Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Jak zajść w ciążę? -> objawy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sro Lut 06, 2008 1:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sylkuc1 napisał:
Co do tabletek to raczej pomagająw zajście w ciążę[/b]

nie no tabletki antykoncepcyjne nie pomagaja zajsc w ciaze... normalnie po 6 miesiacch cykl powinien sie ustabilizowac i wrocic plodnosc po odstawieniu tabsow , sa tez przypadki ze wlasnie przez zle dobrane tabletki, lub jeszcze przez inne czynniki kobiety nie moga zajsc w ciaze ale to sporadycznie... Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sylkuc1

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lut 07, 2008 12:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie, że pomagają kiedy je się bierze bo to nonsens Smile ale tak to napisałam, że sama się zaczęłam śmiać Smile.
Pituszka zgadzam się z Tobą to co piszesz w przypadku złego dobrania tabletek, jednak co do pomocy tabletek w zajściu po odstawieniu to słyszałam niejednokrotnie, że wystarczą 3 miesiące wprawdzie wiele źródeł podaje jak piszesz 6 miesięcy.
Moje stwierdzenia poparte są jedynie alo i aż na przykładach moich koleżanek, które po odstawieniu tabletek nie miały żadnego problemu w zajście w ciąże, a zdarzyło się też tak u jednej, że najpierw chciała bardzo fasolki i starali sięprzez 1,5 roku potem dostała dobrą pracę i zaczeła brać tabletki aby nie zajść Smile Po 3 latach odstawiła je i po 2 miesiącach zaszła. Jednak mimo wszystko uważam, że do każdego przypadku trzeba podejść indywidualnie Smile
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Czw Lut 07, 2008 12:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hay dziewczyny dzieki ;oki:)

hay dziewuszki toz szoken dostalam okresik malpiszon do Mnie przyszedl hehe ale bede starac sie dalej:P Slyszalyscie moze o AFRODYZJAKU HISZPANSKA MUCHA???kupilam go wczoraj i mamy sprobowac z moim Adasiem:)))hehe

---edit by Pituszka
Polaczylam oba posty.

Ostatnio zmieniony przez Sekrecik88 dnia Czw Lut 07, 2008 1:08 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sob Lut 09, 2008 2:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sylkuc1 napisał:
Jednak mimo wszystko uważam, że do każdego przypadku trzeba podejść indywidualnie Smile

dokaldnie, ja znam bardzo duzo przypadkow kiedy dziewczyny nie moga zajscw ciaze wlasnie przez tabletki Confused
nigdy nic nie wiadomo jak twoj organizm zareaguje, trzeba na to uwazac i tyle Smile
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Sob Lut 09, 2008 8:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sluchajcie 9lutego dostalam okresik a moj cykl liczyl teraz 28dni czyli najbardziej plodne dni to 21,22,23luty????
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Lut 09, 2008 11:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

owulacja przypada na 22 Luty Smile zawsze jednak moze byc dzien wczesniej lub pozniej,dlatego polecam testy owulacyjne Smile

Powrót do góry
sylkuc1

PostWysłany: Pon Lut 11, 2008 8:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masakra!!! Hemorojdy mi się po kilku latach odezwały i poprostu ZDYCHAM!!!! Boję się, że nie zaleczę ich do dni płodnych. Może znacie jakiś dobry sposób bo najlepiej to czuję się w pozycji leżącej na boku, a kurczę muszę siedzieć bo w pracy nie mogę iść na zwolnienie lekarskie no i będę cierpieć cały dzień Sad(((

----edited by emilka----
hej, zapraszam z takimi pytaniami do działu "Choroby i urazy". tutaj jest trochę o hemoroidach, ale jest kilka tematów na ich temat. pozdrawiam
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Nie Lut 17, 2008 8:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak by co ja sie jeszcze nie poddaje i trzymam za was kciukolki Wink
Powrót do góry
sylkuc1

PostWysłany: Wto Lut 19, 2008 11:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Racaj Tvisha, grunt to się nie poddawać. A co dziewczyny sądzicie na temat baby comp podobno niezłe urządzonko, tylko cholernie drogie. Ale słyszałam, że jest świetna właśnie dla kobiet planujących ciążę, pokazuje owulacje, mozna zaplanować płać dziecka i ma jeszcze wiele innych funkcji. Zastanawiam się nad jego zakupem może pomoże w zasianiu fasolki Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Lut 19, 2008 10:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja pierwsze słysze o czyms takim Smile jestem ciekawa co to za cudo..jak mozna zaplanowac dzieki niemu płec dziecka? przeciez to jest zakodowane w genach a nie w maszynie Razz Neutral

chryste panie Neutral jesli komus nie szkoda wydac 2500zł to moze probowac...a co jak sie nie uda? Neutral kasa pojdzie w błoto...testy owulacyjne tez okreslaja płodnosc Razz

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 33 z 42