innych wzgledow ze moge miec okresy bezowulacyjne ? Nie chce siac popeliny zanim pojde do gini ale to chyba nie realne ... moj chlop twierdzi bysmy poczekali ale ja przestaje w to wierzyc ze kochajac sie dzien w dzien po kilka miesiecy jajeczko nie zasialo sie chocby na kilka dni... Sad
nie wiem co mam myslec i co robic Sad
Powrót do góry
syla23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Wrz 27, 2007 11:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki dziewczyny za wsparcie ja też się ciesze że was mam bo inaczej chyba było by krucho ze mną.
Super gdyby udalo nam się w podobnym czase zasiać fasolke i razem przetrwać ciąże mogąc się wspierać , zobaczymy jak to się ułoży.

Ja dzisiaj zapisałam się do gin przez ostatnie 10 dni brałam duphaston i nic @ nie ma a ja juz sobie tak naladowałam głowe informacjami o tym leku że sama nie wiem co mam myśleć, przede wszystkim zapytam lekarza o badanie hormonów bo myśle że to ważne żeby wiedzieć czy czegoś jest za malo lub za duzo. Czuje się normalnie nic mi nie doskwiera oprócz powiększonych piersi i bolących sutków (zwłaszcza wieczorami, musiałam kupić nowy stanniczek bo wszystkie sie zrobiły małe) no i czuje jak by taką suchość tam w środku i na zewnątrz. Czytałam że ten lek może wywoływać takie objawy więc jestem troche spokojna, jedna laseczka przez cały okres brania duphastonu miała normalne objawy ciąży a nic nie było. Narazie nastawiłam się na leczenie i nie wiem jak bedzie z moją fasoleczką przynajmniej przez najbliższy czas ale za was bede trzymała kciuki i na bierząco relacjonować bede co się u mnie dzieje i mam nadzieje że wy też.
Pozdrowionka
Powrót do góry
weronikaaa

PostWysłany: Czw Wrz 27, 2007 2:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam:*dawno mnie tu nie było bo jakos nawet nie miałam czasu ale już wrociłam do pracy to bede czesciej pisac...przeczytałam wszystko co sie tam u was działo...nom ale u mnie tez nowych wiesci nie ma:(Moje ostanie obiawy co wtedy pisałam ze mnie biust starsznie boli i ze mam powiekszony okazało sie ze to na @ pierwszy raz w zyciu dostałam rowne 28 dni ale byłam zła na nią ze przyszłal...ale taki los nasz kobiet...mnie od wczoraj boli biust znowu ale to pewnie na @ bo niby mam dostac ja 3 pazdziernika ale u mnie to roznie bywa Sad teraz tez czesto sie przytulałam z moim mezusiem i zobaczymy co z tego wyniknie...ja juz poprostu nie mam siły jak sie chce to nie mozna zajsc odrazu a ci co nie chca to wpadaja tez bym chciała sobie "wpasc"

Jak byłam u ginekologa prywatnie to mi powiedział ze jezeli kobieta jest w ciazy temperatura moze nawet wzrosnac do 40 stopni prawie nikt o tym nie wie z kobiet ale jak sie pytałam kolezanki to mi powiedziała ze to prawda bo ona wiedziała ze jest w ciazy własnie po temperaturze....Ja tez sie coraz czesciej zastanawiam czy moge wogole miec dzieci:(byłam juz raz w ciazy ale jak wychodziłam ze szpitala to taki lekarz mnie straszył ze moge wogole juz nie miec dzieci:(i dzis tak w nocy rozmawiałam z moim mezusiem on mnie niby pocieszał ze to nie prawda ale boje sie isc do lekarza zrobic wszystkie badania:(

----edited by emilka----
posty złączyłam. na przyszłość jeżeli chcesz cos dodać, użyj opcji "zmień"
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Wrz 28, 2007 10:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

weronikaaa fajnie cie znowu widziec ... Kolejne wzloty i upadki ... wkoncu musi sie udac, dzis mam wlasnie taka mysl... ciekawe za ile dni sie zamieni w te negatywne ... juz odliczam czas do odjazdu ... pozostaly 3 dni wlacznie z dzisiaj ... duzo mozemy nie zadzialac ale to juz 2 tydzien od odstatniej malpy ...
eh i kolejna hustawka ... Czy jest na sali jakis psycholog ?? Razz
Powrót do góry
Julcia71

PostWysłany: Pią Wrz 28, 2007 11:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

weronikaa tez sie ciesze, ze sie odezwalas Smile ja mam dostac @ w podobnym czasie co ty-4.10., no to czekajmy, ja natomiast mam powiekszone podbrzusze, twarde, zadnych innych objawow, cera mi sie poprawila, zadnych wypryskow, plam, gladka i jednolita jak d.. u niemowlaka Wink , piersi powiekszone, ale nie bolesne Sad , tez nie wiem co myslec, ale przestalam sie zamartwiac juz tym-co ma byc-to bedzie,teraz przez 2 michy nie przytule sie do swojego M,bo wyjechal na remonty, takze znowu jestem "slomiana wdowa" Crying or Very sad ale z ciekawosci zrobie po @ ( jesli ja dostane Confused ) test owulacyjny...

dziewczyny-czy tempke mierzy sie normalnie pod pacha i tylko rano Question
czy testy owulacyjne to tylko jeden paseczek, czy na jakis tydzien i ile kosztuja Question
Tvisha zastanawiam sie czy u was nie bylo "zmeczenia materialu" Wink - czy nie zaczesto, daj mu sie zregenerowac Razz , pisalam o tym wczesniej... a co do twojej nadzieji- to nie trac jej, zdarzy sie w nieprzewidywalnym momencie cud Razz
tak...te ktore chca zajsc to maja trudnosci, a te ktore nie chca to zachodza bez problemow Crying or Very sad
syla23 kiedy masz dostac @ ??
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Wrz 28, 2007 3:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Julcia71 tempke napewno z samego rana po przebudzeniu ... raczej nie pod pacha. Ja mierzylam w buzi bo na mierzenie w pipie czy tam w pupie ( te wyrazy takie podobne ) to nie moglam sie przekonac.

co do zmeczenia materialu to moze i troche racji ... ale to byly miesiace takie sprawdzajace Wink. W sumie nawet jak nie bylo przemeczen materialowych nic a nic sie nie zdarzalo ... dlatego popadam we wlasna hipohondrie. Ale dziekuje za slowa otuchy...
Powrót do góry
syla23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Wrz 29, 2007 1:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny sama nie moge uzierzyć w to co zobaczylam dzisiaj na teście ...............dwie bardzo mocne kreseczki ....................łałałalaąłal
Jestem taka szczęśliwa ale w ciąż nie mogę w to uwierzyć.
Mam takie objawy jak bym miała dostać @ i się boje strasznie żeby się nic nie stało.
Julcia ja okres miałam dostać 16 września ale nie dostałam u mój lekarz kazał mi brać duphaston przez kolejne 10 dni na wywoałanie okresu no i tak brałam ale okres sie nie pojawil więc przestałam brać i zapisałam sie do gin na wtorek ale z ciekawości zrobiłam dzisiaj rano test (choć totalnie nie wierzyłam że mogłam zajść) a tu wielka niespodzianka. Mój M powiedzial mi że był pewnien że nam sie udało Very Happy ale jeszcze czekamy do wizyty u gin żeby to potwierdzić.
Dziewczyny boje sie cieszyć by nie zapeszyć żeby wszystko było ok
Pozdrawiam i ściskam was gorąco
Powrót do góry
weronikaaa

PostWysłany: Sob Wrz 29, 2007 5:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tvisha-Niestety sa wzloty i upadki ale takie juz nasze zycie:(Przydałby nam sie jakies naprawde dobry psycholog Smile Napewno sie kazdej kiedys uda i tobie tez:)zobaczysz...

Julcia71-Ja mam nadzieje ze nie dostane ale mam tak niereguralne te małpy ze szkoda gadac...mnie z dnia na dzien coraz bardziej biust boli i mam powiekszony jedynie to moj M sie cieszy jak to chlopaki Smile Przykro mi ze sie nie przytulisz do swojego M,ja chyba bym nie wytrzymała 2 miechy bez mezusia...ja jeszcze nigdy nie robiła tego testu owulacyjnego ale jak mi sie tym razem nie udalo to tez zaczne robic:)
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Wrz 30, 2007 6:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

syla23 Smile ... czekam do wtorku, a we wtorek bede wyszukiwac twojej odpowiedzi Smile . Puki co trzymam kciuki...

weronikaaa racja ... dzis wyjerzdzami nie wiem kiedy wroce, ale mam taki wzlot Smile eh ... spelnilo sie moje marzenie : ) ) ) ... moze nie z ciaza albo bliskie temu Smile ...
Zycze tobie bardzo wystokiego wzlotu Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 12 z 42