Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.6)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nynana

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 5:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy podczas ciazy mieliscie problem z zelazem? od kiedy pamietam zawsze mialam bardzo obfite cykle jednak poziom zelaza jak badalam ostatni raz byl wporzadku teraz jednak okazalo sie ze jest go zbyt malo... szukałam troche w internecie i trafilam na chella ferr, pozytywne opinie, jednak zanim zaczne brac chcialam sie upewnic, moze ktos z Was rowniez uzywal tego??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 6:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia-jakbys poogladala filmiki to tez bys pewnie sie usmiala,bo naprawde to wyglada np jakby babka miala orgazm...przepraszam,ze tak to wprost ujelam:) nie wiem,czy az tak bym sie potrafila skupic i zrelaksowac,ale jak widac niektore potrafia:D
Kiedys mialam klientke,ktora mi o tym mowila,ze totalnie sie zamknela,nie zwracala na nikogo uwagi,odciela sie od ludzi naokolo,skupila sie na sowim ciele i dziecku i ze rewelacja:)

Co do zelaza,ja mam w porzadku,a przynajmniej mialam,nastepne badania krwi mam dopiero za tydz i okaze sie wtedy.

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Paź 18, 2011 6:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nynana, czy nie lepiej udać się do lekarza? Skoro jesteś w ciąży i jakieś badania wyszły nieprawidłowe to nie powinnaś na własną rękę stosować niczego, nawet witamin czy minerałów. Przede wszystkim nie masz pewności jaką dawkę powinnaś brać, to powinien ustalić Twój lekarz.
No ja nie brałam takiego preparatu więc nic więcej Ci nie doradzę.
W każdym razie ja nie brałabym niczego bez konsultacji z lekarzem.

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Paź 19, 2011 11:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej co u Was? jak sie czujecie?
ja jakos nie mam humoru,jak wczoraj miałam to dzis juz znikł.
wymiotow tez nie ma.
o tyle dobrze.
w piatek mam wizyte u gin w sprawie wynikow morfologii itp.. ;]
oby było wszystko dobrze.

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Sro Paź 19, 2011 11:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej Wind Smile
U mnie bez zmian, zero obajwów poza bólem piersi Smile
Chociaż, co dziwne, zauważyliśmy ostatnio z M, że mój brzusio delikatnie się powiększył Smile Aż się zdziwiłam, że tak szybko Smile Myślałam, że to po jedzeniu, ale jest tak nawet z rana, gdy mam pusty żołądek Smile
Nikt, kto mnie nie zna by tego nie zauważył, mowy nie ma, ale ja znam swoje ciało i brzuszek, który był płaski, teraz już płaski nie jest Smile
Mój humor doskonały zawsze, odkąd dowiedziałam się o dzidzi Smile
To też bez zmian Smile
A no i powiedzieliśy naszym sąsiadom - przyjaciołom, że jestem w ciąży, i jedni i drudzy mają dzieci w wieku 2-5 lat i mają sporo rzeczy do oddania, jak np. łóżeczko, nosidełko, wanienka itp, o ubraniach już nie wspomnę (ale to wszystko chłopcy są, a ja przecież jeszcze nie znam płci Smile ). To takie miłe i myślę, że będzie bardzo fajnie, jak już będę mogła znosić do dziecięcego pokoiku wszystkie te rzeczy Smile Ale na razie postanowiłam sobie, że do końca I trymestru nic nie zbieram i nie kupuję, żeby nie zapeszać Smile
No to się rozpisałam.... Rolling Eyes

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Paź 19, 2011 11:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nynana,nie bądz niemądra....branie czegokolwiek bez konsultacji z lekarzem może doprowadzić do wielkich kłopotów.

Lizelotko...jak Ty to wytrzymujesz. ja po wizycie potwierdzającej ciaże wpadłam w szał zakupowy. Ani mi w głowie było "zapeszanie" . Miało być dobrze i tak musiało być Wink . Takie miałam podejście choć bałam się codziennie .

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Sro Paź 19, 2011 12:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosiu, ja i tak jestem uziemiona teraz w domu, bo mam przecież leżeć, więc może mi łatwiej Smile
Ja też wierzę, że będzie dobrze, po prostu mam takie przeczucie Smile ale z zakupami wolę poczekać Smile

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sro Paź 19, 2011 12:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mialam to samo,nic nie kupowalam,dopiero po polowkowym usg kupilam Smile zakaz zrobilam tez mamie kupowac,ale ona wie lepiej i kupowala juz przed:)

PostWysłany: Sro Paź 19, 2011 1:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie no ja do połówkowego to czekać nie chcę Smile
Ale tak sobie myślę, że Boże Narodzenie to dobry czas na zakup pierwszego dzidziusiowatego prezentu Smile, to będzie mój 16 tydzień Smile
ale coś czuję, że może skuszę się wcześniej, już pod koniec listopada, jak mi się skończy I trymestr Smile

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Paź 19, 2011 1:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tez nic jeszcze nie mam.
za to mam pełno obaw.
boje sie czy z fasolka jest ok.
jak moje wyniki z krwi ,moczu itp.
martwie sie zeby chociaz było wszystko dobrze bo brakuje mi tylko toxoplazmozy.
dzisiaj humor mam do bani.
ehhh
chce juz piatek i wiedziec ze jest ok.
a nawet nie wiem czy usg bede miała..
bo skoro na nfz sa tylko 3 to mi juz wyjdzie 2..a nie skonczylam 1 trymestru.. Neutral
oczywiscie zapytam sie gin jak to jest z tymi usg na nfz..
z 2giej str gdyby mi nie zrobila to bym zamartwiała sie przez kolejne tygodnie i zyla w niewiedzy.

lizelotko ale Wam fajnie, ze macie takich sasiadow. Smile

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 30 z 41