Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 1:17 pm Temat postu: |
|
|
sylkuc1 napisał: | Co do tabletek to raczej pomagająw zajście w ciążę[/b] |
nie no tabletki antykoncepcyjne nie pomagaja zajsc w ciaze... normalnie po 6 miesiacch cykl powinien sie ustabilizowac i wrocic plodnosc po odstawieniu tabsow , sa tez przypadki ze wlasnie przez zle dobrane tabletki, lub jeszcze przez inne czynniki kobiety nie moga zajsc w ciaze ale to sporadycznie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylkuc1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 12:27 pm Temat postu: |
|
|
nie, że pomagają kiedy je się bierze bo to nonsens ale tak to napisałam, że sama się zaczęłam śmiać .
Pituszka zgadzam się z Tobą to co piszesz w przypadku złego dobrania tabletek, jednak co do pomocy tabletek w zajściu po odstawieniu to słyszałam niejednokrotnie, że wystarczą 3 miesiące wprawdzie wiele źródeł podaje jak piszesz 6 miesięcy.
Moje stwierdzenia poparte są jedynie alo i aż na przykładach moich koleżanek, które po odstawieniu tabletek nie miały żadnego problemu w zajście w ciąże, a zdarzyło się też tak u jednej, że najpierw chciała bardzo fasolki i starali sięprzez 1,5 roku potem dostała dobrą pracę i zaczeła brać tabletki aby nie zajść Po 3 latach odstawiła je i po 2 miesiącach zaszła. Jednak mimo wszystko uważam, że do każdego przypadku trzeba podejść indywidualnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 12:57 pm Temat postu: |
|
|
Hay dziewczyny dzieki ;oki:)
hay dziewuszki toz szoken dostalam okresik malpiszon do Mnie przyszedl hehe ale bede starac sie dalej:P Slyszalyscie moze o AFRODYZJAKU HISZPANSKA MUCHA???kupilam go wczoraj i mamy sprobowac z moim Adasiem:)))hehe
---edit by Pituszka
Polaczylam oba posty.
Ostatnio zmieniony przez Sekrecik88 dnia Czw Lut 07, 2008 1:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 2:43 pm Temat postu: |
|
|
sylkuc1 napisał: | Jednak mimo wszystko uważam, że do każdego przypadku trzeba podejść indywidualnie |
dokaldnie, ja znam bardzo duzo przypadkow kiedy dziewczyny nie moga zajscw ciaze wlasnie przez tabletki
nigdy nic nie wiadomo jak twoj organizm zareaguje, trzeba na to uwazac i tyle |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 8:14 pm Temat postu: |
|
|
Sluchajcie 9lutego dostalam okresik a moj cykl liczyl teraz 28dni czyli najbardziej plodne dni to 21,22,23luty???? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 11:13 pm Temat postu: |
|
|
owulacja przypada na 22 Luty zawsze jednak moze byc dzien wczesniej lub pozniej,dlatego polecam testy owulacyjne _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylkuc1
|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 8:51 am Temat postu: |
|
|
Masakra!!! Hemorojdy mi się po kilku latach odezwały i poprostu ZDYCHAM!!!! Boję się, że nie zaleczę ich do dni płodnych. Może znacie jakiś dobry sposób bo najlepiej to czuję się w pozycji leżącej na boku, a kurczę muszę siedzieć bo w pracy nie mogę iść na zwolnienie lekarskie no i będę cierpieć cały dzień (((
----edited by emilka----
hej, zapraszam z takimi pytaniami do działu "Choroby i urazy". tutaj jest trochę o hemoroidach, ale jest kilka tematów na ich temat. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 8:52 am Temat postu: |
|
|
jak by co ja sie jeszcze nie poddaje i trzymam za was kciukolki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylkuc1
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 11:54 am Temat postu: |
|
|
Racaj Tvisha, grunt to się nie poddawać. A co dziewczyny sądzicie na temat baby comp podobno niezłe urządzonko, tylko cholernie drogie. Ale słyszałam, że jest świetna właśnie dla kobiet planujących ciążę, pokazuje owulacje, mozna zaplanować płać dziecka i ma jeszcze wiele innych funkcji. Zastanawiam się nad jego zakupem może pomoże w zasianiu fasolki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 10:52 pm Temat postu: |
|
|
ja pierwsze słysze o czyms takim jestem ciekawa co to za cudo..jak mozna zaplanowac dzieki niemu płec dziecka? przeciez to jest zakodowane w genach a nie w maszynie
chryste panie jesli komus nie szkoda wydac 2500zł to moze probowac...a co jak sie nie uda? kasa pojdzie w błoto...testy owulacyjne tez okreslaja płodnosc _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|