Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tvisha Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 8:44 am Temat postu: |
|
|
weronikaaa bardzo mi przykro i wspolczuje .
Za wszelka cene staram sie przewidywac wszelkie ewentualnosci ktore moga wejsc mi w droge ... ale to chyba jest nie do przewidzenia.
Pamietam jak mojej kuzynki kolezanka dostala za mocne leki na wstrzymanie i plod obumart w 8 miesiacu. Pozniej nie poddawala sie i urodzila blizniaczki ... jedna z blizniaczek niestety ma mnustwo problemow genetycznych ... miedzy innymi musieli jej jezyk skracac o 5 cm...
Moja ciocia poronila jakos w 7 miesiacu bo ma z mezem konflikt sterologiczny i juz pozniej nie starali sie o dzidzie. U nas tez jest mozliwy konflikt i przeraza mnie to ... NIe wiem czy dala bym sobie rade psychicznie z takim ciezarem.
Wczoraj chyba tak z nudow wynajdowalam sobie wszystkie mozliwe przeciwy by nie chciec dziecka. Napiecie przedmiesiaczkowe czy tez jak to moj P nazywa skurczenie mozgu (i w tym mu przyznam racje), niedlugo dobiegnie konca. I znowu wszystko wroci do normy ...
ZaGuBiOnA88 tak pomyslalam ze nic nie podalas kiedy mialas @ czy masz je regularne, czy spoznia ci sie teraz okres? Mozna by stwierdzic czy wtedy kiedy sie kochaliscie mogly byc dni plodne.
Wydaje mi sie ze wszystkie objawy ktore podalas moga swiadczyc za ... ale rowniez sa to tylko mozliwe badz prawdopodobne objawy ktore mozna wytlumaczyc w inny sposob |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ZaGuBiOnA88
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 10:27 am Temat postu: |
|
|
Tvisha niestety ne moglam napisac wszystkiego bo usuneli mi juz post ale wszystkie informacje znajdziesz na 3 stronie MIESIACZKA W CZASIE CIAZY. MYSLE ZE JEST TAM BARDZO DUZO INFORMACJI... DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ I Z GORY DZIEKUJE POWODZENIA ZYCZE:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 10:39 am Temat postu: |
|
|
Chyba załapałam lekkiego doła, wczoraj była u mnie moja siostra z swoim rocznym synkiem i brat z swoją 4 miesięczną córeczką, normalnie super bobaski maleńka jest już bardzo kontaktowa i uwielbia sie uśmiechać a mały już próbuje sam chodzić biega jak szalony wszędzie i trzeba mieć oczy wokół głowy .........i wszystko by bylo ok tylko brakowało tam mojej dzidzi no cóż moje młodsze rodzeństwo ma już dzidziusie a ja narazie się tylko staram. Takie spotkana są bardzo mile ale jakoś gdy sie kończą strasznie mi wpływają na psyche.
Zagubiona nie mogę odnaleźć twoich informacji odnośnie @ trudno mi w związku z tym cos powiedzieć, z tego co czytałam okres w ciąży sie może pojawiać do 4 m-c tylko jest wtedy mniej obfity i trwa o wiele krócej , ale równie dobrze twoje objawy mogły być tylko zwiastunem nadchodzącego@ zaobserwuj ile bedzie trwało to plamienie i jednak radziła bym skontaktować sie z gin. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ZaGuBiOnA88
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 11:48 am Temat postu: |
|
|
zajzyj jeszcze raz na http://www.biomedical.pl/forum/viewtopic.php?p=33377#33377 tam sa 2 posty napisane przeze mnie... ale jak moglabym miec obiawy ciazowe przed okresem? nigdy tak nie mialam a zwrocilam na to uwage bo wspolzylismy bez zabezpieczenia... poczatkowo nie chcialam byc w ciazy ze wzgledu na wiek ale moj M nawet sie ucieszyl takze teraz bardzo chce malenstwo ale chyba robie sobie nadzieje a nic z tego nie bedzie i sie zalamie... :/ hmm a tak apropo to co do poronien to jak to wyglada?i czy w pierwszy dzien po okresie mozna zajsc w ciaze? niektorzy pisza ze tak a inni ze to nie mozliwe:/ ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 12:36 pm Temat postu: |
|
|
wiesz nie chce rozbudzać twojej nadziei ale w pełni cie rozumiem życie w niepewności to udręka przede wszystkim dla ciebie. dzięki za linka już troche wiem tylko mam pytanko odnoście tego okresu 0koło 13.08 czy byl on taki jak zwykle czy krótszy i jak pisałam wczesniej mniej obfity?
bo jeśli tak to myśle że już w wcześniejszym cyklu zaszlaś w ciąże i z tąd w tym masz takie objawy , ja nie chce nic przesądzać bo nie jestem lekarzem i tak naprawde to do niego powinnaś się zwrócić tak czy tak ale jak dla mnie jesteś w ciąży i jeśl to prawda to gratulacje
a jeśli chodzi o zajście w ciąże w pierwszym dniu po @ myśle że jest to mało prawdopodobne ale nie aż tak nierealne wszystko zależy od organizmu kobiety bo jeśli ma ona krótkie cykle wtedy owaulacj może zdażyć się dość szybko po wystąpieniu @ tylko nie wiem czy aż tak, no i można też mieć dwie owulacje podczas jednego cyklu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ZaGuBiOnA88
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 1:39 pm Temat postu: |
|
|
w sierpniu okres mialam 6 do 10 normalnie trwa on 6-7 dni:/ a 11 sierpnia wspolzylam dokladnie nie pamietam ale raczej nie byl obfity i byl bezbolesny ale glowy nie dam. cztam bardzo duzo na temat ciazy ale juz jestem glupia bo za kazdym razem pisze co innego i komu tu wierzyc? :/ bardzo chce malenstwo ale to za piekne aby bylo prawdziwe... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 3:21 pm Temat postu: |
|
|
Zagubiona najlepiej uwierz sobie obserwuj siebie i ja wiem że to trudne ale staraj sie uspkoić i nie szukać problemów tam gdze ich nie ma pomyśl że super jeśli wam się udało a jeśli nie to przecież możecie próbować dalej
Wiem że jesteście poza granicami kraju ale myśle że tam jest ktoś kogo możesz poprosić o zakup testu lub poproś może ktoś z polski może ci go przeslać zawsze bedzie to dla ciebie jakaś informacja o tym co się dzieje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ZaGuBiOnA88
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 4:45 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje za wsparcie i tak tez zrobie. kupilam dzisiaj 2 testy a moj M pisal ze mi 2 wysle... tylko teraz jeszcze troche odwagi i wszystko sie wyjasni... ale juz nie ciesze sie na zapas Dziekuje i powodzonka zycze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 7:59 pm Temat postu: |
|
|
ZaGuBiOnA88 znalazlam na stronie ze cykle miesiączkowe zdrowych kobiet są uznane przez endokrynologię ginekologiczną za regularne, jeśli występują ze stałą częstością plus (minus) 7 dni, wobec czego ich długość może się wahać od np. 21. do 35. dni. W tym przypadku owulacja może wystąpić już w 5. albo dopiero w 23. dniu cyklu.
Czyli moglas miec owulacje pozatym plemniki potrafia przetrwac okolo 7 dni. Co wcale nie oznacza ze jajeczko sie zagniezdzilo. Wydaje mi sie ze sa rozne metody sprawdzania owolacji a wiec i rozne teorie co do ewentualnej ciazy ... najpewniesza rzecza bedzie poczekanie jakis czas i jak napisala syla23 poobserwujesz swoj organizm
syla23 lacze sie z toba w dole.
Szukalam troche o odmiennosci sluzu po zaplodnieniu ale nic konkretnego nie znalazlam tylko tle ze:
Na poczatku ciazy pierwszym z objawów w pochwie jest duża ilość śluzu podobna do tego poowulacyjnego ponieważ jest on potrzebny do zamknięcia się szyjki. Nie wiem na ile to cenne ... ale poowulacyjny napewno nie musi byc przezroczysty a do prawdopodobnych objawow ciazy zalicza sie zmiany zabarwienia sluzu jak dobrze wyczytalam.
Juz za duzo tych informacji ... chyba na stwierdzenie czy jestem czy nie bede czekac do 4 miesiaca |
|
Powrót do góry |
|
|
|
syla23
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 8:14 pm Temat postu: |
|
|
Tvisha dzięki za informacje odnośnie śluzu zastanawiam się bo rzeczywiście od tygodnia czuje bardzo często wydzielajacy się sluz ale myślałam że to poprostu dni płode tylko z drugiej strony to taka sutuacja utrzymuje sie już tydzień ..... o matko można zwariować często sie łapie na tym że z chęci posiadania dzidzi sama zaczynam wymyślać sobie objawy, to chyba nie jest normalne
Naprawde dziewczyny spłodzenie dzidzi to nie taka prosta sprawa i nie dziwie sie tym które łapią doły z braku powodzenia, psychika kobiety ma pewną wytrzymałość której raczej nie powinno sie przekraczać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|