Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Jak zajść w ciążę? -> objawy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Sty 19, 2008 11:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

TOMINIA 7 dzien i juz objawy? to zdecydowanie za wczesnie...zgada pojawia sie ok. 7 tygodnia! a nie dnia! Wink test zrob po 12 dniach od stosunku. wczesniej nie warto bo wynik bedzie nieprawidlowy.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Sekrecik88

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sty 19, 2008 7:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hay dziewczyny czy odrazu po okresie mozna zajsc w ciaze?czy dni plodne zaczynaja sie dopiero po 6dniach po okresie ???tylko nie kazcie Mi wyliczac dni plodne bo ja sie w tym gubie Laughing a po za tym mam nieregolarna miesiaczke pozdrawionka dla wszystkich
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sob Sty 19, 2008 7:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to zalezy jak dlugi jest cykl , jezeli mniej niz 25 dni to dni plodne zaczynaja sie odrazu po skonczonym krwawieniu... a jak mas zcykle nieregularne to nigdy nie wiadomo ile bedzie trwal twoj cykl wiec nie wiadomo kiedy zaczna ci sie plodne dni...
Powrót do góry
sylkuc1

PostWysłany: Pon Sty 21, 2008 11:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tvisha - chyba przyjadę do ciebie i nakopię co do ... Smile hihi - przestań się dołować w ten sposób napewno nie będzie Ci lepiej, wiem że masz już dosyć i katujesz się i zadręczasz, może faktycznie wybierz się do tego lekarza jak wcześniej pisałaś, być może to cie uspokoi bo ja wierzę, że to tylko blokada (zbyt wieka chęć posiadania fasolki) a nie zadne problemy zdrowotne - co to to nie!!! Ja też sie stresowałam i nie ukrywam że wracają do mnie czasem te myśli (że a nóż to moja wina) ale zaraz je odrzucam i działamy dalej. Trzymam kciuki.
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Wto Sty 22, 2008 12:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

PITUSZKA wyliczylam sie ze moje cykle sa co 30dni a raz zdarzylo sie co 26 czyli od ktorego dnia po okresie zaczynaja mi sie plodne?teraz dostalam 13skonczyl sie 17 pozdrawiam
Powrót do góry
sylkuc1

PostWysłany: Wto Sty 22, 2008 9:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik88 napisał:
nie kazcie Mi wyliczac dni plodne bo ja sie w tym gubie Laughing a po za tym mam nieregolarna miesiaczke pozdrawionka dla wszystkich

Ja tu nie widzę nieregularnych @ jeśli masz @ co 30 dni i tylko raz ci się zdarzyło inaczej. A co do wyliczania to chyba czas najwyższy się nauczyć i nie czekać na to że ktoś to zrobi za ciebie, jesteś kobietą i powinnaś sama obserwować zarówno swoje cykle jak i ciało (być może zaobserwujesz u siebie jajeczkowanie) Dni płodne u każdej kobiety to sprawa indywidualna. Jeśli faktycznie masz cykle 30 dniowe to za okres płodny możesz uważać od 10 dc do 20 dc (to w przypadku kiedy jajeczkowanie faktycznie będzie przypadać w środku cyklu czyli 15 dc.
I nie ma co się w tym gubić tylko obserwuj swoje ciało (jest kilka na to metod sama musisz wybrać która będzie dla ciebie najlepsza)
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Wto Sty 22, 2008 11:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

SYLKUC 1 nie tak nerwowo postaraj sie Mnie zrozumiec hehe:)dzieki za wskazowki czyli z moich obliczen wynika tak13stycznia dostalam okres skonczyl sie 17 przedstawie ci to w tabeli (1,2,3,4,5)te dni okresik (7,8)plodnosc ale w malym zakresie jesli sa cykle krotkie a ja mam dlugie (9,10,11,12,13,14.15)duza plodnosc to znaczy ze 14 i 15 te dni sa najbardziej plodne tak:)????z gory wielkie dzia i sle pozdrowionka Laughing
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Wto Sty 22, 2008 9:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

poprawka!!!
przy cyklach 30 dniowych owulacja nie przypada rowno w polowie cyklu czyli 15 dnia tylko miedzy 14 a 16 dniem Wink a caly okres plodny zaczyna sie mniej wiecej od 11 do 19 dnia cyklu, mozna dodac jeszcze po jednym dniu Smile
w cyklu 28 dniowym owulacja przypada dokladnie po sordku, a jezeli cykle sa dluzsze to nalezy od pierwszego dnia krwawienia odjac 14 dni ( druga faza cyklu, jest niemziennna i zawsze trwa tyle samo ).... to taka mala poprawka Smile ale Sylkuc bardzo dobrze obliczyla plodne dni... akorat przypadaja w tym okresie co napisala Wink
pozdrawiam....
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Sro Sty 23, 2008 12:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

PITUSZKA :)spojrz na moj poprzedni post do sylkuc1 dobrze go tam rozpisalam i obliczylam bo juz sama nie wiem z giory dzia:) Laughing
Powrót do góry
sylkuc1

PostWysłany: Czw Sty 24, 2008 6:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pituszka zgadzam się z Tobą w 100 % jeśli chodzi o cylke 28 dniowe bo sama zaszłam w ciązę z pierwszym dzieckiem właśnie centralnie w 14 dc, natomiast po urodzeniu cylke mi się wydłuzyły i w tej chwili mam 30 - 32 dniowe cylke z regóły są one 30 dniowe i z obserwacji wiem że nie koniecznie przypadają one u mnie między 14-16 dc, w tym miesiącu przypadły mi akurat 19 dc (w związku z tym, że planuję kolejną ciązę zakupiłam sobie testy owulacyjne, z których to wynika, ponadto przeważnie czuję kiedy mam jajeczkowanie - ale jakoś nie mogę mimo wszystko trafić hihi Smile), dlatego też podałam tak dużą robierzność. Smile Sekreci88 nie chciałam cię zdenerwować Smile tylko pomyślałam, że warto by było poprostu to wiedzieć i nauczyć się bo to prędzej czy później będzie się przydawało, chociaż jest sopro kobiet, które nie mogą nic wyczytać pomimo obserwacji swojego ciała, życzę powodzenia zarówno w zachodzeniu w ciązę lub jej uniknięciu jeśli te obliczenia właśnie są ci do tego potrzebne. Laughing

Ostatnio zmieniony przez sylkuc1 dnia Czw Sty 24, 2008 6:10 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 27 z 42