Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Jak zajść w ciążę? -> objawy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 9:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

syla23 Gratuluje!
widze ze kazda pokoleji spelnia swoje marzenia Smile Weronika Ty na pewno tez dasz rade , trzymam kciuki Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Julcia71

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 7:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej kochane, niestety, nie dołacze do ciebie syla23 Crying or Very sad , okazalo sie jak bylam u ginka, ze to nie pecherzyk ale za to zbliza mi sie tzw, zluszczenie i lada moment mam dostac @, a to bylo 3.10 a 4.10 dostalam @ Crying or Very sad Sad
jeden tak a drugi tak takze z tego pierwszego ginka zrezygnowalam, a jak opowiedzialam to swojej przyjaciolce, to w ogole kazala mi sie przeniesc do innego nieopodal miasta na gruntowne badanie do pani ginki. Nie mam slow, konowaly co niektorzy jak ta lala, powiem wam jeszcze cos-dowiedzialam sie, ze ja jestem zablokowana, bo ciagle myslalam o tym by zajsc i nic innego, nawet po nocach mi sie to snilo, ale kazano mi przestac o tym w ogole myslec i jak mam sie brac za robote to "kochac sie" a nie "robic dziecko", bo to moja blokada wychodzi teraz bokiem Crying or Very sad
takze daje sobie spokoj narazie, co ma byc-to bedzie i juz nie czekam na fasolke...musze sie wziasc w garsc bo dam sie zwariowac w koncu Sad
Tvisha mysle, ze u ciebie jest to samo, pomozmy sobie i weronikaaa tez- dziewczyny przestanmy o tym myslec i sie wkrecac Mad , musimy teraz sie pozbierac i wkrecic w inna gre, poprostu -NIE CHCIEC, a takim sposobem zajdziemy...
wind of hope, pituszka jestescie kochane, trzymajcie teraz za nas 3 kciuki, bysmy sie odblokowaly-to jest przyczyna naszych niepowodzen Exclamation
a tobie syla23- tylko pozazdroscic i badz dalej z nami, dziel sie kazda twoja wspaniala chwila i tym co nosisz pod serduchem, to piekne, jak piszesz o tym, pisz, jak sie czujesz i co sie z toba dzieje ogolnie, fajnie, ze chociaz ty pierwsza zasialas fasolke, niebawem dolaczymy do ciebie, pomalucku....
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 11:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Julcia przyznaje ci racje w tym ze moge byc zblokowana ... prawdopodobnie jestem ... pracuje nad tym by nie byc ale to nie jest latwe ... myslenie zeby nie myslec nie wypalalo .... jestem na etapie co bedzie to bedzie ... jesli ma nie byc to trudno ale i tak jestem szczesliwa bo mam najcudowniejszego faceta na ziemi ... dzieci ostatecznie odlatuja z gniazd a milosc pozostaje do konca dni

Poczekam na @ i po tem dwa tygodnie jeszcze przeczekam i pojade do mojego serca ... moze nie z jakas nadzieja ... ale zeby nie bylo ze nie daje sobie szansy Smile. 1,5 roku przesiedze i potem zglosze sie na badania ...

Julcia damy rade Smile

Syla23 a od ciebie to ja oczekuje ze zalozysz jakiegos temata i bedziesz w nim opisywac wszystkie wydarzenia z przebiegu ciazy Smile. Potem napewno fajnie bedzie powspominac to co pisalas Razz
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 10:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Julcia71 napisał:
Nie mam slow, konowaly co niektorzy jak ta lala, powiem wam jeszcze cos-dowiedzialam sie, ze ja jestem zablokowana, bo ciagle myslalam o tym by zajsc i nic innego, nawet po nocach mi sie to snilo, ale kazano mi przestac o tym w ogole myslec i jak mam sie brac za robote to "kochac sie" a nie "robic dziecko", bo to moja blokada wychodzi teraz bokiem Crying or Very sad

ehhh mowiłam ze połowa par ktora chce zajsc w ciaze nie moze z powodu blokady i ciagłego myslenia o dziecku Sad Sad... Julcia... dasz rade, zapomnij na pare tyg. o tym,zyj własnym rytmem,rob to co zawsze a jak trafi sie przytulanko z mezem (facetem) to nie myslcie: "o matko ciekawe czy zajde,moze juz zaszłam itp" tylko spokojnie, na luzie, odprezeni, ; blokada zniknie a fasoleczka sie pojawi Smile powodzenia!!!!

Powrót do góry
weronikaaa

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 1:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Julcia71 ja tez dostałam 4.10 małpe masz racje z ta blokada ja wiem to cos po sobie jak chcialam strasznie byc w ciazy to przez pare miesiecy o niczym innym nie mowilam....a jakos w styczniu dałam sobie spokoj i udało sie nom ale nie an długo....teraz to na nas kolej dziewczyny musimy dolaczyc do syla23 ale na jakis czas nic nie myslimy o dziecku Laughing moze nam sie wtedy uda:) Syla23 a jak sie czujesz masz juz jakies obiawy??
Powrót do góry
syla23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 4:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Julcia bardzo mi przykro że tak wyszło, masz racje blokada istnieje i trzeba się z nią jak najszybciej uporać, ja przez ten ostatni czas wogóle nie myślałam o dzidzi byłam totalnie obojętna a dwie kreseczki na teście były dla mnie totalnym zaskoczeniem. I tego wam dziewczyny życze totalnego zaskoczenia i tej radości w sercu. Trzymam za was kciuki i licze że niedługo przeczytam dobre wiadomości, bo nie chce tyć sama Sad Wink

Tvisha temat nie martw sie napewno założe i mam nadzieje że szybko do niego sie dołaczycie.

Licze na was dziewczyny!!!!!!

A co do objawów: od tygodnia dopiero pierwszy raz się konkretnie wyspałam w nocy brzuch mi strasznie dokucza i żołądek mdłości nie mam ale brzuch mnie boli, częściej chodze siusiu ale to chyba standart, mam wzdęty brzuszek i problemy z zaparciami, senność mnie dopada częściej ale nie wiem czy to z powodu stanu odmiennego czy pogody Smile czuje sie taka spokojniejsza wewnętrznie tak jak bym wiedziała ze mam chronić ten mój najcenniejszy skarb.

Naprawde życze wam dziewczyny z całego serca tego wszystkiego co teraz przezywam(choć z tymi dolegliwościami to lepiej nie przesadzac)
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 11:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj dziwczyny z ta blakada to macie racje... przeczytalam gdzies ze nawet 70% par wlasnie przez te blokady nie moze splodzic dzieciaczka wiec najlepiej o tym nie myslec, wiem ze to trudne bo sam o tym mysle... chociaz jeszcze nie planuje, chciala bym ale jeszcze musze poczekac...
strasznie chcialabym przezywac te wspaniale chwile, czuc dzieciaczka pod serduszkiem i wogole, zobaczyc USG, poczuc ruchy i nawet moge miec te dolegliwosci , a co mi tam Smile
Dziwczyny!! Zycze wam z calego serca aby wasze marzenie sie spelnilo, a tym ktore juz nosza pocieche pod serduszkiem duzo zdrowia zycze, zeby dzieciaczki rosly zdrowo no i lekkiego porodu Wink
a ja jeszcze musze z dwa lata poczekac Confused
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Nie Paź 07, 2007 7:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja to sie zastanawiam ... czy napewno chce czy nie chce ... a jesli chce to czas zadbac o zdrowie i pojsc do dentysty do internisty do gieni na badania takie ogolne ... Jak bede miec 40 pare lat to zaczne narzekac ze stara jestem i ze juz pozno na dziecko Wink
Powrót do góry
mamusia

PostWysłany: Pon Paź 08, 2007 3:44 pm    Temat postu: Jak zajść w ciążę? -> objawy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam
Mam pytanie czy któraś z Was bierze kwas foliowy? Mi lekarz kazała brac juz biore od 7 wrzesnia bo słyszałam ze trzeba brac przynajmniej miesiac wczesniej. W poprzedniej ciąży lekarz mnie otaranił ze nie brałam od samego poczatku.

---edit by Wind_Of_Hope---
Prosze nie zakładac 2ch takich samych tematow. Jeden w zupelnosci wystarczy Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Paź 08, 2007 4:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mamusia zalecane jest wczesniejsze branie kwasu foliowego jesli sie planuje ciaze Smile. moja przyjaciolka zaczela brac dopiero w 3cim mies. ciazy i dzidzia urodzila zdrowa i sliczna Smile lekarze duzo mowia.. Rolling Eyes Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 14 z 42