Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 11:50 am Temat postu: |
|
|
TOMINIA 7 dzien i juz objawy? to zdecydowanie za wczesnie...zgada pojawia sie ok. 7 tygodnia! a nie dnia! test zrob po 12 dniach od stosunku. wczesniej nie warto bo wynik bedzie nieprawidlowy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 7:07 pm Temat postu: |
|
|
Hay dziewczyny czy odrazu po okresie mozna zajsc w ciaze?czy dni plodne zaczynaja sie dopiero po 6dniach po okresie ???tylko nie kazcie Mi wyliczac dni plodne bo ja sie w tym gubie a po za tym mam nieregolarna miesiaczke pozdrawionka dla wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 7:10 pm Temat postu: |
|
|
to zalezy jak dlugi jest cykl , jezeli mniej niz 25 dni to dni plodne zaczynaja sie odrazu po skonczonym krwawieniu... a jak mas zcykle nieregularne to nigdy nie wiadomo ile bedzie trwal twoj cykl wiec nie wiadomo kiedy zaczna ci sie plodne dni... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylkuc1
|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 11:34 am Temat postu: |
|
|
Tvisha - chyba przyjadę do ciebie i nakopię co do ... hihi - przestań się dołować w ten sposób napewno nie będzie Ci lepiej, wiem że masz już dosyć i katujesz się i zadręczasz, może faktycznie wybierz się do tego lekarza jak wcześniej pisałaś, być może to cie uspokoi bo ja wierzę, że to tylko blokada (zbyt wieka chęć posiadania fasolki) a nie zadne problemy zdrowotne - co to to nie!!! Ja też sie stresowałam i nie ukrywam że wracają do mnie czasem te myśli (że a nóż to moja wina) ale zaraz je odrzucam i działamy dalej. Trzymam kciuki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 12:55 am Temat postu: |
|
|
PITUSZKA wyliczylam sie ze moje cykle sa co 30dni a raz zdarzylo sie co 26 czyli od ktorego dnia po okresie zaczynaja mi sie plodne?teraz dostalam 13skonczyl sie 17 pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylkuc1
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 9:13 am Temat postu: |
|
|
Sekrecik88 napisał: | nie kazcie Mi wyliczac dni plodne bo ja sie w tym gubie a po za tym mam nieregolarna miesiaczke pozdrawionka dla wszystkich |
Ja tu nie widzę nieregularnych @ jeśli masz @ co 30 dni i tylko raz ci się zdarzyło inaczej. A co do wyliczania to chyba czas najwyższy się nauczyć i nie czekać na to że ktoś to zrobi za ciebie, jesteś kobietą i powinnaś sama obserwować zarówno swoje cykle jak i ciało (być może zaobserwujesz u siebie jajeczkowanie) Dni płodne u każdej kobiety to sprawa indywidualna. Jeśli faktycznie masz cykle 30 dniowe to za okres płodny możesz uważać od 10 dc do 20 dc (to w przypadku kiedy jajeczkowanie faktycznie będzie przypadać w środku cyklu czyli 15 dc.
I nie ma co się w tym gubić tylko obserwuj swoje ciało (jest kilka na to metod sama musisz wybrać która będzie dla ciebie najlepsza) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 11:58 am Temat postu: |
|
|
SYLKUC 1 nie tak nerwowo postaraj sie Mnie zrozumiec hehe:)dzieki za wskazowki czyli z moich obliczen wynika tak13stycznia dostalam okres skonczyl sie 17 przedstawie ci to w tabeli (1,2,3,4,5)te dni okresik (7,8)plodnosc ale w malym zakresie jesli sa cykle krotkie a ja mam dlugie (9,10,11,12,13,14.15)duza plodnosc to znaczy ze 14 i 15 te dni sa najbardziej plodne tak:)????z gory wielkie dzia i sle pozdrowionka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 9:33 pm Temat postu: |
|
|
poprawka!!!
przy cyklach 30 dniowych owulacja nie przypada rowno w polowie cyklu czyli 15 dnia tylko miedzy 14 a 16 dniem a caly okres plodny zaczyna sie mniej wiecej od 11 do 19 dnia cyklu, mozna dodac jeszcze po jednym dniu
w cyklu 28 dniowym owulacja przypada dokladnie po sordku, a jezeli cykle sa dluzsze to nalezy od pierwszego dnia krwawienia odjac 14 dni ( druga faza cyklu, jest niemziennna i zawsze trwa tyle samo ).... to taka mala poprawka ale Sylkuc bardzo dobrze obliczyla plodne dni... akorat przypadaja w tym okresie co napisala
pozdrawiam.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 12:10 am Temat postu: |
|
|
PITUSZKA :)spojrz na moj poprzedni post do sylkuc1 dobrze go tam rozpisalam i obliczylam bo juz sama nie wiem z giory dzia:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylkuc1
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 6:04 pm Temat postu: |
|
|
Pituszka zgadzam się z Tobą w 100 % jeśli chodzi o cylke 28 dniowe bo sama zaszłam w ciązę z pierwszym dzieckiem właśnie centralnie w 14 dc, natomiast po urodzeniu cylke mi się wydłuzyły i w tej chwili mam 30 - 32 dniowe cylke z regóły są one 30 dniowe i z obserwacji wiem że nie koniecznie przypadają one u mnie między 14-16 dc, w tym miesiącu przypadły mi akurat 19 dc (w związku z tym, że planuję kolejną ciązę zakupiłam sobie testy owulacyjne, z których to wynika, ponadto przeważnie czuję kiedy mam jajeczkowanie - ale jakoś nie mogę mimo wszystko trafić hihi ), dlatego też podałam tak dużą robierzność. Sekreci88 nie chciałam cię zdenerwować tylko pomyślałam, że warto by było poprostu to wiedzieć i nauczyć się bo to prędzej czy później będzie się przydawało, chociaż jest sopro kobiet, które nie mogą nic wyczytać pomimo obserwacji swojego ciała, życzę powodzenia zarówno w zachodzeniu w ciązę lub jej uniknięciu jeśli te obliczenia właśnie są ci do tego potrzebne.
Ostatnio zmieniony przez sylkuc1 dnia Czw Sty 24, 2008 6:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|