Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.6)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 12:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja wciąż nie mam żadnyh objawów poza bólem piersi, no mówię Wam dziewczyny, czytam co tutaj piszecie, i aż mi szkoda, że mi nic nie dolega Laughing
Nie czuję się wcale jak w ciązy! Confused

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 12:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotka-mialam dokladnie tak samo,dopoki brzuszek sie nie pokazal nie czulam sie w ciazy!Smile owszem siku latalam,ale ja przed ciaza latalam strasznie duzo,wiec dla mnie to nie objaw...no i migreny,ale migreny tez mialam przed ciaza...dopiero potem cos zabolalo itp,zakulo...ale dopiero poczulam ,ze jestem w ciazy jak brzuszek urosl,no i jak zobaczylam moje zdjecie z pierwszego usg:) ktore mialam w 11 tyg+3 chyba:)

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 12:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala widzisz, to z jednej strony dobrze, że póki co przechodzę ciążę bezobjawowo, ale z drugiej to mi się wydaje takie nienaturalne Smile
No, ale skoro Ty też tak miałaś i pewnie inne dziewczyny też to widocznie miałyśmy szczęście Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 1:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotko Wink nie martw się Wink Mnie dopadło dopiero w 9 tyg więc jeszcze nic straconego Wink

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 1:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

słusznie Tosiu Smile
Ale wtedy też jest szansa, że będą trwały krócej Wink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 1:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no lizelotko fajnie Ci Razz
zazdroszcze.

lala mylisz ze moje bole plecow to cos złego??

jak to rozpoznac od bolu nerek?

nerki sa na dole przy kosci ogonowej?

mnie boli z tyłu żeber,,

jejku znow cos sobie nabrałam do głowy..

ej dziewczyny czy wy robiłyscie lub bedziecie robic badania prenatalne??

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 1:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotka- mi moja polozna powiedziala,ze naleze do tych szczesciar,ktora przechodzi ciaze gladko Smile

Wind- a nie mialas problemow z plecami wczesniej?
Nerki sa z tylu,na dole,nie wiem jak to wyltumaczyc,ale mysle,ze rozpoznalabys bol nerek,jest straszny,zupelnie inny niz plecy/kregoslup/krzyz

Ja mialam tzn dalej mam rewe,z tego nie da sie wyleczyc,no chyba,ze operacja i dopiero teraz czuje,ale ja juz jestem zaraz w 28 tygodniu. A wiadomo im dalej tym plecy to gorzej odczuwaja...bo ciezar...tak samo inne czesci ciala,np spojenie lonowe a nawet nasz narzad intymny...ja tak apropos w piatek sobie nacagnelam i tak mnie boli,tzn nie boli,ale czuje,ze cos tam sie stalo,czulam jak st apnelam,ze sobie normalnie chyba rozerwalam tam cos,nie wiem,czy miesnie naciagnelam,czy co,ale dziwne uczucie...kolezanka mi powiedziala,ze tez w ciazy tak jej sie stalo,gin powiedziala,ze od przeciazenia i miala to do porodu...super!!!

A ja sluchajcie,pomyslicie,ze zwariowalam,ale zaczelam czytac w internecie o hypobirth Smile poogladalam filmiki na yt...czytalam...zamowie sobie ksiazke chyba,na forum angielski,na ktore rzadko wchodze,ale czasem wchodze napisalam posta o tym i duzo dziewczyn sie odezwalo,ze chodzilo na zajecia z tego albo chodza albo wlasnie czytaja ksiazke i ze rewelka,ze uspokaja,relaxuje...hmm musze sie nad tym zastanwoic i pogadac tez z polozna...Smile

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 2:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia napisał:
zaczelam czytac w internecie o hypobirth

lala, a co to jest Shocked na czym to w ogóle polega, bo ja nigdy nie slyszałam tej nazwy...

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 2:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Metoda na spokojny porod,oddech,myslenie o sobie i dziecku a nie o ludziach na okolo...zamowie sobie chyba ksiazke,to bede wiedziec wiecej,tez nie chce wprawiac nikogo w blad,dlatego lepiej samemu poczytac,ale nie wiem jak sie na to po polsku mowi,na pewno nie jest to standardowa hipnotyzacja,bo nie poszlabym na takie cos,bo jestes nieswiadoma,a tu jak najbardziej,relaksujaca muzyka i te sprawy:) wpisz na youtube hypnobirth i zobaczysz jak to wyglada:)) naprawde fajna sprawa,chociaz jest tam taka jedna dziewczyna co ma odlot i zasnela podczas skurczy:)
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 4:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hihiihi przepraszam ale śmiać mi się zachciało. Relaks...hihih to dobre Wink.
Słyszałam o tej metodzie ale osobiście nie stosowałam

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 29 z 41