Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Jak zajść w ciążę? -> objawy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
syla23

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 8:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

madziorka ja miałam ten problem gdy brałam tabletki z tym że ja je brałam około 4 lat z przerwami czasem nawet po kilka miesięcy bo mój organiz nie wracał do stanu z przed brania tablet okazało sie że tabletki są dla mnie za silne i za bardzo usypiaja mój organizm ktory po zaprzestaniu nie chce sie obudzić. Przez ostatni rok zdecydowałam sie na plastry antykoncepcyjne i okazało sie że mają one bardzo mała dawke hormonów (gdyż dzialają podskórnie a nie musza sie przedostawać przez wątrobę) i mój organiz oczywiście z wielkimi bólami i w długich cyklach ale wracał do siebie.(oczywiście wcześniej lekarze takze nie robili mi żadnych badań byłam królikiem doświadczalnym i jak jakiś rodzaj tabsów nie pasowal przepisywali inne) Moja pani ginka powiedziała wtedy że mogę mieć problemy bo mój organiz poprostu taki jest, i że nawet przez pierwsze miesiące moge podczas cyklu nie miec owulacji. Na szczęście to się nie spełniło. Moim zdaniem wszystko jest u ciebie oki tylko nie nadszedł jeszcze ten momęt jeśli obserwujesz siebie to w końcu się uda, tylko nie myśl o tym za dużo bo wpadniesz w błędne kło z którego trudno sie wydostać. Będe trzymała za ciebie kciuki. Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
madziorka997

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 11:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje wam za porady a jesli chodzi o lekarza bylam u niego jak odstawilam tabletki i powiedzial ze teraz zajscie w ciaze jest wiekssze niz kiedykolwiek On uwaza ze po tabletkach anty najszybciej kobiety zachodza w ciaze..SadSad
Powrót do góry
pola26

PostWysłany: Nie Lis 04, 2007 9:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć dziewczyny, jestem tu nowa, ale czytam was od dłuższego czasu.
Madziorka 997 - ja brałam tabletki około 7 lat, robiłam sobie co jakiś czas 2-3 miesięczne przerwy. Odstawiłam je dopiero w ubiegłym roku w listopadzie, a staramy się z mężem o dzidzie od około sierpnia - i teraz chyba się w końcu udało. Tak więc głowa do góry, na pewno się uda. Laughing
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Nie Lis 04, 2007 9:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co do zwiekszenia prawdopodobienstwa w ciaze po odstawieniu tabletek ... Przepraszam, moze sie pomyle ale wlasnie uwazam ze ten pran wyszedl do przychodni wychodzac wczesniej z ubojni ...
W wiekszosci pism ulotek itp napotkalam sie na stwierdzenie ze po odstawieniu tabletek nalezy jakis czas poczekac az organizm sie ureguluje. Co z tego ze po odstawieniu tabletek mozesz miec nawet tripelowulacje skoro przy drugim miesiacu ciazy twoj organizm bedzie wariowal hormonalnie i nie wiadomo czy utrzymasz swoje zasiane fasolki ...
madziorka997 staram sie od polowy marca i u mnie nic ... syla23 sie starala rowniez troche czasu i jej sie udalo ... niektore kobiety staraja sie nawet po kilka lat i mimo iz wiedza od lekarza ze prawie pewne jest ze nie zajda to jednak im sie udaje ... to napewno nie tylko kwestia brania tabletek ale i innych przyczyn
Ja mowie sobie ze wszystko przyjdzie w swoim czasie ... teraz najwazniejsze ze mam mezczyzne z ktorym jest mi naprawde dobrze ... mamy siebie nawzajem to jest najwazniejsze,a i bycie mama za nic sobie nie odpuszcze tak latwo Smile
Powrót do góry
madziorka997

PostWysłany: Pon Lis 05, 2007 11:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pola gratuluje Ci i zazdroszcze z calego serca.... ja zawsze wariowalam na punkcie dzieci i gdy tylko w rodzinie pojawialo sie jakies nie odsepowalam go na rok ... wszyscy zawsze mi powtarzali jak jestes tak za dziecmi to w przyszlosci mozesz ich nie miec i chyba mieli racje Sad
Powrót do góry
syla23

PostWysłany: Pon Lis 05, 2007 1:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Madziorka przestań tak myśleć i to w tej chwili, ja tez byłam i jestem strasznie za dzieciaczkami i do tego jeszcze w przeciągu póltora roku pojawiły sie w naszej rodzinie dwa takie male bąbelki, moja siostra urodzila chłopca, a mojemu bratu urodzila sie córeczka, wiesz co ja wtedy rbiłam no szalałam i tak jak ty nie odstepowałam ich na krok, też mi mowili wtedy że mam sie w końcu postarac o swoje żeby nie było za puźno i co postarałam sie i mocno wierze ze i tobie się uda tylko wywal te głupie myśli z głowy a napewno bedzie łatwiej Smile Nie ma co brać sobie tych wszystkch guseł przekazywanych przez babki do serca bo to zazwyczaj przesądy oderwane od rzeczywistości.
Trzymaj sie dzielnie i miej świadomość że jak by co piszesz na forum a my w granicach możliwości cos doradzimy:) Pozdrówki

No i gratulacje dla Poli witaj w gronie mamuś który to tydzień Very Happy? byłaś juz u gina?

---edit by Wind_Of_Hope---
A nie lepiej przeniesc te rozmowy do pokoju zwierzen? po cos on tam chyba jest nie? Wink nakierowac nasze nowe uzytkowniczki Razz
Powrót do góry
madziorka997

PostWysłany: Pon Lis 05, 2007 4:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Syla u mnie tez w ciagu roku pojawila sie 2 Very Happy Moja kuzynka ma szczescie w zeszlym roku w grudniu urodzila moja chrzesnice a teraz w lutym znowu bedzie rodzila . Zazdroszcze jej z calego serca ... wogole jak widze na ulicy jakas kobiete w ciazy albo z wozkiem to serce mnie sciska...no ale zobaczymy co bedzie mam nadzieje ze wreszcie sie uda! a tak swoja droga dobrze ze wymyslili te forum chociaz mozna pogadac z kims szczerze:D
Powrót do góry
syla23

PostWysłany: Pon Lis 05, 2007 5:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind jak zwykle ma racje zapraszamy do tematu bardziej luźnego gdzie można porozmawiać o wszystkim co dotyczy objawow i ciąży
tu jest link
http://www.biomedical.pl/forum/tutaj-vp37214.html#37214
Pozdrawiam i zapraszam
Powrót do góry
madziorka997

PostWysłany: Pon Lis 05, 2007 6:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Syla a Tobie to ja gratuluje:D to wktorym miesiacu juz jestes?
Powrót do góry
Julcia71

PostWysłany: Pon Lis 05, 2007 6:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

madziorka- dziewczyny maja racje, popieram je, nie mozesz tak pesymistycznie myslec, bo stres i pesymizm nie pomoga ci zajsc w ciaze, badz dobrej mysli, zobacz ja walcze o dzidzie od sierpnia, ale mozna rzec ze od marca, z tym ze od sierpnia tak ostro bierzemy sie za robote i dalej nic, a urodzilam 2 dzieci, wiec nie poddaje sie i bede walczyc dalej, glowa do gory, bedzie ok.. Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 20 z 42